Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Εκτός Τσάμπιονς Λιγκ ο ΠΑΟΚ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.
ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Σοκ στο ελληνικό χάντμπολ. Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία απέκλεισε τον ΠΑΟΚ από το επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ λόγω προβλημάτων που είχε κατά την περυσινή παρουσία του στη διοργάνωση.

Ο ΠΑΟΚ έχει τη δυνατότητα να υποβάλει έφεση κατά της απόφασης. Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία αν και αρχικά είχε δεχτεί την αίτηση της ομάδας της Θεσσαλονίκης εντέλλει απέκλεισε τον ΠΑΟΚ λόγω προβλημάτων που βρήκαν στην περυσινή του παρουσία.

Η ελληνική ομοσπονδία αντεδρασε αστραπιαία και έβγαλε άμεσα ανακοίνωση:

“Η ΟΧΕ δηλώνει την πλήρη έκπληξη της για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως (EHF) να απορρίψει την αίτηση συμμετοχής του σωματείου ΠΑΟΚ απ’ την διοργάνωση του Champions League της νέας αγωνιστικής περιόδου. 

H EHF με έγγραφο που απέστειλε το απόγευμα της Δευτέρας 14/6/2010 στον ΠΑΟΚ και κοινοποίησε στην ΟΧΕ, ανακοίνωσε την συγκεκριμένη απόφαση για την αγωνιστική περίοδο 2010/11. 

Σύμφωνα με το έγγραφο η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία ενημερώνει τον ΠΑΟΚ ότι προχώρησε στην απόφαση αυτή εξαιτίας προβλημάτων που υπήρξαν σε οργανωτικά θέματα τηλεοπτικά και μάρκετινγκ. Αναλυτικότερα η EHF τονίζει ότι σε οργανωτικά θέματα που αφορούσαν το σωματείο για την περίοδο 2009/10 προκάλεσε ένα μεγάλο όγκο επιπλέον προσπαθειών από την πλευρά της EHF και είχε ως αποτέλεσμα την διαμόρφωση μιας κατάστασης η οποία δεν συνέβαλε θετικά στην παρουσίαση-προβολή των αγώνων. 

Επίσης, σύμφωνα πάντα με το έγγραφο της EHF, η επίδοση του σωματείου τόσο σε οργανωτικά θέματα των αγώνων αλλά και σε οργανωτικά θέματα όπως τηλεόραση, μάρκετινγκ, οδήγησε επανειλημμένα σε περιπτώσεις όπου δεν υπήρχε εκπλήρωση των αναγραφόμενων στους κανονισμούς της διοργάνωσης απαιτήσεων. Ως εκ τούτου η Εκτελεστική Επιτροπή (ΔΣ) της EHF αποφάσισε με βάση το άρθρο 2.2.4 του Κανονισμού του Champions League 2010/11 την απόρριψη της αίτησης συμμετοχής του ΠΑΟΚ και μετακίνησε την συμμετοχή του σωματείου για το κύπελλο EHF περιόδου 2010/11. 

Ο ΟΧΕ τονίζει ότι κατά την διάρκεια συμμετοχής του ΠΑΟΚ στο Champions League την περίοδο 2009/10 δεν έλαβε καμία ενημέρωση από την EHF σχετικά με οργανωτικά προβλήματα των εν λόγω εντος έδρας αγώνων και θα ζητήσει άμεσα περισσότερες λεπτομέρειες καθώς το έγγραφο της EHF δεν είναι ιδιαίτερα σαφές. Η ΟΧΕ δηλώνει επίσης ότι επειδή αυτή η απόφαση εκτός από το σωματείο ,πλήττει και το Ελληνικό χάντμπολ γενικότερα, είναι αποφασισμένη να προβεί σε όλες τις προβλεπόμενες και απαραίτητες ενέργειες σε συνεργασία με το σωματείο προκειμένου να ανατραπεί η εν λόγω απόφαση.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε