Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Έντονη δυσαρέσκεια στην ΕΟΚ για τη διαιτησία του αγώνα Ελλάδα – Κροατία

ΦΩΤΟ EUΡΟΚΙΝΙSSI.

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ γυναικών αποχαιρέτησε πρόωρα το Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας μετά την ήττα της από την Γαλλία στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων. Η πρόκριση πάντως ουσιαστικά χάθηκε στο ματς απέναντι στην Κροατία. Γι΄αυτό το ματς υπάρχουν έντονα παράπονα της ΕΟΚ για τη διαιτησία τα οποία εκφράστηκαν μέσω επιστολής στη FIBA.

Πήγαν όλα στραβά – Εκτός 12άδας η Εθνική

Η επιστολή της ΕΟΚ προς την FIBA:

“Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης με αυτή την επιστολή διαμαρτύρεται σθεναρά για την απαράδεκτη διαιτησία ειδικά κατά τη διάρκεια της τέταρτης περιόδου του αγώνα για το Ευρωμπάσκετ Γυναικών μεταξύ της Ελλάδας και της Κροατίας. Το αποτέλεσμα αυτής της διαιτησίας ήταν να στερήσει από την ομάδα μας μια καθαρή νίκη που άξιζε.

Αυτός ο αγώνας παρακολουθήθηκε από χιλιάδες θεατές από την τηλεόραση. Από το απόγευμα έχουμε λάβει πολλές διαμαρτυρίες ο οποίες συνοδεύονται από εξαιρετικά αρνητικά σχόλια για τον τρόπο που τα αποτελέσματα των αγώνων επηρεάζονται από τη διαιτησία.

Πράγματι παρά το γεγονός ότι είμαστε ακόμη στην αρχή της διοργάνωσης, εμείς βλέπουμε ήδη κάποια αποτελέσματα, τα οποία είναι εκπληκτικά παράξενα και δεν μπορούν να εξηγηθούν.

Γενικά και παρά τις μεγάλες δαπάνες, σχεδόν πολυτελείς, στη διαχείριση όσον αφορά στους ανθρώπινους και υλικούς πόρους, η ποιότητα της διαιτησίας σε αυτό το ευαίσθητο σημείο του αθλήματος, συνεχώς γίνεται χειρότερη. Το χαμηλό επίπεδο της διαιτησίας είναι ένα σοβαρό πλήγμα για την αξιοπιστία της FIBA Europe και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και τείνει να γίνει ένα εμπόδιο στην ανάπτυξη του αθλήματός μας.

Υ.Γ. Ετοιμάζουμε ένα βίντεο με ορισμένες από τις απαράδεκτες και δύσκολο να εξηγήσει κανείς αποφάσεις των διαιτητών κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Κροατία.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε