Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

“Εμείς προσγειωμένοι ήμασταν, εσείς προσγειωθείτε”

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Ο Φάνης Γκέκας μίλησε για τον “τελικό” με την Αργεντινή, την κριτική που δέχθηκαν παίκτες και Ρεχάγκελ, ενώ συμβούλεψε τον κόσμο και τον Τύπο να είναι προσγειωμένοι.

Τα μυαλά των διεθνών δεν… πετούν στα σύννεφα λίγες μέρες μετά την πρώτη τους νίκη στο Μουντιάλ. Αυτό φαίνεται σε κάθε τους δήλωση. Ο Φάνης Γκέκας ήρθε να επιβεβαιώσει τον κανόνα μιλώντας για το ματς με την Αργεντινή, το οποίο θα κρίνει και την πρόκριση ή μη της ελληνικής ομάδας στους “16”.

 
Οι δηλώσεις του επιθετικού της Άιντραχτ Φρανκφούρτης:
 
Εμείς προσγειωμένοι ήμασταν καθ’ όλη τη διάρκεια των παιχνιδιών, σκοπός είναι να προσγειωθείτε εσείς. Εμείς από την αρχή που ήρθαμε εδώ πέρα είμαστε συγκεντρωμένοι στο στόχο μας, ήρθαμε για κάποιο σκοπό και πιστεύω ότι ως τώρα όλα εξελίσσονται ομαλά.
 
Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι με την Αργεντινή, αλλά τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία μίας ομάδας φαίνονται στον αγωνιστικό χώρο.Η χαρά της νίκης επί της Νιγηρίας διαρκεί πολύ λίγο γιατί πρέπει να συγκεντρωθούμε στον επόμενο αγώνα με την Αργεντινή, το φαβορί απ’ ό,τι φαίνεται του ομίλου, αλλά και γενικά της διοργάνωσης όπως δείχνουν τα πράγματα. Για μένα η Αργεντινή είναι η πιο ολοκληρωμένη ομάδα του Μουντιάλ αυτή την στιγμή, έτσι δείχνουν τα πράγματα. Υπάρχουν σίγουρα αδυναμίες και εκεί πρέπει να κοιτάξουμε για να χτυπήσουμε πάνω σε αυτές.
Όταν πας για ισοπαλία, ένα αποτέλεσμα ή δύο, τότε συνήθως χάνεις. Άρα θα πάμε για το στόχο μας, να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, έτσι ώστε να είμαστε καλυμμένοι. Από εκεί και πέρα, αν κερδίσει και η Κορέα, τι να πούμε; Εμείς πάμε για να νικήσουμε

Το να κερδίσεις την Αργεντινή είναι μία μεγάλη επιτυχία, οπωσδήποτε είναι υπέρβαση, αλλά σε αυτό το Μουντιάλ βλέπουμε ότι συμβαίνουν τα πάντα. Βλέπετε ότι η Γαλλία έχει ένα βαθμό και κοντεύει να μείνει εκτός Μουντιάλ, η Ισπανία έχει μηδέν βαθμούς γιατί έχασε από την Ελβετία. Εμείς είμαστε προσγειωμένοι σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι με την Αργεντινή, πρέπει να δουλέψουμε πάνω σε αυτό που πρέπει να κάνουμε και να πετύχουμε το στόχο μας. 
Όλοι στην ομάδα από την αρχή τα είχαμε καλά με τους εαυτούς μας. Θέλαμε να πετύχουμε το στόχο μας και πρώτα από όλα παίξαμε για τους εαυτούς μας γιατί αξίζαμε να κάνουμε κάτι για εμάς και πιστεύω ότι τα καταφέραμε.
Όποιοι είναι κοντά μας είναι για να μας υποστηρίξουν, πιστεύω ότι δεν ήρθαν για να μας αποδοκιμάσουν. Το απέδειξαν. Εμείς από την πλευρά μας πιστεύω στον αγωνιστικό χώρο να δώσουμε τα πάντα προκειμένου να πάρουμε αυτό που θέλουμε”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε