Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Ελπίζει η ΑΕΚ! Με κανονισμούς… μπάσκετ η έφεση για Πατίτο

ΦΩΤΟ intime.gr
ΦΩΤΟ intime.gr

Με μια νομική “ντρίπλα” προσπαθεί η ΑΕΚ να περιορίσει την ποινή του Πατίτο Ροντρίγκες, που χτύπησε εκτός φάσης τον Ντιόγκο Φιγκέιρας στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ο μέσος της ΑΕΚ τιμωρήθηκε πρωτοδίκως με τρεις αγωνιστικές και στη σημερινή εκδίκαση της έφεσης στη δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ, την Ένωση εκπροσώπησε ο νομικός της σύμβουλος, Πέτρος Καϊμακάμης.

Ο κ. Καϊμακάμης υποστήριξε πως στους κανονισμούς του ΚΑΠ δεν διευκρινίζεται τι ακριβώς είναι η «βάναυση συμπεριφορά» με την οποία καταδικάστηκε ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής. Αντιθέτως, στους κανονισμούς της ΕΟΚ, στο μπάσκετ δηλαδή, η βάναυση συμπεριφορά συνδέεται με τον τραυματισμό του αντιπάλου.

Εφόσον, λοιπόν, ο Φιγκέιρας δεν τραυματίστηκε από το χτύπημα, ο Πατίτο θα έπρεπε να κατηγορηθεί για ανάρμοστη συμπεριφορά, η οποία επισύρει ποινή μίας αγωνιστικής.

Σε περίπτωση που η απόφαση η οποία θα εκδοθεί αύριο, είναι θετική για την ΑΕΚ ο Πατίτο θα αγωνιστεί το Σάββατο εναντίον του Πανιωνίου, καθώς έχει ήδη εκτίσει μία αγωνιστική στο ματς με την ΑΕΛ στη Λάρισα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε