Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Έλληνες της Γερμανίας:”Για εμάς ο αγώνας είναι τελικός”

Έλληνες της Γερμανίας:”Για εμάς ο αγώνας είναι τελικός”

Σε όλα τα ελληνικά σπίτια στη Γερμανία κυματίζει η γαλανόλευκη. “Θέλουμε και ευχόμαστε να κερδίσουμε, ο σημερινός αγώνας είναι για εμάς σαν τελικός” λένε οι Έλληνες που ετοιμάζονται να δουν το κρίσιμο ματς της εθνικής μας στο πλαίσιο του EURO 2012 στη χώρα της μαντάμ Μερκελ.

Η καρδιά του ελληνισμού χτυπά δυνατά στο Μόναχο, στο Βερολίνο, στη Στουτγκάρδη, στη Φρανκούφουρτη, στο Ντισελντορφ, στην Κολωνία, στο Αμβούργο…σε όλη τη Γερμανία…όπου υπάρχουν Έλληνες.

Από το πρωί σε όλα τα ελληνικά σπίτια και εστιατόρια κυματίζει η ελληνική σημαία και ακούγεται ο εθνικός μας ύμνος.
Για τους Ελληνες της Γερμανίας ο σημερινός αγώνας ειναι πολύ σημαντικός. Εκείνοι άλλωστε  βιώνουν καθημερινά τον ρατσισμό και τη απαξίωση.

Οπως δήλωσε στο Newsit o Πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Ελληνικών Κοινοτήτων στη Γερμανία, Κώστας Δημητρίου “για τους Ελληνες της Γερμανίας ο σημερινος αγώνας ειναι ο τελικός. Με μεγάλη αγωνία ο ελληνισμός της Γερμανίας περιμένει αυτον τον αγώνα λόγω και των συνθηκών που επικρατούν τα 2 τελευταία χρόνια με την κρίση. Ακουγονται πάρα πολλά σχόλια κυρίως αρνητικά για την Ελλάδα και απο τα Μέσα Ενημέρωσης αλλά και από τους γερμανούς πολίτες.

Ολοι στη Γερμανία είναι σίγουροι οτι θα κερδίσουν και το θεωρούν δεδομένο. Εκεί που διαφωνούν είναι το πόσα γκολ θα είναι η διαφορά υπερ τους. Γι΄αυτό και το πείσμα των Ελλήνων που ζούμε στη Γερμανία είναι ακομη μεγαλύτερο. Η θέληση να κερδίσουμε αυτό τον αγώνα οπως καταβαίνετε είναι ζωτικής σημασίας για εμάς, θέλουμε να αποδείξουμε οτι είμαστε καλύτεροι τουλάχιστον στο ποδόσφαιρο”.

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt:

Οι ετοιμασίες των Ελλήνων σε όλη τη Γερμανία έχουν ξεκινήσει από χθες. Οπου υπαρχουν ελληνικά εστιατόρια και μαγαζιά θα μαζευτούν και θα δουν όλοι μαζί το κρίσιμο ματς.

Μάλιστα όπως μάθαμε πολλά γερμανικά τηλεοπτικά δίκτυα και ραδιόφωνα θα καλύψουν με ζωντανές μεταδόσεις τα σημεία που θα συγκεντρωθούν οι Ελληνες για να παρακολουθησουν το παιχνίδι.

Καλή επιτυχία Ελλάδα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ NEWSIT ΓΙΑ ΤΟ EURO2012

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Και τώρα… ξεχρεώστε τους – Γερμανία-Ελλάδα (21:45)

Τι απαντά Ελληνίδα δημοσιογράφος στo υβριστικό δημοσίευμα της BILD για την εθνική μας!

Αυτή δεν είναι η εθνική Γερμανίας – Είναι η μεικτή κόσμου!

La Repubblica: Οι έλληνες είναι ξαδέλφια μας

“Ας λένε ότι θέλουν, εμείς φέραμε την δημοκρατία”!

Το NewsIt στην Πολωνία: Δοκίμασε Νίνη αντί Γκέκα ο Σάντος

Οι Γερμανοί “κατασκοπεύουν” την Εθνική – Ο Malaka-Καραγκούνης

Παπασταθόπουλος:Αν χρειαστεί θα πεθάνουμε στο γήπεδο για να προκριθούμε

Η παράδοση δείχνει Γερμανία – Μία νίκη έχει η Ελλάδα

“Το Ντέρμπυ του Χρέους”.Τι έγραψε η Ιντιπέντεντ για το αυριανό παιχνίδι.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε