Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Εισαγγελική έρευνα για…εικονικές εξετάσεις 10 εκ. ευρώ της ΕΠΟ

Εισαγγελική έρευνα για…εικονικές εξετάσεις 10 εκ. ευρώ της ΕΠΟ

Οι οικονομικοί Εισαγγελείς, Γρηγόρης Πεπονής και Σπύρος Μουζακίτης έδωσαν εντολή στο ΣΔΟΕ να ερευνήσει καταγγελίες κατά της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας που αφορούν την περίοδο 2006-2011 και βάσει των οποίων δαπανήθηκαν 10 εκ. ευρώ για ιατρικές εξετάσεις αθλητών που δεν έγιναν ποτέ.

Η αφορμή για την έρευνα ήταν δημοσιεύματα του Τύπου τα οποία κάνουν λόγο για εικονικές ιατρικές εξετάσεις αθλητών που στοίχισαν συνολικά 10 εκ. ευρώ.

Οι καταγγελίες αφορούν την περίοδο 2006-2011 όταν στην προεδρία της ΕΠΟ ήταν ο Βασίλης Γκαγκάτσης και ο Σοφοκλής Πιλάβιος.

Βάσει των καταγγελιών, η ΕΠΟ υπέγραψε τον Σεπτέμβριο του 2005 σύμβαση με την εταιρία OPEDEK ΑΕ για τη δημιουργία κεντρικού συστήματος παρακολούθησης αθλητών σε θεραπευτήρια υγείας και 53 σταθμούς υγείας σε ολόκληρη την χώρα καθώς και για 250 χιλιάδες εξετάσεις. Για τον σκοπό αυτό μάλιστα, η Ομοσπονδία είχε λάβει από την UEFA επιχορήγηση 1 εκατομμυρίου ευρώ. Αργότερα, όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα, όταν η επίμαχη εταιρία απορροφήθηκε, η σύμβαση παρέμεινε σε ισχύ με την εταιρία PC SYSTEMS και υπογράφηκε τον Φεβρουάριο του 2010 νέα σύμβαση για μεταφορά και διενέργεια ειδικών εξετάσεων βιολογικών δειγμάτων αθλητών.

Σύμφωνα με τις υπό διερεύνηση καταγγελίες, οι εν λόγω συμβάσεις ουσιαστικά ποτέ δεν υλοποιήθηκαν στο ακέραιο, καθώς, την επίμαχη περίοδο, η ΕΠΟ φαίνεται να καταβάλει ποσό 9,7 εκατομμυρίων ευρώ που αντιστοιχεί σε 1,5 εκατομμύριο μετρήσεις αθλητών ενώ στην πραγματικότητα οι μετρήσεις δεν φαίνεται να ξεπερνούν τις 15.530.

Η εντολή των Οικονομικών Εισαγγελέων προς την αρμόδια υπηρεσία του ΣΔΟΕ είναι να εξακριβώσει την βασιμότητα των καταγγελιών και να εντοπίσει αν και από ποια στελέχη της ΕΠΟ έχει διαπραχθεί το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε