Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Εκτός Ευρώπης και ο Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Η κατάσταση στο Ελληνικό βόλεϊ πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο αφού μετά τον Ολυμπιακό και ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να μην δηλώσει συμμετοχή στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης περιόδου.

Η διοικούσα επιτροπή του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού έλαβε την απόφαση, θέλοντας να εξοικονομήσει χρήματα για να πληρωθούν οι παίκτες.

Αυτό που αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή φέτος, θα γίνει, αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά τις επόμενες ημέρες, του χρόνου. Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκού είναι έτσι κι αλλιώς εκτός λόγω τιμωρίας μιας και πέρυσι δεν συμμετείχε στα Ευρωπαϊκά κύπέλλα και δυστυχώς τον ίδιο δρόμο ακουλουθεί και η αντρική.

Το κόστος συμμετοχής υπολογίζεται στα 70.000 ευρώ, ποσό που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να βρει στην παρούσα φάση η διοίκηση του ερασιτέχνη.

Βασικό ρόλο στην απόφαση έπαιξε και η αναγκαστική αποχώρηση από την Γλυφάδα. Τα πράγματα βρίσκονται σε οριακό σημείο στο Ελληνικό βόλεϊ αφού σημαντικά οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζει και η ομοσπονδία.

Η μόνη υγιής ομάδα είναι ο Ηρακλής που φαίνεται ότι έχει βρει και έναν σημαντικό σύμμαχο εξ Ανατολής. Η Turkish Airlines θα είναι πιθανότατα ο χορηγός του τμήματος βόλεϊ του γηραιού.

Η προθεσμία για να κατατεθούν στην Ευρωπαϊκή ομοσπονδία οι συμμετοχές όλων των χωρών λήγει τη Δευτέρα 16/05 και γι’ αυτό η ΕΟΠΕ έχει ζητήσει από τις ομάδες να την ενημερώσουν επισήμως για τις προθέσεις τους μέχρι την Πέμπτη 12/05. Εκτός από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, αρνητικά αναμένεται να απαντήσουν και οι Λαμία, ΕΑΠ, ΠΑΟΚ. Σε μία τέτοια περίπτωση η Ελληνική ομοσπονδία θα απευθυνθεί στις υπόλοιπες ομάδες αν και καμία δεν μοιάζει ικανή να αγωνιστεί στην Ευρώπη.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε