Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ελεύθερος… αλλά κρατούμενος ο Ψωμιάδης – Η απόφαση στο Δικαστικό Συμβούλιο

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαφωνία προέκυψε ανάμεσα στον Εισαγγελέα και τον Ανακριτή, όσον αφορά την υπόθεση του Μάκη Ψωμιάδη, αφού ο πρώτος έκρινε πως πρέπει να προφυλακιστεί και ο δεύτερος να αφεθεί ελεύθερος. Ο Ψωμιάδης θα κρατηθεί, προσωρινά, καθώς εκκρεμούν άλλες, φορολογικές παραβάσεις.
Περίπου 4 ώρες κράτησε η απολογία του Μάκη Ψωμιάδη στον 9ο τακτικό ανακριτή, Γιώργο Κασίμη, για την εμπλοκή του στην υπόθεση των στημένων αγώνων. Από νωρίς βρίσκονται μαζί του οι Σταύρος και Χαρίλαος Ψωμιάδης.
 
Εισαγγελέας και ανακριτής διαφώνησαν για το αν θα πρέπει να προφυλακιστεί ή όχι ο κατηγορούμενος για τη συμμετοχή του στο σκάνδαλο με τα στημένα.
 
Ο πρώτος έκρινε πως ο Ψωμιάδης πρέπει να προφυλακιστεί, ο δεύτερος πως πρέπει να αφεθεί ελεύθερος και ως εκ τούτου, το… μπαλάκι πάει στο Δικαστικό Συμβούλιο, που θα κληθεί να αποφασίσει τις επόμενες μέρες.
 
Ωστόσο, ο Ψωμιάδης θα κρατηθεί, προσωρινά, καθώς εκκρεμούν άλλες, φορολογικές παραβάσεις…
 
“Γενναία” χαρακτήρισε ο εκ των δικηγόρων του Ψωμιάδη, Χρήστος Στάθης, την απόφαση του ανακριτή, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, πρότεινε να αφεθεί ελεύθερος ο κατηγορούμενος με περιοριστικούς όρους και καταβολή εγγύησης, που αγγίζει τις 600.000 ευρώ.
 
Οσο για την απολογία του, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι συνήγοροι του, οι ερωτήσεις του ανακριτή επικεντρώθηκαν στις συνομιλίες του που καταγράφηκαν από τον “σούπερ κοριό” της ΕΥΠ. Ο κ. Ψωμιάδης υποστήριξε ότι είναι κουβέντες “στη γλώσσα των φιλάθλων”.
 
Παράλληλα, όπως επισημαίνει η πλευρά του, από τις έρευνες των λογαριασμών στην Κύπρο δεν προκύπτουν στοιχεία για τον Μάκη Ψωμιάδη, ενώ οι “επίμαχοι” αγώνες είναι το 2009 ενώ οι συνομιλίες το 2011.
 
Τέλος, όταν ρωτήθηκε γιατί για περίπου 3 μήνες παρέμεινε φυγόδικος, επεσήμανε (σ.σ. πάντα σύμφωνα με τους συνηγόρους του): “Πανικοβλήθηκα από το θόρυβο και ένιωσε ότι παραβιάζεται το τεκμήριο της αθωότητάς μου”.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε