Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Έγινε της…Βοσνίας – Συντριβή και τώρα μπαράζ για την Εθνική

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Κατώτερη των περιστάσεων εμφανίστηκε η Εθνική ομάδα στη Ζένιτσα καθώς γνώρισε την συντριβή με 3-1 από την Βοσνία και είδε το όνειρο της απευθείας πρόκρισης στο Μουντιάλ της Βραζιλίας να απομακρύνεται. Δείτε την βαθμολογία και το υπόλοιπο πρόγραμμα.

Το LIVE του αγώνα

Από το πρώτο λεπτό η Βοσνία προσπάθησε να επιβάλλει τον ρυθμό της και να πιέσει την ελληνική άμυνα. Μόλις στο 6ο λεπτό ο Καρνέζης απομάκρυνε δύσκολα την κεφαλιά του Βράνιες και μετά από ένα διάστημα με αρκετά λάθη εκατέρωθεν, η Βοσνία κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ με τον Τζέκο να παίρνει την κεφαλιά μετά το φάουλ του Μισίμοβιτς και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα στο 29΄. Πριν προλάβει να συνέλθει η ελληνική ομάδα δέχθηκε και δεύτερο χτύπημα. Ο Τζαβέλλας ανέτρεψε τον Μουίτζα και ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι. Ο Καρνέζης απέκρουσε την εκτέλεση του Μισίμοβιτς αλλά η άμυνα αδράνησε και από τις κόντρες ο Ιμπίσεβιτς χρίστηκε σκόρερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξαν πολλά πράγματα και οι Βόσνιοι “τελείωσαν” το ματς με μία φάση-καρμπόν του πρώτου γκολ. Φάουλ ο Μισίμοβιτς, κεφαλιά ο Τζέκο και 3-0.

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε και αφού ο Καρνέζης αποσόβησε το 4-0 στο 88΄ήρθε ο Γκέκας στις καθυστερήσεις να εκμεταλλευτεί την ασίστ του Σαμαρά και να πετύχει το γκολ της τιμής για την ελληνική ομάδα.

Με αυτό το αποτέλεσμα η Ελλάδα βρίσκεται 3 βαθμούς πίσω από την Βοσνία η οποία υπερτερεί και σε περίπτωση ισοβαθμίας. Υπενθυμίζεται πως ο πρώτος προκρίνεται απευθείας στα τελικά του Μουντιάλ. Οι οκτώ καλύτεροι δεύτεροι παίζουν μπαράζ για τα τέσσερα τελευταία εισιτήρια από την Ευρώπη.

Βοσνία/Ερζεγοβίνη (Σούσιτς):
Μπέγκοβιτς, Σπάχιτς, Βράνιες, Μούιτζα (84′ Βρσάγεβιτς), Ζουκάνοβιτς, Λούλιτς, Ζαχίροβιτς, Μεντούνιανιν (78′ Ράχιμιτς), Μισίμοβιτς, Ιμπίσεβιτς (84′ Στεβάνοβιτς), Τζέκο.

Ελλάδα (Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης, Τζαβέλλας (46′ Γκέκας), Αβ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Τζιόλης (57′ Μανιάτης), Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης (73′ Χριστοδουλόπουλος), Χολέμπας, Σαμαράς.

Η ΒΑΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ (5 ΑΓΩΝΕΣ)

1. Βοσνία 13 (+15)
2. Ελλάδα 10 (+2)
3. Σλοβακία 8 (+2)
4. Λιθουανία 5 (-3)
5. Λετονία 4 (-3)
6. Λίχτενσταϊν 1 (-13)

Οι επόμενοι αγώνες

7 Ιουνίου
Λιθουανία-Ελλάδα
Λετονία-Βοσνία
Λίχτενσταϊν-Σλοβακία

6 Σεπτεμβρίου
Λίχτενσταϊν-Ελλάδα
Βοσνία-Σλοβακία
Λετονία-Λιθουανία

10 Σεπτεμβρίου
Ελλάδα-Λετονία
Σλοβακία-Βοσνία
Λιθουανία-Λίχτενσταϊν

11 Οκτωβρίου
Ελλάδα-Σλοβακία
Βοσνία-Λίχτενσταϊν
Λιθουανία-Λετονία

15 Οκτωβρίου
Ελλάδα-Λίχτενσταϊν
Λιθουανία-Βοσνία
Λετονία-Σλοβακία

Σάντος: Δεν ήταν ο Αβραάμ το πρόβλημα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε