Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Εκτός Ευρώπης ο Ολυμπιακός!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Η ανδρική και η γυναικεία ομάδα των “ερυθρόλευκων” αποφάσισαν να μην δηλώσουν συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις λόγω οικονομικών προβλημάτων. Πιθανό να κάνει το ίδιο και ο Παναθηναϊκός.

Ο κατήφορος για το ελληνικό βόλεϊ συνεχίζεται. Μετά την περσινή αποχή της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Παναθηναϊκού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, φέτος ήρθε η σειρά του Ολυμπιακού.

Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει ακόμα διοίκηση που να μπορεί να εγγυηθεί την καταβολή τόσο του παραβόλου συμμετοχής, όσο και των μισθών των παικτών, όσο και το ότι η CEV όχι μόνο δεν καλύπτει, αλλά με τον τρόπο διεξαγωγής των κυπέλλων ζημιώνει κιόλας τους συλλόγους, οδήγησαν στην απόφαση αυτή, την οποία θα κάνουν σαφή οι ερυθρόλευκοι στην συνάντηση που θα έχουν το μεσημέρι της Δευτέρας (15:00, 9/5) με την ΕΟΠΕ.
 
Εκτός όμως από τον Ολυμπιακό, οι σκέψεις περί μη συμμετοχής στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, είναι παραπάνω από πιθανές και στην ανδρική ομάδα του Παναθηναϊκού. Και στους πράσινους παρόλο ότι υπάρχει διοίκηση, δεν υπάρχουν λεφτά, αφού το κόστος συμμετοχής είναι μεγάλο για τα οικονομικά δεδομένα της Ελλάδας.
 
Παρότι λοιπόν στο CEV Cup, στο οποίο έχει εξασφαλίσει την έξοδό του το Τριφύλλι, το κόστος είναι μικρότερο απ` ό,τι στο Champions League, οι πράσινοι σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να μην δηλώσουν συμμετοχή.
 
Υπενθυμίζεται ότι η ποινή της CEV για τέτοιες περιπτώσεις είναι αποκλεισμός δύο χρόνων από κάθε ευρωπαϊκή διοργάνωση, κάτι που ίσχυσε και στην περίπτωση της γυναικείας ομάδας του Παναθηναϊκού.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε