Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Έγραψε ιστορία ο Άρης – “Άλωσε” τη Μαδρίτη και τρέλανε την Ευρώπη!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Απίστευτος θρίαμβος για τους κίτρινους που νίκησαν 3-2 την κάτοχο του Europa League, Ατλέτικο, κάνοντας μάλιστα επική ανατροπή. Ο Άρης έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που νίκησε στην Ισπανία! Ζωντανό το όνειρο της πρόκρισης στους “32” του θεσμού.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Το να κερδίσεις δύο φορές την Ατλέτικο μοιάζει με θαύμα. Το να το κάνεις μέσα στο σπίτι της και μάλιστα ενώ βρίσκεσαι πίσω στο σκορ είναι ΕΠΟΣ. Ο Άρης πήρε ίσως τη μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας του κάνοντας την Ευρώπη να παραμιλά.

Ιδανικότερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να περιμένει ούτε ο πιο φανατικός από τους 3000 οπαδούς του Άρη που βρέθηκαν στις εξέδρες του Βιθέντε Καλντερόν. Ο Μενδρινός εκμεταλλεύτηκε την άστοχη έξοδο του Ντε Γκέα, σούταρε, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και στην επιστροφή ο Κόκε δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ.

 
Οι κίτρινοι πάταγαν πολύ καλά στο γήπεδο και έδειχναν ότι θα μπορούσαν να κρατήσουν για ώρα το 0-1. Αυτό δυστυχώς δεν έγινε. Μόλις στο 11′ ο Σιμάο βρέθηκε σε καλή θέση σημάδεψε το δοκάρι και στην επαναφορά ο Φορλάν είχε πολύ εύκολο έργο, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα.
 
Πριν προλάβει να συνέλθει ο Άρης ήρθε και το δεύτερο γκολ των Ισπανών. Ο Αγκουέρο έφυγε στην πλάτη της άμυνας, έφτασε απέναντι από τον Σηφάκη και με εξαιρετικό πλασέ έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του.
 
Από εκεί και μετά ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα, οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας αλλά χωρίς να έχουν ιδιαίτερες ευκαιρίες μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Ο Κούπερ δεν μπορούσε να κρύψει την απογοήτευση του από την εικόνα των παικτών του στο δεύτερο μισό του πρώτου μέρους.
 
Στο δεύτερο 45λεπτο οι κίτρινοι ξεκίνησαν όπως και στο πρώτο με γρήγορο γκολ. Ο Ντομίνγκεζ τράβηξε τη φανέλα του Λαζαρίδη μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι. Ο Κόκε ανέλαβε την εκτέλεση και με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα έφερε το ματς στα ίσα.
 
Η Ατλέτικο πίεσε για να πάρει εκ νέου το προβάδισμα αλλά ο Σηφάκης όποτε χρειάστηκε απέκρουσε τις επιθέσεις των γηπεδούχων.
 
Όσο η ώρα πέρναγε, ο χρόνος λειτουργούσε υπέρ του Άρη και αυτό αποδείχθηκε στο 81′. Ο Λαζαρίδης βρέθηκε στην κατάλληλη θέση μετά από κόρνερ, έπιασε το αριστερό σουτ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Ατλέτικο σκορπώντας ενθουσιασμό στους οπαδούς της ομάδας του.

Πλέον ο Άρης βρίσκεται στη 2η θέση του ομίλου μαζί με την Ατλέτικο αλλά έχει το πάνω χέρι στην ισοβαθμία. Με νίκη την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην αδιάφορη Ρόζενμποργκ θα πάρει την πρόκριση και θα αποκλείσει την κάτοχο του Europa League.

Στο άλλο ματς η Μπάγερ Λεβερκούζεν νίκησε με 1-0 τη Ρόζενμποργκ και εξασφάλισε την πρώτη θέση του ομίλου.

Ατλέτικο Μαδρίτης: Ντε Γκέα, Αντόνιο Λόπεζ, Σουάρεζ, Τιάγκο (86′ Ραούλ Γκαρσία), Φορλάν, Αγκουέρο, Γκοντίν, Ουιφαλούσι, Αλβάρο Ντομίνγκεζ, Ρέγιες, Σιμάο (74′ Ντιέγκο Κόστα).

ΆρηςΣηφάκης, Οριόλ, Τόχα, Τσέζαρεκ (83′ Ρουίζ), Κόκε (77′ Πρίττας), Φατί, Μίσελ, Μενδρινός (71′ Κασναφέρης), Χαβίτο, Λαζαρίδης, Βανγκέλι.

Η βαθμολογία

1. Λεβερκούζεν 11 (7-1)
2. Άρης 7 (5-5)
3. Ατλέτικο Μαδρίτης 7 (8-6)
4. Ρόζενμποργκ 3 (3-11)

Η επόμενη αγωνιστική (16 Δεκεμβρίου)

Άρης – Ρόζενμποργκ
Μπάγερ Λεβερκούζεν – Ατλέτικο Μααδρίτης

Έκπληξη μεγατόνων στο Europa League – Αποκλείστηκε η Γιουβέντους!

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε