Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Έκτη στο Ευρωμπάσκετ… πρώτη στις καρδιές μας!

ΦΩΤΟ NEWSPORTS
ΦΩΤΟ NEWSPORTS
Η Εθνική δεν είδε το ματς με την Λιθουανία σαν αγγαρεία, μετά την επίτευξη του στόχου της, να προκριθεί στο προολυμπιακό. Το προσπάθησε μέχρι τέλους, αλλά τελικά ηττήθηκε από τους διοργανωτές με 73-69, κατακτώντας έτσι την έκτη θέση του Ευρωμπάσκετ.
Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Η Γαλανόλευκη ήταν πολύ καλή στα δυο πρώτα δεκάλεπτα, εκεί που κρατούσε με σχετική ευκολία το προβάδισμα στο σκορ. Όπως μας συνήθισε όμως, στο τρίτο δεκάλεπτο η συγκέντρωση των διεθνών χάθηκε και έπειτα από 25 λεπτά αγώνα να πάρει το προβάδισμα (44-39).

Από τη στιγμή, όμως, που οι Λιθουανοί πέρασαν μπροστά η ψυχολογία τους ανέβηκε, ενώ και οι φίλαθλοί τους στην Αρένα του Κάουνας είχαν πια… ζεσταθεί και έδιναν σημαντική ώθηση στην ομάδα. Κάπως έτσι η Ελλάδα βρέθηκε να κυνηγά τους διοργανωτές.
Η Εθνική κατάφερε να ισοφρίσει το ματς στο 65-65 κι ενώ απέμενε ένα λεπτό και τριάντα δευτερόλεπτα για τη λήξη.
Οι Λιθουανοί πάντως, αποδείχθηκαν ψύχραιμοι στα τελευταία δευτερόλεπτα στο ματς, ευστόχησαν σε κρίσιμες επιθέσεις και πήραν τη νίκη με 73-69.
Ετσι ολοκληρώθηκε και η παρουσία της Εθνικής μας στο Ευρωμπάσκετ, τερματίζοντας στην 6η θέση και έχοντας πετύχει τον μεγάλο της στόχο, την πρόκριση δηλαδή στο Προολυμπιακό τουρνουά, που κρατάει ζωντανό το όνειρο της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε