Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

“Είναι πολύ άσχημες στιγμές για τον ελληνικό αθλητισμό”

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης βρέθηκε στην τελετή υποδοχής της ελληνικής αποστολής στο Ολυμπιακό Χωριό μαζί με μέλη της ΕΟΕ και συνοδούς και αναφέρθηκε στην υπόθεση ντόπινγκ του Δημήτρη Χονδροκούκη. Δείτε φωτογραφίες από την τελετή.

Καπράλος: Οι υπεύθυνοι να τιμωρηθούν παραδειγματικά

Αρκετοί ήταν οι Έλληνες αθλητές που βρέθηκαν στην τελετή υποδοχής της ελληνικής αποστολής στο Ολυμπιακό Χωριό μαζί με μέλη της ΕΟΕ και συνοδούς, που στο τέλος έψαλαν όλοι μαζί τον εθνικό ύμνο με την έπαρση της σημαίας, ενώ δόθηκε και η ευκαιρία στους εκπροσώπους Τύπου να έχουν μια συνομιλία μαζί τους.

Παρά τη ζέστη -η εκδήλωση έγινε σε ανοικτό χώρο- και την ταλαιπωρία με τα μέτρα ασφαλείας και τις τυπικές διαδικασίες των Άγγλων διοργανωτών για την είσοδο στο Χωριό, όλοι οι δημοσιογράφοι αποζημιώθηκαν από την καλή διάθεση και την αισιοδοξία που τους μετέδωσαν οι Έλληνες αθλητές για τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση, σε μια εκ νέου δύσκολη στιγμή για τον αθλητισμό της χώρας μας και κυρίως το στίβο, μετά τον αποκλεισμό της Βούλας Παπαχρήστου από τους Αγώνες για ρατσιστικό σχόλιο στο διαδίκτυο και του Δημήτρη Χονδροκούκη, επειδή το πρώτο δείγμα του βρέθηκε «θετικό» στην στανοζολόλη, σε αιφνιδιαστικό έλεγχο της WADA.

ΦΩΤΟ Reuters

«Η επιλογή μου ως σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας αποτελεί τη μεγαλύτερη στιγμή της αθλητικής μου καριέρας και θέλω να την ευχαριστηθώ όσο περισσότερο μπορώ. Ευχαριστώ την ΕΟΕ για την τεράστια τιμή που μου έκανε. Αυτό που θέλω εγώ είναι την ημέρα που θα αγωνιστώ να τους κάνω υπερήφανους για τον τρόπο που θα αγωνιστώ και το ήθος μου. Εδώ έχω έρθει για το χρυσό. Νομίζω είναι λογικό, όταν έχω πάει σε προηγούμενες Ολυμπιάδες και έχω πάρει δύο ασημένια μετάλλια, αυτό που μου λείπει είναι το χρυσό. Είναι αυτονόητο όταν νιώθω ανταγωνιστικός να πηγαίνω για το χρυσό μετάλλιο. Νιώθω δυνατός κι ελπίζω τις επόμενες 15 ημέρες να πάει καλά και δεν βρίσκω λόγους για το αντίθετο, Εκείνη την ημέρα θέλω να ξεκινήσω καλά και μακάρι να φθάσω μέχρι τον τελικό» είπε ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης για τους στόχους του στους Ολυμπιακούς.

Σε ερώτηση για το πως βλέπει αυτός και οι συναθλητές την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες, απάντησε: «Μέσα στο Ολυμπιακό Χωριό δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μεταξύ των αθλητών. Είμαστε όλοι μια ομάδα και στηρίζουμε ο ένας τον άλλο και αυτό είναι το όμορφο του Ολυμπιακού Χωριού. Τα δύο παιδιά που με ρωτήσατε (σ.σ. Χονδροκούκης και Παπαχρήστου) είναι δύο ξεχωριστές περιπτώσεις. Για τη Βούλα Παπαχρήστου δεν μπορώ να εκφέρω καμία γνώμη, αφού του θέματος επιλήφθηκαν ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής, Ισίδωρος Κούβελος, και ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος. Ήταν δική τους απόφαση και γνωρίζουν καλύτερα από όλους το θέμα. Για το θέμα του Δημήτρη Χονδροκούκη, πιστεύω ότι είναι πολύ άσχημες στιγμές για τον ελληνικό αθλητισμό, πρωτίστως γιατί είναι ένας αθλητής που πριν από λίγο καιρό έδωσε πάρα πολύ μεγάλη χαρά σε όλους τους Έλληνες. Νομίζω ότι από τέτοια μαντάτα, από τέτοια νέα, ο κόσμος δέχεται χαστούκια από ανθρώπους που θέλει να πιστέψει ότι θα τους κάνουν υπερήφανους. Θέλω να πιστεύω ότι θα είναι το τελευταίο κρούσμα, γιατί, εκτός από το κακό που κάνουν στη χώρα τους όλοι αυτοί οι αθλητές, αυτομάτως όλους τους υπόλοιπους αθλητές που προσπαθούμε μας βάζουν στο ίδιο τσουβάλι και δεν είναι σωστό, γιατί ο καθένας έχει τη δική του πορεία και διαδρομή στον αθλητισμό κι ελπίζω να μην επαναληφθεί».

Και κατέληξε: «Η αγάπη των Ελλήνων για τον αθλητισμό είναι μεγάλη και αυτό δίνει περισσότερη δύναμη σε εμάς τους αθλητές να προσπαθούμε περισσότερο. Ελπίζω να τους δικαιώσουμε και αυτή τη φορά και οι επιτυχίες μας στο Λονδίνο να είναι με την κατάκτηση περισσότερων μεταλλίων από το 2008 στο Πεκίνο. Μπορούμε να πάμε το ίδιο ή και ακόμη καλύτερα. Προσωπικά νιώθω ότι έχω κάθε δυνατότητα να πάω καλά κι ελπίζω να το αποδείξω στον αγωνιστικό χώρο. Θα απευχόμουν να κάνω μια προσπάθεια, η οποία θα ακύρωνε τους κόπους και τις προπονήσεις που έχω κάνει τα 4 τελευταία χρόνια. Θέλω να νιώσω ότι έκανα το καλύτερο δυνατό. Να είναι κάτι που θα με κάνει να νιώσω καλά συναισθηματικά».

ΦΩΤΟ Reuters

Ο Κώστας Δουβαλίδης είπε από την πλευρά του: «Οι Αγώνες του στίβου ξεκινάνε 3 Αυγούστου και τα προκριματικά στα υψηλά εμπόδια είναι 7 του μήνα. Μεγάλος στόχος μου είναι ο τελικός στους Ολυμπιακούς, κάτι πολύ δύσκολο βέβαια, αλλά εγώ θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό κι ελπίζω να τα καταφέρω. Μια επίδοση στα 110μ εμπόδια κοντά στο Πανελλήνιο ρεκόρ (13.37, δικό του) σίγουρα θα δώσει εισιτήριο για τελικό. Αλλά και μια επίδοση λίγο μεγαλύτερη κοντά στα 13.45 δίνει τελικό. Το επίπεδο των αθλητών είναι πολύ υψηλό, πιο δύσκολο από την προηγούμενη Ολυμπιάδα του Πεκίνου. Οι συνθήκες διαμονής είναι καλές, το Χωριό πάρα πολύ ωραίο, προσωπικά μου αρέσει πολύ και είναι δύσκολο να το συγκρίνω με αυτό του Πεκίνου που ήταν επίσης πολύ καλό».

Η Σοφία Υφαντίδου, που θα μετάσχει στο έπταθλο, είπε: «Στόχος μου μεγάλος στην πρώτη μου συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες είναι πρώτα απ’ όλα να ζήσω αυτό το μεγάλο γεγονός. Να περάσω καλά, να ευχαριστηθώ τον αγώνα μου, να είμαι υγιής και από εκεί και πέρα να παλέψω για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Μια επίδοση κοντά στο Πανελλήνιο ρεκόρ μπορεί να δώσει θέση κοντά στην πρώτη δωδεκάδα. Δεν γνωρίζω όλες τις αντιπάλους μου που θα μετάσχουν στο έπταθλο, αλλά με τις περισσότερες έχω αγωνιστεί πολλές φορές μαζί τους. Δεν αγχώνομαι, γιατί ξέρω τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους και θέλω να κάνω το καλύτερο. Στο έπταθλο πρέπει να έχεις πολλή ψυχή για να μπορέσεις να αγωνιστείς, γιατί μιλάμε για μια προσπάθεια δύο ημερών μέσα στο στάδιο από το πρωί μέχρι το βράδυ, είναι πολύ κουραστικό και χρειάζεται να αντέχεις στον πόνο και στην κούραση. Το καλό μου αγώνισμα είναι ο ακοντισμός και μέχρι πριν από λίγο καιρό είχα την καλύτερη επίδοση στον κόσμο φέτος, στα σύνθετα, κι ελπίζω να μου δοθεί η ευκαιρία να το πάρω πίσω».

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε και ο Πύρρος Δήμας, βουλευτής Επικρατείας πλέον, αλλά στο Λονδίνο με την ιδιότητα του αρχηγού αποστολής της άρσης βαρών, του αθλήματος που τον ανέδειξε και με τη σειρά του του χάρισε μεγάλες στιγμές δόξας. «Όλα τα παιδιά, όπως είπα και στην αναχώρηση της ελληνικής αποστολής, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός αθλητισμός, προσπάθησαν πολύ για να είναι εδώ και δίνουν όλες τις δυνάμεις τους για να τα καταφέρουν. Εχουν μεγάλη θέληση και αισιοδοξία κι ελπίζω όλα να πάνε καλά τις επόμενες ημέρες και να τα πάμε καλύτερα από το 2008. Στην άρση βαρών, είμαστε εδώ με έναν αθλητή, κάνουμε στο άθλημα ένα νέο ξεκίνημα, προχωράμε βήμα βήμα, χωρίς να βιαζόμαστε. Αυτό που θέλουμε είναι να ξέρουν τα παιδιά μας ότι μόνο με δουλειά φθάνεις ψηλά. Δουλεύουμε σκληρά με νέα κυρίως παιδιά» τόνισε.

Τέλος, ο Κώστας Πούλιος, που θα μετάσχει στο Μαραθώνιο, ένα πολύ επίπονο αγώνισμα, είπε: «Είμαι σε καλή κατάσταση, αλλά μας τα χαλάει λίγο ο καιρός εδώ στο Λονδίνο, αφού η ζέστη είναι ανυπόφορη. Βασικός στόχο μου, βέβαια, είναι μια καλή εμφάνιση και ο τερματισμός. Βάσει των προπονήσεων, όμως, ξέρω ότι μπορώ να κάνω 2:15 και κάτι που πιστεύω ότι θα μου δώσει μια διάκριση. Τώρα, βέβαια, για Μαραθώνιο μιλάμε και σε μια τέτοια διαδρομή δεν μπορείς να ξέρεις ποτέ τι θα συμβεί».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ακόμη, μεταξύ άλλων, οι κολυμβητές Νέρι Νιαγκουάρα, Νόρα Δράκου, Κρίστελ Βουρνά, Μάρθα Μάτσα, Θεοδώρα Γιαρένη, Γιάννης Καλάργαρης και Ανδρέας Βαζαίος, ο καταδύτης Στέφανος Παπαρούνας, ο προπονητής καταδύσεων, Πέτρος Φυρίγος, οι προπονητές στίβου, Κυριάκος Μηνάς και Μπάμπης Σδρόλας, ο πρόεδρος της ΕΓΟ, Σάκης Βασιλειάδης, το μέλος της ΔΟΕ, Λάμπης Νικολάου κ.α.

Ντοπέ ο Χονδροκούκης – Το ανακοίνωσε ο πατέρας του Έλληνα Παγκόσμιου πρωταθλητή

«Κλείστε την Παπαχρήστου σε ένα δωμάτιο με Αφρικανούς!»

Ντοπέ Ελληνίδα αθλήτρια

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε