Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας και επιστολή στον Καστανίδη από του οπαδούς του ΠΑΟΚ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.
ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Περισσότεροι από 1500 οπαδοί του Δικεφάλου του Βορρά βρέθηκαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης διαμαρτυρόμενοι για τους δύο φυλακισμένους φιλάθλους της ομάδας.

Η πορεία κατέληξε στο γραφείο του Υπουργού Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη στον οποίο κατέθεσαν την κάτωθι επιστολή:

“Κύριε Καστανίδη, υπουργέ της Δικαιοσύνης, ζούμε το τελευταίο εξάμηνο μια σειρά γεγονότων στα οποία βλέπουμε άνιση μεταχείριση προς τους δύο συνοπαδούς της ομάδας μας, ΠΑΟΚ, που παραμένουν προφυλακιστέοι παράνομα. Παρακάτω θα εξηγήσουμε τις δύο περιπτώσεις αυτές:
1. Ο συνοπαδός μας αυτή τη στιγμή βρίσκεται στις φυλακές Διαβατών επί έξι μήνες και σε όλες τις αιτήσεις μας για αποφυλάκιση μέχρι τη δίκη, υπήρχε αδιαφορία από τις αρχές, με αποτέλεσμα κάθε αρμόδιος να τον στέλνει στον επόμενο, στον επόμενο και στον επόμενο, ώστε να φτάσει μέχρι τη δίκη προφυλακιστέος και να αποφασίσει τότε το δικαστήριο, με αποτέλεσμα να παραμένει στη φυλακή ένα με ενάμιση χρόνο.
Αυτό που σας γράφουμε μας το λένε οι εισαγγελείς, ότι δεν θέλουν να πάρουν την ευθύνη πάνω τους και ότι το Τμήμα Αθλητικής Βίας δεν θέλει να βγουν. Ο παραπάνω συνοπαδός μας κρατείται με κατηγορία ληστείας, που σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε ληστεία, απλά συμπλοκή. Έχουμε τις μαρτυρίες των ανθρώπων με τους οποίους συνεπλάκη σε υπεύθυνες δηλώσεις και αν θέλετε μπορούν να έρθουν αυτοπροσώπως να το πούνε.
Το ερώτημα, λοιπόν, κύριε υπουργέ είναι γιατί να μείνει προφυλακιστέος για κάτι που δεν έχει κάνει και του το χρεώνουν άδικα και σε αυτό το κομμάτι να πιέζει το Τμήμα Αθλητικής Βίας; Γιατί κύριε υπουργέ έτσι μας συμπεριφέρονται; Στις 8/3/2011 υπάρχει επανεξέταση της παραμονής του στις φυλακές. Παρακαλούμε τη δίκαιη απόφαση και το σωστό χειρισμό των αρχών και όχι πάλι να τον πετάξουν στο επόμενο αρμόδιο. Δεν μπορεί να καταστρέφουν οι αρχές τη ζωή κάποιου και την οικογένειά του.
2. Ο συνοπαδός μας αυτή τη στιγμή είναι κρατούμενος στην Καβάλα, σε αστυνομικό τμήμα και περιμένει διαθέσιμο κελί να πάει φυλακή. Ο συνοπαδός μας προφυλακίστηκε πριν τρεις εβδομάδες χωρίς να υπερασπιστεί τον εαυτό του, διότι ήταν φυγόδικος.
Του ήρθε το χαρτί να πάει στον ανακριτή για ένα κινητό, το οποίο αγοράστηκε από κάποιον άσχετο και ήταν κλεμμένο. Το χαρτί της κλήσης του για να πάει στον ανακριτή το πήγανε αστυνομικοί στο σπίτι της πρώην κοπέλας του και φυσικά δεν ήταν εκεί. Ύστερα το χαρτί της κλήσης του το κόλλησαν στο δημαρχείο, αντί να το πάνε στο πατρικό του, που έμενε εκεί.
Γιατί κύριε υπουργέ να γίνεται σε έναν άνθρωπο, που ουδέποτε κρύφτηκε, να μην μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του για κάτι ψεύτικο εις βάρος του και να μπαίνει φυλακή; Δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό επειδή είναι ένας γνωστός οπαδός του ΠΑΟΚ, που κάνει κερκίδα και βρίσκεται μπροστά σε τριάντα χιλιάδες οπαδούς μας! Ουδέποτε κρύφτηκε. Θα μπορούσαν οι αρχές να τον βρίσκανε και να του παρέδιδαν την κλήση σε απολογία, αφού ξέρουν που βρίσκεται.
Κύριε υπουργέ, υπάρχει ένας κακός πόλεμος από τις αρχές εις βάρος μας με ψεύτικες μεθόδους, δήθεν για να καταπολεμήσουν τη βία στα γήπεδα. Εμείς σαν οπαδοί εδώ και χρόνια είμαστε κύριοι στο γήπεδο. Ζητάμε δίκαιη μεταχείριση και αποφυλάκιση των δύο συνοπαδών μας μέχρι τη δίκη. Το ξέρουμε ότι θα δικαιωθούμε και ότι δεν υπάρχουν στοιχεία.
Η προφυλάκιση των δύο είναι παράνομη και άδικη και παρακαλούμε να μεριμνήσετε, όχι να τους βγάλετε, απλά να γίνουν οι σωστές διαδικασίες και με ακριβές δίκαιο και θα δείτε ότι θα αποφυλακιστούν. Είναι αμαρτία να την πληρώνουν τα παιδιά για κάτι που δεν έχουν κάνει και να είναι στη φυλακή, απλά για να δείξουν έργο στο Τμήμα Αθλητικής Βίας.
Οικογένεια αθώων
Σ.Φ. ΠΑΟΚ”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε