Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Ελλάδα – Βέλγιο: “Χρυσές” στην καρδιά μας! Τέταρτη η “γαλανόλευκη”

ΦΩΤΟ fiba
ΦΩΤΟ fiba

– Την τέταρτη θέση του Ευρωμπάσκετ της Τσεχίας κατέκτησε η Εθνική Γυναικών
– Η ομάδα του Κώστα Κεραμιδά, όντας κουρασμένη από την υπερπροσπάθεια στους προηγούμενες αγώνες, υποτάχθηκε άνευ όρων (45-78) στο Βέλγιο στον μικρό τελικό
– Το μετάλλιο δεν ήρθε για τη “γαλανόλευκη”, ωστόσο όλη η Ελλάδα είναι υπερήφανη γι’ αυτά τα κορίτσια που κατέκτησαν την καλύτερη θέση στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ γυναικών
 

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αποχωρεί με ψηλά το κεφάλι από την Τσεχία, έχοντας στις βαλίτσες του το εισιτήριο για το Μουντομπάσκετ της Ισπανίας, το οποίο θα διεξαχθεί το επόμενο καλοκαίρι.

Ο μικρός τελικός δεν χρίζει ιδιαίτερης κριτικής. Τα κορίτσια μας δεν μπόρεσαν να φανούν ανταγωνιστικά για παραπάνω από δέκα λεπτά. Το Βέλγιο ήταν καλύτερη ομάδα και φρόντισε να το αποδείξει περίτρανα στο παρκέ από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα.

Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα τα κορίτσια του Κώστα Κεραμιδά ήταν σε τραγικά επιθετικό βράδυ, δεν είχαν ενέργεια στο παιχνίδι τους και σε συνδυασμό με την κούραση που τους βγήκε, έμειναν σε… ρηχά νερά. Τρανή απόδειξη το 1/13 σουτ της Μάλτση στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου!

Ο αγώνας κρίθηκε από το πρώτο ημίχρονο, όταν και το Βέλγιο προηγήθηκε με 11 πόντους (40-29). Η διαφορά ανέβηκε πάνω από τους 20 πόντους στο δεύτερο μέρος, το οποίο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα.

Tα δεκάλεπτα: 15-24, 29-40 (ημ.), 36-61, 45-78.

ΕΛΛΑΔΑ: Σταμολάμπρου, Σταμάτη 2, Λύμουρα, Σπυριδοπούλου 1, Μάλτση 13 (1/9τρ.), Νικολοπούλου 3, Σωτηρίου 4, Κοσμά, Σπανού 6, Καλτσίδου 4, Χρηστινάκη 3 (1), Φασούλα 9.

ΒΕΛΓΙΟ: Λίσκενς 9, Κ.Μεσταγκ 18 (3), Ντελαέρ, Χέντριξ 2, Καπριό 3, Μέσεμαν 15, Βάουτερς 14, Η.Μεσταγκ, Γκέλντοφ 3, Νοβελέρ, Βανλό 9 (3), Ραμάν 5.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε