Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Ενωτικό κλίμα ενόψει τελικού – Μαρινάκης:Δεν θα γίνει το παραμικρό!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν την Τρίτη ο Ολυμπιακός και ο Ατρόμητος, άπαντες μίλησαν σε ενωτικό κλίμα και κάλεσαν τον κόσμο να πάει το Σάββατο στο γήπεδο χωρίς να ανησυχεί για ευτράπελα – “Φοβάμαι μόνο τους προβοκάτορες”, τόνισε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός – Σπανός: Να γίνει τελικός…γιορτή.

Σαν μια γιορτή του ποδοσφαίρου θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού και του Ατρομήτου, σύμφωνα με τους προέδρους, τους προπονητές και τους παίκτες των δυο ομάδων.

Το παρών από την πλευρά των “ερυθρόλευκων” έδωσε ο πρόεδρος, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Ερνέστο Βαλβέρδε και ο Βασίλης Τοροσίδης, ενώ από την πλευρά των “κυανόλευκων” μίλησαν ο πρόεδρος Γιώργος Σπανός, ο Γιώργος Δώνης και ο Γιάννης Σκόνδρας. Επίσης, το “παρών” έδωσε και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος

ΦΩΤΟ Eurokinissi

Χαρακτηριστικό ήταν πως πίσω από το τραπέζι όπου κάθησαν οι ομιλητές, βρισκόταν ένα πανό για τον τελικό Κυπέλλου, που ανέφερε: “ΕΙΝΑΙ ΓΙΟΡΤΗ”.

Αρχικά, τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος: “Είμαι βέβαιος ότι όλοι μοιραζόμαστε τον ίδιο στόχο. Ο τελικός Κυπέλλου να είναι μια διαφήμιση για το ελληνικο ποδόσφαιρο. Το μήνυμα που έχει μεγάλη σημασία για τη χώρα μας είναι να παρακολουθήσουμε έναν συναρπαστικό τελικό, με θέαμα. Εύχομαι και στις δύο ομάδες καλή επιτυχία. Θέλω να πιστεύω πως το Σάββατο οι δύο πρόεδροι θα συνεισφέρουν στη βελτίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Θέλω να συγχαρώ και τις δύο ομάδες για την παρουσία τους στο πρωτάθλημα”.

Στη συνέχεια, μίλησε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ατρόμητος Γιώργος Σπανός: “Το ποδόσφαιρο είναι γιορτή και ο τελικός Κυπέλλου θα πρέπει να αποτελεί μία τέτοια. Να έχουμε μία άψογη συνεργασία με την Αστυνομία και την ΕΠΟ, ώστε να μην επαναληφθούν τα περσινά. Αντίπαλοι με τον Ολυμπιακό είμαστε μόνο στο γήπεδο. Εύχομαι να κερδίσει ο καλύτερος ή ο πιο τυχερός. Πρέπει να είναι ένας τελικός διαφήμιση και προς αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθούμε. Όλοι μαζί να κάνουμε έναν τελικό-γιορτή, που θα μείνει στη μνήμη των φιλάθλων”.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Επειτα, έκανε τοποθέτηση ο Βαγγέλης Μαρινάκης: “Θέλουμε να αναβαθμίσουμε το θεσμό του Κυπέλλου. Ο κόσμος να γεμίσει το ΟΑΚΑ και να μην αμαυρωθεί από τον κόσμο μία τέτοια γιορτή. Είμαι σίγουρος ότι κανένας φιίλαθλος του Ολυμπιακού δεν θα κάνει το παραμικρό, ελπίζω και του Ατρομήτου. Ωστόσο, υπάρχουν προβοκάτορες, που μπορεί να προσπαθήσουν να χαλάσουν αυτόν τον τελικό. Θέλουμε να προτείνουμε στην ΕΠΟ να αγοράσουμε εισιτήρια μιας επιπλέον θύρας, που θα φιλοξενήσει παιδιά από σχολεία του Πειραιά και ακαδημίες του Ολυμπιακού. Ο καλύτερος να νικήσει”.

Στη συνέχεια, ήταν η σειρά των προπονητών. Ο Γιώργος Δώνης είπε: “Ο κάθε τελικός σε οποιαδήποτε χώρα είναι γιορτή. Να τον απολαύσουμε και οι φίλαθλοι των δύο ομάδων να παραμείνουν και μετά το τέλος του αγώνα και να σεβαστούν το νικητή. Αυτή είναι η ουσία, να υπάρχει σεβασμός”.

Από την πλευρά του, ο Ερνέστο Βαλβέρδε δήλωσε: “Θα επαναλάβω όσα ακούστηκαν νωρίτερα. Είμαστε δύο ομάδες που έχουμε κάνει μία καλή σεζόν και το Σάββατο θα παρακολουθήσουμε έναν από τους καλύτερους αγώνες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Ελπίζουμε να προσφέρουμε στους φιλάθλους ένα αξιοπρεπές παιχνίδι, που θα μπορούν όλοι να απολαύσουν. Να είμαστε στο γήπεδο για να στηρίξουμε με ενθουσιασμό και πάθος τις δύο ομάδες και να παρακολουθήσουμε ωραίο θέαμα”.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Τον λόγο πήρε ο αρχηγός του Ατρομήτου, Γιάννης Σκόνδρας: “Είναι γιορτή ο τελικός. Να έρθουν οικογένειες, γυναίκες και παιδιά και να απολαύσουν το θέαμα χωρίς παρατράγουδα”.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού Βασίλης Τοροσίδης τόνισε: “Τα λόγια τα έχουμε χορτάσει, ελπίζουμε να υπάρξουν πράξεις, αρχής γενομένης από το Σάββατο και να έχουμε μια γιορτή. Ας ξεχάσουμε τα μίση”.

Στη συνέχεια, απαντήθηκαν ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους. Σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας, ο κ.Πιλάβιος επισήμανε: “Η Ελληνική Αστυνομία είναι υπεύθυνη για την τήρηση της τάξης και όσα είπε ο κ. Μαρινάκης είναι υπόψιν μας”.

Ο κ.Μαρινάκης υπογράμμισε: “Έχουμε κρατήσει χαμηλούς τόνους και έχουμε πάρει τα μέτρα μας, μιλώντας σχεδόν σε καθημερινή βάση με τους φιλάθλους μας. Έχουν γίνει συναντήσεις με ΕΛΑΣ, ΕΠΟ και ΟΑΚΑ. Έχουμε μισθώσει πέντε συρμούς για να μεταφερθούν με ασφάλεια οι φίλαθλοί μας. Έχουμε διαμορφώσει καλό κλίμα και τολμώ να πω πως δεν θα συμβεί τίποτα στον τελικό”.

Επειτα, ήταν η σειρά των προπονητών να απαντήσουν σε ερωτήσεις:

Δώνης: “Η διαφορά είναι στη νοοτροπία. Στην Αγγλία, οι φίλαθλοι είναι μαζί έξω από το γήπεδο και πίνουν μπύρες. Στην Ελλάδα αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι γι’ αυτό”.

Βαλβέρδε: “Αυτή η συνέντευξη Τύπου είναι ήδη ένα πολύ μεγάλο βήμα για να αλλάξει κάτι. Θέλει προσοχή η ατμόσφαιρα που δημιουργείται γύρω από το παιχνίδι. Να εστιάσουμε στο αγωνιστικό κομμάτι και να σκεφτόμαστε με περισσότερη ηρεμία. Είναι ωραίο να υπάρχει πάθος, αλλά με θετικό τρόπο”.

Δώνης: “Φέτος αποκλείσαμε σπουδαίους αντιπάλους. Είναι μεγάλη υπόθεση που αποκλείσαμε τον ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα. Περάσαμε τον Άρη και την πιο φορμαρισμένη ομάδα του Β’ γύρου, τον Αστέρα Τρίπολης. Το παιχνίδι θα είναι τελείως διαφορετικό σε σχέση με αυτό του πρωταθλήματος. Πλέον είμαστε πιο έτοιμοι σε σχέση με πέρυσι, ενώ έχουμε και λιγότερες πιθανότητες απέναντι στον Ολυμπιακό σε σχέση με την ΑΕΚ”.

Βαλβέρδε: “Όταν μία ομάδα φτάνει σε έναν τελικό, τότε κάτι έχει. Έχει να κάνει και με τις κληρώσεις, άλλοτε είναι καλές άλλοτε όχι. Θυμάμαι πόσο δυσκολευτήκαμε με αντίπαλο τον Πιερικό. Αυτές οι ομάδες που έφτασαν μέχρι εδώ ήταν οι καλύτερες απ’ όλες. Σε σχέση με την Κυριακή θα δείτε ένα διαφορετικό παιχνίδι, με διαφορετικές ομάδες. Ο Ατρόμητος θα είναι πιο δυνατός, όπως κι εμείς. Η παραμικρή μπαλιά μπορεί να επηρεάσει το ματς”.

Σε ερώτηση για τα περσινά επεισόδια του τελικού, ο κ.Σπανός είπε: “Σκοπός είναι να δείξουμε ότι ο συγκεκριμένος αγώνας είναι γιορτή. Έχουμε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ, πώς θα πάνε στο γήπεδο και πού θα καθήσουν. Υπάρχει πνεύμα αλληλεγγύης και συνεργασίας με τον Ολυμπιακό. θα πω στις οικογένειες των φιλάθλων να έρθουν γιατί θα είναι ένας διαφορετικός τελικός”.

Σχετικά με τα κίνητρα των δύο ομάδων, ο Γιάννης Σκόνδρας υπογράμμισε: “Το κίνητρο είναι τεράστιο και πρέπει να μπούμε με πάθος για να κατακτήσουμε το τρόπαιο”.

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Τοροσίδης δήλωσε:
“Κι εμείς φυσικά θέλουμε ένα ακόμα Κύπελλο και να κλείσουμε τη χρονιά με τον καλύτερο τρόπο”.

Στην ερώτηση σχετικά με τη συμμετοχή των Τάτου και Μήτρογλου στον τελικό, ο κ.Σπανός απάντησε: “Δεν θα αποκαλύψουμε τα πλάνα μας. Θα δώσουμε το 110% για να πάρουμε το τρόπαιο και θα εξαντλήσουμε τις πιθανότητές μας”.

Ο Γιώργος Δώνης είπε: “Είναι γενναιότητα του Ολυμπιακού που επιτρέπει στους Μήτρογλου και Τάτο να αγωνιστούν, διότι πουθενά δεν συμβαίνει αυτό. Θα ρωτήσω τα παιδιά αν θέλουν, διότι είναι δύσκολο και γι’ αυτά να σκοράρουν κόντρα στην ομάδα που ανήκουν”.

Τέλος, ερωτηθείς για το πως αισθάνεται που ο τελικός είναι το τελευταίος του παιχνίδι, ο Ερνέστο Βαλβέρδε απάντησε: “Δεν το έχω σκεφτεί ακόμα. Ίσως όταν έρθει εκείνη η στιγμή, να το σκεφτώ. όταν έχω να προετοιμάσω τόσο σημαντικά παιχνίδια, το μυαλό μου είναι αποκλειστικά εκεί και δεν επηρεάζομαι από θέματα συναισθηματικής φύσεως” .

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε