Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Εξηγήσεις Ντέμη για τον έλεγχο και επίθεση στην ΠΑΕ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ, απάντησε σε όσα τον αφορούσαν από τον διαχειριστικό έλεγχο της BDO, εξέφρασε την απορία του για το λόγο της δημοσιοποίησης του και ξεκαθάρισε ότι δεν έχει να κρύψει το παραμικρό.

Ο Ντέμης Νικολαϊδης πήρε θέση μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση του ελέγχου της BDO, μιλώντας στον NovaΣπορ FM:

“Όλα έχουν εξηγήσεις και όλα τα γνωρίζουν οι μέτοχοι και οι ορκωτοί λογιστές. Δεν σου λέει η BDO ότι δεν ξέρει που πήγαν τα χρήματα. Σου λέει δε βρίσκω το συμφωνητικό, δε βρίσκω το καταστατικό.  Το πού πήγαν τα χρήματα της ΠΑΕ φαίνεται από τον έλεγχο. Το θέμα είναι ότι δεν υπήρχε η οργάνωση και δεν βρήκαν το παραστατικό. Τα χρήματα δόθηκαν, απλά δεν σου έδωσε απόδειξη αυτός που τα πήρε. Από μεταγραφές που κάναμε από Λατινική Αμερική δεν υπήρχε περίπτωση να μην πληρώσεις τον μάνατζερ και χίλια άλλα πράγματα.

Εμείς πήραμε τον Μπλάνκο, δεν μπορούσαμε να πληρώσουμε την ομάδα. Σε όλα αυτά θα έπρεπε να είχε τοποθετηθεί η ΠΑΕ ΑΕΚ. Δεν έχει ξαναβγεί τέτοιος έλεγχος, είναι πρώτη φορά και δεν ξέρω και αν είναι σωστό. Δεν γίνεται να το κάνεις αυτό και να τον πετάς στον κόσμο. Είναι τεράστιο φάουλ και μάλιστα τεράστιο φάουλ εναντίον μου επί της ουσίας. Εγώ ζήτησα να τοποθετηθούν. Να ρωτήσουν για τα πάντα, αν δεν θυμούνται, και να τοποθετηθούν. Γράφουν ότι υπήρχαν πράξεις χωρίς εξουσιοδότηση. Λάθος. Υπήρχε λέει ένα περιστατικό για μια μεταγραφή του Εντίνιο χωρίς εξουσιοδότηση. Μα υπάρχει εξουσιοδότηση.”
 
Ο Νικολαϊδης απάντησε για την “περίεργη” αύξηση στις αποδοχές του Ενσαλίβα μέσα σε μία ημέρα: 
“Γιατί συμφωνήθηκε το ποσό με τον μάνατζερ του και πρέπει να καταλάβετε ότι ο παίκτης δεν υπογράφει αν δεν είναι ευχαριστημένος ο μάνατζερ…  Όταν συμφωνείς με μάνατζερ και επόμενη μέρα έχει μπει σφήνα άλλη ομάδα, πάμε σε ένα πλειστηριασμό. Είχαμε ιδιωτικό συμφωνητικό που δεν έχει ισχύ. Είναι μεταξύ μας. Ερχεται ο μάνατζερ και σου λέει εγω θα τον πάω Ολυμπιακό… Εξηγείται πολύ εύκολα.”

Για τον Αλομάρ και τον μισθό των 500.000: “Είναι 250.000 τον χρόνο. Εχω πει πολλές φορές πόσο λάθος ήταν όλη αυτή η συμφωνία. Όταν όμως εκείνο το καλοκαίρι θέλαμε να κλείσουμε τον Φερέρ και τον θέλαμε όλοι σκεφτήκαμε ότι καλύτερα ένα ακριβό προπονητή να βγάζει ταλέντα, αλλά  να γλιτώνουμε λεφτά από την ομάδα. Λάθος. Την πατήσαμε, διότι και ο Φερέρ δεν βρήκε δουλειά για δυο χρόνια. Δεν το περίμενα. Δεν ήταν πολλά λεφτά για Ισπανία.”

Για τα χρήματα που ξοδεύτηκνα για τον Μογιάνο: “Βρεθήκαμε να πληρώνουμε 650.000 για έναν παίκτη που δεν υπάρχει, σύμφωνα με τον έλεγχο. Είναι δυνατόν; Επειδή θυμόμουν την περίπτωση, αυτά ήταν για τον Πελετιέρι. Από αυτή την πράξη η ομάδα γλίτωσε 120.000 ευρώ, αλλά αυτό δεν φαίνεται πουθενά. Δεν μπορείς να τα πεις όλα προς τα έξω. Θέλαμε να πάρουμε τον Πελετιέρι για ένα χρόνο με οψιόν το οποίο είχαμε καταφέρει. Τα στοιχεία υπάρχουν. Το που πήγαν τα λεφτά, το ξέρει η εταιρία. Πήγαν εκεί που έπρεπε, αλλά δεν βρίσκουν τα συμφωνητικά και τα παραστατικά.”

Για τον Μπλάνκο: “Ο Μπλάνκο είναι ο μοναδικός παίκτης που πίεσα τον Φερέρ να πάρει, αλλά αυτό είναι άλλο. Εχω πιέσει να πάρουμε και χειρότερους.”

Για τις οφειλές: Υπήρχαν χρήματα που δίναμε από την τσέπη μας, διότι ερχόταν ας πούμε το περίπτερο και χρωστούσαμε. Υπήρχαν αμέτρητες οφειλές.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε