Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Έγραψε ιστορία η Μπράγκα!

Την πρόκριση για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικό του Γιουρόπα Λιγκ πανηγυρίζει η Μπράγκα μετά τη νίκη της με 1-0 επί της Μπενφίκα. Εκεί θα αντιμετωπίσει την Πόρτο που γνώρισε γλυκιά ήττα με 3-2 από την Βιγιαρεάλ στο Μαδριγάλ.

Το γκολ του Κουστόντιο στο 19΄ ήταν αρκετό για να δώσει στους γηπεδούχους τη νίκη και σε συνδιασμό με την ήττα με 2-1 στο πρώτο ματς, την πρόκριση στον τελικό του Δουβλίνου. Η Μπράγκα ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης ενώ άντεξε στην πίεση που άσκησαν οι “αετοί” στο φινάλε.

Αντίπαλος της στον τελικό η Πόρτο, η οποία γνώρισε την ήττα με 3-2 από την Βιγιαρεάλ αλλά πήρε το εισιτήριο χάρη στο 5-1 του πρώτου αγώνα. Οι Ισπανοί προηγήθηκαν με τον Κάνι στο 17΄, όμως οι Δράκοι κατάφεραν να φέρουν τα πάνω κάτω μέσα σε ένα οκτάλεπτο φτάνοντας στο 1-2 με τέρματα των Χουλκ στο 40΄και Φαλκάο στο 48΄. Οι παίκτες του Γκαρίδο δεν τα παράτησαν και αφού αρχικά ισοφάρισαν με τον Καπντεβίλα στο 75΄ πήραν μία νίκη γοήτρου με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ρόσι στο 80΄.

Να σημειωθεί πως τις δύο  πόλεις όπου εδρεύουν οι δύο ομάδες του τελικού χωρίζουν μόλις 50 χιλιόμετρα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε