Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Μερικά Σύννεφα 22 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Εξέφρασε τη λύπη του για την Δεβετζή ο ΣΕΓΑΣ

Εξέφρασε τη λύπη του για την Δεβετζή ο ΣΕΓΑΣ
ΦΩΤΟ EUROKINISSI.
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 21.03.2011 | 18:16
Πρώτη δημοσίευση: 21.03.2011 | 18:16

Μία από τις κορυφαίες ελληνίδες αθλήτριες όλων των εποχών τιμωρήθηκε από την Παγκόσμια ομοσπονδία για παραβίαση κανονισμών ντόμινγκ και η Ελληνική ομοσπονδία, με καθυστέρηση πήρε θέση στο θέμα.

Η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ:

"Ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. εκφράζει τη λύπη του γιατί, για μια ακόμη φορά, απασχολούν την Αθλητική επικαιρότητα θέματα ντόπινγκ. Μικρή σημασία έχει το γεγονός ότι η περίπτωση της πρωταθλήτριάς μας Πηγής Δεβετζή αφορά παραβίαση των κανονισμών και όχι θετικό δείγμα.
Ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. δηλώνει για μια ακόμη φορά ότι είναι σταθερά προσηλωμένος στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος και γι’ αυτό διενεργεί πληθώρα προληπτικών τακτικών και έκτακτων ελέγχων, συνεργάζεται στενά με το ΕΣΚΑΝ και την οργάνωση «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ», στηρίζοντας και χρηματοδοτώντας τις δραστηριότητές του.
Επίσης, εφιστά ακόμα μια φορά την προσοχή στους Αθλητές να είναι ιδιαίτερα σχολαστικοί σε ότι αφορά στη λήψη των διαφόρων σκευασμάτων που λαμβάνουν για την επιτρεπόμενη ενίσχυση της Αθλητικής τους προσπάθειας, όσο και στην επιμελή τήρηση των σχετικών διαδικασιών που προβλέπουν οι διεθνείς κανονισμοί, σχετικά με τα «WHERE ABOUT» και την υποβολή των ιδίων σε ελέγχους.
Τέλος κάνουμε έκκληση στην Πολιτεία αφενός να επιλύσει το συντομότερο τα θεσμικά και οικονομικά προβλήματα του ΕΣΚΑΝ και του εργαστηρίου ελέγχου του ΟΑΚΑ, να στηρίξει ουσιαστικά κάθε προσπάθεια που αποσκοπεί στην ενημέρωση και την πρόληψη του φαινομένου, να ασχοληθεί σοβαρά με δίωξη των εμπόρων και των διακινητών απαγορευμένων ουσιών και να δημιουργήσει επιτέλους ένα επιστημονικό κέντρο Αθλητικής υποστήριξης για τους Έλληνες Αθλητές – Αθλήτριες και Προπονητές, η έλλειψη του οποίου μας κατατάσσει στις υποανάπτυκτες Αθλητικές Χώρες"


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook