Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

“Είχα προειδοποιήσει τον Πατέρα για την οικονομική διαχείριση”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.
ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Ο Φάνης Βουτσαράς, μέλος της διοικούσας επιτροπής επί προεδρίας Νικόλα Πατέρα, μέσω επιστολής ξεκαθάρισε ότι είχε αναφέρει στον πρώην πρόεδρο του Παναθηναϊκού τα προβλήματα που θα δημιουργούσε η διαχείριση των οικονομικών.

Η επιστολή του Φάνη Βουτσαρά προς την εφημερίδα Goal:

“Θα ήθελα να σας εκφράσω τα συγχαρητήριά μου για το εμπεριστατωμένο και αναλυτικό αφιέρωμα που κάνατε αναφορικά με την πολυμετοχικότητα στον Παναθηναϊκό. Η προσπάθεια που κάνετε είναι σημαντική, καθώς δυστυχώς σε όλη τη διάρκεια της πολυμετοχικότητας έχουν ειπωθεί και αναπαραχθεί από τον Τύπο πολλές ανακρίβειες.

Διάβασα πολύ προσεκτικά το άρθρο του πρώην προέδρου της ΠΑΕ, κ. Νίκου Πατέρα, για την περίοδο της πολυμετοχικότητας. Με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο η θέση του ότι δεν πρέπει να αδικούμε κανέναν από αυτούς που προσέφεραν στην ομάδα. Με δεδομένη τη θέση αυτή και με βάση την τριετή μου θητεία ως γενικού διευθυντή της ΠΑΕ θα ήθελα, ωστόσο, να επισημάνω το εξής:
 
Ο κ. Πατέρας στο άρθρο του αναφέρει ότι είχα πλήρη γνώση των οικονομικών κινήσεων της ΠΑΕ. Πράγματι συμμετείχα στη διοικούσα επιτροπή, της οποίας, όμως, ο ρόλος τις περισσότερες φορές αναλωνόταν στην επικύρωση ειλημμένων αποφάσεων του τότε προέδρου, για τις οποίες δεν είχα καμία εκ των προτέρων επίσημη ή ανεπίσημη ενημέρωση.
Τέλος, θα πρέπει να σημειώσω ότι ο κ. Πατέρας είχε πολλές φορές προειδοποιηθεί από εμένα προσωπικά ότι η οικονομική διαχείριση θα επιφέρει σημαντικά προβλήματα στο μέλλον, εντούτοις εκείνος κατ’ εξακολούθηση επέλεξε να αγνοεί αυτές τις προειδοποιήσεις, λέγοντας ότι θα βρει ο ίδιος λύση.
Με εκτίμηση,
Φάνης Βουτσαράς.”
 
Η απάντηση του Πατέρα

“Εάν ο κ. Βουτσαράς δεν είχε επίσημη ή ανεπίσημη ενημέρωση για τις αποφάσεις που παίρναμε και απλώς παρίστατο στη διοικούσα επιτροπή, τότε θα έπρεπε είτε να έχει παραιτηθεί είτε να έχει δώσει γραπτώς στην επιτροπή και τον πρόεδρο τις αντιρρήσεις του. Τίποτα απ’ τα δύο δεν έπραξε.

Ολοι οι διευθυντές της ΠΑΕ επί προεδρίας μου ήταν στελέχη που είχαν προσληφθεί από τον κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη  και του έδιναν απευθείας αναφορά για τα τεκταινόμενα στην ΠΑΕ.
Είναι τουλάχιστον παράδοξο, αφού ο κ. Βουτσαράς συμμετείχε και στα ΔΣ της ΠΑΕ, πώς δεν ανέφερε ποτέ αυτά που γράφει σήμερα στην επιστολή του. Επίσης, είναι γνωστό ότι όλες οι οικονομικές χρήσεις και οι προϋπολογισμοί της 2ετούς θητείας μου έχουν εγκριθεί από το ΔΣ.”

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε