Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Έκανε το “μπαμ” η Δανία – Δεν άνθησαν οι… τουλίπες

ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.

Η πρώτη μεγάλη έκπληξη του Euro είναι γεγονός. Η “ουσιαστική” Δανία επικράτησε της Ολλανδίας με 1-0 στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του 2ου ομίλου, στο Χάρκοβο και πήρε έτσι την πρώτη της επίσημη νίκη κόντρα στους “οράνιε” μετά από 45 χρόνια. Κατέβασε… ρολά ο τερματοφύλακας της Δανίας – Δοκάρι είχε ο Ρόμπεν

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Οι “οράνιε” είχαν τον έλεγχο στο πρώτο μέρος, δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες στην εστία του Άντερσεν, είτε με μακρινά σουτ, είτε και προσπάθειες μέσα απ’ την μεγάλη περιοχή, αλλά το γκολ δεν έφτασε.

Οι Δανοί εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο την… φλύαρη υπεροχή των αντιπάλων τους και κόντρα στη ροή του αγώνα άνοιξαν το σκορ στο 24′ με το πλασέ του Κρον Ντέλι. Το σκορ αυτό δεν άλλαξε μέχρι το ημίχρονο, αφού -οι Ολλανδοί δεν μπόρεσαν να βρουν δίχτυα (είχαν δοκάρι στο 36′ με τον Ρόμπεν ενώ και ο φαν Πέρσι δεν μπόρεσε να νικήσει τον Άντερσεν στο τετ-α-τετ στο 43′).

Στην επανάληψη οι Ολλανδοί “σφυροκόπησαν” με σουτ την εστία του Άντερσεν, που βρέθηκε σε μεγάλη μέρα. Η ώρα περνούσε, το γκολ δεν ερχόταν, ο Μάρβαϊκ πέρασε στον αγώνα και τους Φαν ντερ Φάαρτ και Χούντελαρ, αλλά τίποτα δεν άλλαξε.

Οι συνθέσεις:

Ολλανδία (Φαν Μάρβαϊκ): Στεκέλενμπουργκ, Φαν ντερ Βιλ (84’ Κάουτ), Χάιτινχα, Φλάαρ, Βίλεμς, Φαν Μπόμελ, Ν. Ντε Γιονγκ (71’ Φαν ντερ Φάαρτ), Ρόμπεν, Σνάιντερ, Αφελάι (71’ Χούντελαρ), Φαν Πέρσι.

Δανία (Όλσεν): Άντερσεν, Κιάερ, Άγκερ, Σ. Πόουλσεν, Γιάκομπσεν, Κβιστ, Έρικσεν (74’ Σένε), Ζίμλινγκ, Κρον-Ντέλι, Ρόμενταλ (84’ Μίκελσεν), Μπέντνερ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε