Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Εκ βαθέων εξομολόγηση του Χιμένεθ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Κάποιες από τις άγνωστες πτυχές της ζωής του, αποκάλυψε ο προπονητής της ΑΕΚ σε μια συνέντευξη, στην οποία μίλησε για τον πατέρα του, τα παιδιά του και τις πρώτες εντυπώσεις του από την Ελλάδα.

Η πρόσφατος ερχομός του στην Ελλάδα, δεν έχει δώσει ακόμα την ευκαρία στους περισσότερους να μάθουν πολλά πράγματα για τον άνθρωπο Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός παραδέχεται ότι είναι υπερπροστατευτικός με τα παιδιά του, δεν μπορεί να ξεπεράσει το χαμό του πατέρα του και μιλά με εξαιρετικά συγκινητικά λόγια για εκείνον, αποκαλύπτοντας μια άλλη πλευρά του εαυτού του.

“Τον μεγαλύτερο πόνο στη ζωή μου τον ένιωσα όταν πέθανε ο πατέρας μου. Τον σκέφτομαι κάθε μέρα και τα όσα έκανε για να μην λείψει τίποτα από την γυναίκα του και τα πέντε παιδιά του. Δούλευε από την ανατολή μέχρι τη δύση στον τόρνο. Πέθανε το 1994, αλλά κάθε φορά που πηγαίνω στο πατρικό μου πηγαίνω στην κρεβατοκάμαρα να δω τα ρούχα του και τον χώρο που ζούσε. Και μόνο η μυρωδιά του χώρου, μου τον θυμίζει”, είπε στην εφημερίδα, “ABC de Sevilla”.

Ο Χιμένεθ μίλησε για τα παιδιά του και παραδέχθηκε ότι η δουλειά του του έχει στερήσει πολλές στιγμές από αυτά. “Είμαι υπερπροστατευτικός με τα παιδιά μου. Ανησυχώ υπερβολικά για τον μπέμπη (10 μηνών) γιατί είναι πολύ μικρός, αλλά ανησυχώ και για τα μεγαλύτερα παιδιά μου (23 και 21 ετών) όταν ταξιδεύουν με το αυτοκίνητο. Την ημέρα που τα αποχαιρέτησα έκλαψα. Ήταν δύσκολο και ταυτόχρονα φυσιολογικό, έτσι το αντιμετώπισα”, τόνισε αρχικά και συμπλήρωσε: “Έχασα αρκετά πράγματα από τη ζωή των παιδιών μου εξαιτίας του ποδοσφαίρου. Δεν τα έμαθα να κάνουν ποδήλατο, δεν τα είδα να μπουσουλάνε, δεν ήμουν εκεί όταν έβγαλαν τα πρώτα τους δόντια. Γενικώς έχω στερηθεί πολλά από την οικογένειά μου και τους συγγενείς μου, έχασα ακόμη και τον γάμο του αδελφού μου”.

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, δήλωσε λάτρης της Αθήνας από την πρώτη στιγμή που ήρθε και είπε ότι προσπαθεί να μάθει ελληνικά, αν και προς το παρόν περιορίζεται στις απλές λέξεις: “καλημέρα, καλησπέρα, παρακαλώ και ευχαριστώ”.

“Η Αθήνα σε εντυπωσιάζει σε κάθε βήμα. Σε μια απλή βόλτα βλέπεις τόσα όμορφα πράγματα. Μου αρέσουν πολύ τα λαχανικά, η ποικιλία τυριών και γιαουρτιού που βρίσκω εδώ”.

Αυτό που λίγοι γνώριζαν είναι ότι ο Χιμένεθ έχει πτυχίο μηχανικού αυτοκινήτων και ότι αυτό θα ήταν το επάγγελμα που θα ακολουθούσε αν δεν γινόταν ποδοσφαιριστής.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε