Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ένας αγώνας γεμάτος ρεκόρ

ΦΩΤΟ REUTERS.

Το Καναδικό γρκαν πρι έγραψε ιστορία αφού με συνολική διάρκεια 4 ώρες 4 λεπτά και 39 δευτερόλεπτα έγινε ο μεγαλύτερος αγώνας στη F1. Διαβάστε τα υπόλοιπα αξιοπερίεργα του συγκλονιστικού αγώνα στο Μόντρεαλ.

Παρά λίγο τραγωδία στο Γκραν Πρι του Καναδά – Δείτε το βίντεο

– Το προηγούμενο ρεκόρ μεγαλύτερης διάρκειας αγώνα ήταν στο Γερμανικό γκραν πρι του 1954 το οποίο διήρκησε 3 ώρες και 45 λεπτά.

– Ο Μπάτον πέρασε τον Φέτελ στον τελευταίο γύρο και πανηγύρισε τη νίκη κάτι που είχε ξαναγίνει τελευταία φορά το 2005 στη Σουζούκα όταν ο Ράικονεν πέρασε τον Φισικέλα στο τέλος.

– Ο Μπάτον είναι ο πρώτος πιλότος μετά το 2003 που νίκησε αν και οδήγησε την κούρσα μόνο για έναν γύρο. Στη Βραζιλία το είχε κάνει ο Φισικέλα.

– Με τη 10η νίκη της καριέρας του ο Μπάτον έγινε ο 32ος πιλότος που καταφέρνει να σημειώσει διψήφιο αριθμό νικών. Οι 3 εκ των οποίων είναι με την McLaren και σε όλες υπήρχε βροχή.

– Ο Λιούτσι τερμάτισε 13ος και αυτό είναι το καλύτερο πλασάρισμα της HRT. Μπουεμί και Αλγκερσουάρι βαθμολογήθηκαν, κάτι που είχε να συμβεί στην Τόρο Ρόσσο από το 2009 και το γκραν πρι της Αυστραλίας.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε