Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Επέστρεψε και στην Ευρώπη η ΑΕΚ! “Λευκή” ισοπαλία με Σεντ Ετιέν

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Η ΑΕΚ μετά απο πολύ καλή εμφάνιση, κυρίως αμυντικά, απέσπασε λευκή ισοπαλία απο την Σεντ Ετιέν στο “Ζοφρουά Γκισάρ” στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τον Γ΄προκριματικό γύρο του Europa League. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί στις 4/8 (21:00) στο ΟΑΚΑ.

Η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια παρατάχθηκε πολύ “διαβασμένη”. Δεν επέτρεψε στους Γάλλους να δημιουργήσουν πολλές αξιόλογες ευκαιρίες για γκολ και πήρε με σχετική άνεση την πολύτιμη ισοπαλία. Οι “κιτρινόμαυροι”, μάλιστα, περισσότερο απείλησαν, παρά απειλήθηκαν, δείχνοντας πως είναι στο χέρι τους να πάρουν την πρόκριση μπροστά στο κοινό τους στη ρεβάνς της Αθήνας την ερχόμενη Πέμπτη.

Ο αγώνας:

Το 4-2-3-1, που επέλεξε ο Κετσπάγια, λειτούργησε πολύ καλά. Οι “κιτρινόμαυροι”, όντας εξαιρετικά “διαβασμένοι”, δεν άφησαν ελεύθερους χώρους στους παίκτες της Σεντ Ετιέν. “Μπλόκαραν” τον άξονα αλλά και τα άκρα, ελέγχοντας τον ρυθμό του αγώνα. Χαρακτηριστικό της αναμέτρησης είναι ότι οι Γάλλοι έκαναν την πρώτη τους ευκαιρία στο 41′, όταν ο Τανάν σούταρε έξω από την περιοχή και ο Ανέστης μπλόκαρε.

Μέχρι εκείνο το σημείο, η ΑΕΚ έλεγχε τον αγώνα κι έχασε δύο ευκαιρίες για γκολ. Μία σε σουτ του Μάνταλου στο 28′ και μία σε κεφαλιά του Γιόχανσον στο 32′. Και οι δύο προσπάθειες κατέληξαν άουτ. Οι Γάλλοι ανέβασαν στροφές στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου, με τον Ανέστη να αποκρούει εντυπωσιακά σουτ του Αμουμά στο 44′.

Το δεύτερο μέρος δεν είχε ιδιαίτερες φάσεις για τις δύο ομάδες. Η Σεντ Ετιέν δεν μπόρεσε να πλησιάσει καν την εστία του Ανέστη, ενώ η ΑΕΚ έχασε δύο ευκαιρίες. Ένα σουτ του Μπακασέτα στο 50′, πέρασε λίγο άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε κι ένα σουτ του Ντίντακ στο 84′.

Το τελικό 0-0 αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς εν όψει της ρεβάνς στο ΟΑΚΑ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ (Γκαλτιέ): Ρουφιέρ, Κατρίν, Περέν, Πογκμπά, Πολομά, Παγιό (68’ Νταμπό), Σελνάες, Λεμουάν, Αμουμα (86’ Μονέ – Μπακέ), Τανάν (64’ Μπέριτς), Ρου

ΑΕΚ (Κετσπάγια): Ανέστης, Γκάλο, Ντίντακ, Κολοβέτσιος, Τσιγκρίνσκι, Σιμόες, Γιόχανσον, Μπαρμπόσα, Βάργκας (67’ Γαλανόπουλος), Μάνταλος (83’ Πλατέλλας), Πέκχαρτ (46’ Μπακασέτας)

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε