Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Έγινε… λεία του “Πάνθηρα” – Ο Παναθηναϊκός εκτός Κυπέλλου!

Ο Πανιώνιος νίκησε 4-3 στα πέναλτι τον Παναθηναϊκό (0-0 η κανονική διάρκεια και η παράταση) και πήρε τεράστια πρόκριση για τους “8” του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Λέτο νικήθηκε από τα έντεκα βήματα από τον Σιδεράκη (όπως και ο Καραγκούνης). Άστοχος ο Μπίαρσμιρ, o Όμο ευστόχησε στο τελευταίο κρίσιμο πέναλτι.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Φερέιρα: Τιμωρηθήκαμε και δεν το αξίζαμε

 


Δεν το έκανε… Δράμα–Στους “8” του Κυπέλλου η Κέρκυρα

Την περασμένη σεζόν αποκλείστηκε στην φάση των “8” από το γκολ του Μίτσελ στις καθυστερήσεις. Φέτος, η πορεία του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο σταμάτησε στους “16” από έναν Πανιώνιο που έτρωγε Σιδερα(κη).

Οι “κυανέρυθροι” νίκησαν 4-3 το “τριφύλλι” στη διαδικασία των πέναλτι, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον 24χρονο τερματοφύλακα, Γιάννη Σιδεράκη.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο νεαρός πορτιέρε ήταν εκπληκτικός, τόσο κατά την διάρκεια του αγώνα, όσο και στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι, δίνοντας στην ομάδα του την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού. Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα πως ο Σιδεράκης απέκρουσε τα πέναλτι των καραγκούνη και Λέτο, παικτών δηλαδή με μεγάλη εμπειρία.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η εξέλιξη του αγώνα ήταν τέτοια, που όλα έδειχναν πως θα φτάσουμε κοντά στα μεσάνυχτα για να δούμε ποια ομάδα θα πάρει την πρόκριση.

Πιο κινητικός απ΄ τον αντίπαλο του ο Πανιώνιος στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με καλό πρέσινγκ στον χώρο του κέντρου, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που εμφανίστηκε αρκετά υποτονικός (μόνο ο Βιτόλο και ο Κουίνσι έδειχναν να προσπαθούν). Παρά τις προσπάθειες των παικτών, το θέαμα δεν ήταν καλό (οι τερματοφύλακες δεν ακούμπησαν μπάλα).

Με το πέρας των πρώτων είκοσι λεπτών ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοση του, πήρε την κατοχή της μπάλας αλλά δεν μπόρεσε να πλησιάσει με αξιώσεις την εστία του Σιδεράκη. Το γεγονός ότι ο Κατσουράνης αγωνιζόταν ως κεντρικός αμυντικός αποδυνάμωσε τον δημιουργικό τομέα των “πρασίνων”, ενώ απ’ την άλλη μεριά, οι Νεοσμυρνιώτες κυκλοφορούσαν καλά την μπάλα, χωρίς να γίνονται επικίνδυνοι. Χαρακτηριστικό είναι πως πως έπρεπε να περάσουν 43 λεπτά για να δούμε τον Παναθηναϊκό να εκτελεί το πρώτο του κόρνερ!

Η άνοστη… σούπα του πρώτου του μέρους δεν συνεχίστηκε και στην επανάληψη. Ο Πανιώνιος πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και από το 54′ και μετά δημιούργησε αλλεπάλληλες ευκαιρίες. Το ίδιο έγινε και από την πλευρά των “πρασίνων” που ήταν πολύ καλοί στις αντεπιθέσεις. Σταθεροί κάτω απ’ τις εστίες τους και οι δυο τερματοφύλακες, την ώρα που οι Κούκι και Τοτσέ “σπαταλούσαν” τις ευκαιρίες που τους παρουσιαζόντουσαν.

ΦΩΤΟ NEWSPORTS

Παρά τις φάσεις που δημιούργησαν οι δυο ομάδες στην παράταση, η αναμέτρηση οδηγήθηκε στα πέναλτι. Εκεί έλαμψε ο Σιδεράκης ο οποίος με δύο επεμβάσεις στις εκτελέσεις των Λέτο και Καραγκούνη και σε συνδυασμό με το πέναλτι στο δοκάρι του Μπιάρσμιρ και το ψύχραιμο τελείωμα του Ομο, έδωσε πανηγυρική πρόκριση στον Πανιώνιο.

Πολύ καλός από πλευράς γηπεδούχων ήταν και ο παραλίγο μοιραίος Σάμαρης, ενώ για τον Παναθηναϊκό ανάλογα – πολύ – καλή απόδοση είχαν οι Βύντρα, Καρνέζης και Βιτόλο.

Η διαδικασία των πέναλτι

Καραγκούνης-απέκρουσε ο Σιδεράκης

Σάμαρης-απέκρουσε ο Καρνέζης

Κουίνσι 1-0

Τσότσαλιτς 1-1

Ρούντολφ 2-1

Σκέμπρι-άουτ

Κατσουράνης 3-1

Γουνδουλάκης 3-2

Λέτο-απέκρουσε ο Σιδεράκης

Σιόβας 3-3

Μπίαρσμιρ- δοκάρι

Όμο 4-3

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Σιδεράκης, Κβιρκβέλια, Όμο, Σιόβας, Τσότσαλιτς, Πετκάκης, Αμπντουλάγιεφ (87’ Γουνδουλάκης), Σάμαρης, Κούτσι, Ρόβας (94’ Κούρντι), Σκέμπρι

ΠΑΟ: Καρνέζης, Μπιάρσμιρ, Κατσουράνης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Βιτόλο, Ζέκα (91’ Καραγκούνης), Κουίνσι, Λέτο, Τοτσέ (81’ Ρούντολφ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε