Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ένσταση ετοιμάζει ο ΟΦΗ για την παραμονή του Ηρακλή

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.
ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Σε δύο βασικές παρατυπίες θα στηριχτεί σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του NewsIt η ένσταση που έχει αποφασίσει να καταθέσει ο ΟΦΗ κατά της απόφασης της δευτεροβάθμιας επιτροπής της ΕΠΟ για την αδειοδότηση του Ηρακλή.

Οι φίλοι του γηραιού έμαθαν τα ευχάριστα νέα από την επιτροπή της ΕΠΟ που ενέκρινε με ψήφους 2-1 την άδεια της ομάδας τους για συμμετοχή στη Σούπερ Λίγκα, όμως το σήριαλ δεν φαίνεται να τελειώνει εδώ.

Ο ΟΦΗ, η ομάδα με έννομο συμφέρον αφού θα έπαιρνε τη θέση του Ηρακλή σε περίπτωση αρνητικής τροπής της έφεσης, είναι έτοιμος να καταθέσει ένσταση κατά της απόφασης.
Αυτό είχε αποφασιστεί πριν καν γίνει γνωστό το αποτέλεσμα, εννοείται ότι αν δεν έπαιρνε την άδεια ο Ηρακλής δεν θα έκανε ένσταση.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του NewsIt ο βασικός άξονας που θα κινηθεί η γραμμή των κρητικών είναι το ληξιπρόθεσμο της απόφασης. Αυτή έπρεπε να είχε εκδοθεί μέσα σε 10 ημέρες αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε και χρειάστηκε να περάσουν 15 για να τελεσιδικήσει.
Ο δεύτερος άξονας που θα στηριχτεί ο ΟΦΗ είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η πλαστογραφία. Οι Κρητικοί θα ισχυριστούν ότι κάποια από τα έγγραφα του τελευταίου φακέλου που κατέθεσε ο Ηρακλής έχουν παρατυπίες.

O βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης με ανακοίνωση τοποθετήθηκε στο θέμα:

“Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και η κυβέρνηση είχαν μια μοναδική ευκαιρία να συμβάλλουν ουσιαστικά στην προσπάθεια εξυγίανσης του Ελληνικού Ποδοσφαίρου. Ωστόσο, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και ο αρμόδιος Υπουργός, κ. Π. Γερουλάνος, μην έχοντας καμία σχετική γνώση με το αντικείμενο του οποίου προΐσταται και εποπτεύει και της ευθύνης που του αναλογεί, δεν έπραξαν το αυτονόητο, ενώ τα μέλη της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας συνέχισαν τις παρατυπίες, αγνοώντας την υποχρέωση που είχαν να τηρήσουν τους νόμους και τους κανονισμούς.

Ταυτόχρονα, με έκπληξή μας διαπιστώσαμε κορυφαίους Υπουργούς και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ του Βορρά να παρεμβαίνουν στα ποδοσφαιρικά δρώμενα και τις αποφάσεις της ΕΠΟ καταστρατηγώντας την αυτονόητη τήρηση των νόμων και των κανονισμών, αλλά και το Αυτοδιοίκητο του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, που συχνά επικαλείται ο Υπουργός ως δικαιολογία για να καλύψει την άγνοιά του. Το θέμα δεν λήγει εδώ. Ήδη, μέσω των κοινοβουλευτικών δυνατοτήτων που μου παρέχει ο Κανονισμός της Βουλής, έχω ζητήσει με συγκεκριμένη παρέμβασή μου που βρίσκεται στο γραφείο του κ. Γερουλάνου, να ανοιχτούν και να μου παραδοθούν οι φάκελοι όλων των ομάδων, γεγονός που αυτομάτως θα δείξει ποιοι πληρούν τις προϋποθέσεις και ποιοι όχι.

Εάν έχουν τηρηθεί στο ακέραιο όλοι οι κανόνες και οι σχετικές προϋποθέσεις και δεδομένου ότι τίποτε το μεμπτό δεν υπάρχει, τότε οι φάκελοι θα μας παραδοθούν ως οφείλει και βέβαια να παραδεχτούμε δημόσια την ορθότητα της απόφασης. Εάν όχι, τότε το συμπέρασμα είναι αυτονόητο. Δεν μένει παρά να περιμένουμε μερικές ημέρες Πλέον ο κόσμος του Ηρακλείου και οι φίλαθλοι του Ο.Φ.Η. οφείλουμε να αποδώσουμε τις ευθύνες πλέον σε όσους τους αναλογούν.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε