Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Έκανε το… χρέος του ο Ολυμπιακός, αλλά έμεινε δεύτερος!

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Χωρίς Σπανούλη και Παπαδόπουλο, οι “ερυθρόλευκοι” δυσκολεύτηκαν κόντρα Νανσί, αλλά κατάφεραν να πάρουν την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στη φετινή Ευρωλίγκα (79-74). Οι Πειραιώτες κατέκτησαν τελικά την δεύτερη θέση στον όμιλο τους, αφού η Καντού δεν μπόρεσε να κερδίσει την Φενέρ (76-83).

 Οι “ερυθρόλευκοι” πλέον στην κλήρωση για τη φάση των “16” θα βρίσκονται στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας μαζί με τον Παναθηναϊκό, έχοντας στον όμιλο τους ως επικεφαλής μία εκ των Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης ή ΤΣΣΚΑ Μόσχας, καθώς δεν γίνεται να αναμετρηθούν ξανά με την Φενερμπαχτσέ.

 
Για τον Ολυμπιακό, ο Πέρο Άντιτς σημείωσε 20 πόντους, ενώ ο Γιώργος Πρίντεζης σταμάτησε στους 18. Από τη Νανσί, η οποία προσπάθησε να πάρει τη νίκη μέχρι το τελευταίο λεπτό, έχοντας τον Σούλερ σε εξαιρετική βραδιά (20π.).
 
Χωρίς να έχει καλό ρυθμό και με κακή άμυνα, ο Ολυμπιακός βρέθηκε να κυνηγά τους Γάλλους στο πρώτο δεκάλεπτο (27-21), αφού δεν μπορούσε να περιορίσει τους γηπεδούχους και ειδικά τον Σούλερ.
 
Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν μπόρεσε να διορθώσει τα… κακώς κείμενα, δέχθηκε πολλούς εύκολους πόντους, ενώ το… αντίδοτο απέναντι στον Σούλερ δεν βρέθηκε και έτσι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 13 πόντους (37-24).
 
Ένα αμυντικό «ξέσπασμα» όμως στα τελευταία έξι λεπτά της δεύτερης περιόδου και οι καλές συνεργασίες στην επίθεση, βοήθησαν την ελληνική ομάδα να μειώσει –αρχικά- την διαφορά και τελικά να πάει στα αποδυτήρια προηγούμενη με τρείς πόντους (44-47).
 
Με την έναρξη της τρίτης περιόδου ο Ολυμπιακός έπαθε «μπλακ άουτ», η Νανσί αμύνθηκε σωστά και έτσι με ένα σερί 9-0 μπόρεσε να πάρει πάλι κεφάλι στο σκορ (53-51). Παρόλο που η Νανσί «έχτισε πάλι» μία διαφορά, το δεκάλεπτο έληξε με αυτή προηγούμενη με τρείς πόντους (64-61).
 
Έτσι, όλα κρίθηκαν στην τελευταία περίοδο. Εκεί, η πολύ καλή παρουσία των Χάινς (στα αμυντικά ριμπάουντ), Πρίντεζη και Άντιτς έδωσαν τη νίκη στους Πειραιώτες. Η νίκη όμως της Φενέρ επί της Καντού, τους έδωσε την δεύτερη θέση στον όμιλο. Πρώτοι οι Τούρκοι, δεύτεροι οι “ερυθρόλευκοι”, τρίτη η Καντού και τέταρτη η Μπιλμπάο.

Τα δεκάλεπτα: 27-21, 44-47, 64-61, 74-79 

Νανσί: Γκραντ 6, Μπαντιάνε 8, Σούλερ 18, Σιλά, Λίνεχαν 8, Σάμνικ 10, Αμαγκού 6, Μόερμαν 11, Γκρέγκορι 7 

Ολυμπιακός: Χάινς 8, Λούκας 4, Άντιτς 20, Κέσελ, Πελεκάνος 5, Γκετσεβίτσιους 6, Γλυνιαδάκης 5, Πρίντεζης 18, Παπανικολάου 3, Μάντζαρης 2, Σλούκας 8

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε