Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Έπαιξε με τη…φωτιά και στο τέλος “κάηκε” ο Παναθηναϊκός

ΦΩΤΟ EUROLEAGUE.

Οι “πράσινοι” γνώρισαν απρόσμενη ήττα με 79-76 από την Μπάμπεργκ στη Γερμανία και ουσιαστικά αποχαιρέτησαν το όνειρο της κατάκτησης της πρώτης θέσης του ομίλου.

Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς δεν εμφάνισαν σε κανένα σημείο του ματς το καλό τους πρόσωπο, επέτρεψαν στους Γερμανούς να έχουν τον έλεγχο του ρυθμού και στο τέλος όταν προσπάθησαν να γυρίσουν το ματς, έχασαν τρία ελεύθερα τρίποντα και τελικά τον αγώνα.

Οι “πράσινοι” δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν τη θεωρητική υπεροχή τους μέσα στο καλάθι, αφού Βουγιούκας, Μάριτς και ο Μπατίστ που έπαιξε λίγο ήταν μακριά από τον καλό τους εαυτό.

Έτσι τα κάστανα από τη φωτιά τα έβγαλαν οι “κοντοί” που με διεισδύσεις έφταναν στο αντίπαλο καλάθι. Το καλό δεύτερο δεκάλεπτο του Παναθηναϊκού δεν είχε όμως συνέχεια μιας και τα τρίποντα των Γερμανών τους έβαλαν και πάλι στο ματς.

Το ματς εξελίχθηκε σε ντέρμπι στο τέλος με τον Παναθηναϊκό να επιστρέφει από το -8 χάρη σε τρίποντα των Διαμαντίδη και Σάτο και να χάνει τρία ελέυθερα τρίποντα με τον Καλάθη είτε για να πάρει το προβάδισμα είτε για να στείλει το ματς στην παράταση.

Χαρακτηριστική είναι η τελευταία επίθεση των πράσινων και ενώ έμεναν 22 δευτερόλεπτα με την Μπάμπεργκ να είναι μπροστά στο σκορ με 77-74. Διαμαντίδης και Καλάθης έχασαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν και ο Βουγιούκας που πήρε το επιθετικό ριμπάουντ προτίμησε να καρφώσει από το να βγάλει έξω αν και ο χρόνος που έμενε ήταν μόλις 2 δευτερόλεπτα.

Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη ήττα του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα που πλέον δεν έχει ουσιαστικές ελπίδες για την πρώτη θέση, ενώ πηγαίνει στο ντέρμπι της Κυριακής κόντρα στον Ολυμπιακό όχι με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία.

Δεκάλεπτα: 16-19, 37-40, 60-59, 79-76.

Μπάμπεργκ: Σούπουτ 19 (3/5 τρίποντα), Τάντα, Τζένκινς 13(1), Πλάις 9 (9 ριμπάουντ), Ρόμπερτς 7, Τζέικομπσεν 10 (2), Τάκερ 8, Γκαβέλ 8 (2), Σλότερ 5.

Παναθηναϊκός: Μάριτς 7 (6 ριμπάουντ), Μπατίστ, Λόγκαν 3, Σάτο 11 (1/2 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Διαμαντίδης 16 (4/8 τρίποντα, 6 ασίστ, 3 λάθη), Βουγιούκας 8, Ν. Καλάθης 11(1), Σμιθ 7(1), Καϊμακόγλου 13(3/5 τρίποντα).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε