Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Έπιασε λιμάνι – Ο Μπαρτζώκας νέος προπονητής του Ολυμπιακού

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι ο αντικαταστάτης του Ντούσαν Ίβκοβιτς στον πάγκο του Ολυμπιακού. Ο πρώην τεχνικός του Πανιωνίου ανακοινώθηκε επίσημα από τους “ερυθρόλευκους”.

Η ανακοίνωση:

“Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον προπονητή Γιωργο Μπαρτζωκα. Ο Ελληνας τεχνικός θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας για τα επόμενα δυο χρόνια.”

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έκανε τις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής του Ολυμπιακού στο Olympiacosbc.gr: « Είναι τιμή να εκπροσωπείς ένα σύλλογο όπως ο Ολυμπιακός και νιώθω περήφανος γι’ αυτό. Πρόκειται άλλωστε για τους Πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας, μια ομάδα με μεγάλη ιστορία. Το να την καθοδηγείς αγωνιστικά δεν αποτελεί μόνο τιμή αλλά και ευθύνη. Απαιτείται εργατικότητα, μεθοδικότητα και κυρίως αφοσίωση στο σύλλογο και σ’ όλα όσα αυτός πρεσβεύει. Θέλω να ευχαριστήσω τους κυρίους Αγγελόπουλους που με επέλεξαν να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει κι άλλα σπουδαία πράγματα».

Το βιογραφικό του

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας γεννήθηκε στις 11 Ιουνίου 1965 και αγωνίστηκε στην ομάδα του Αμαρουσίου. Κάποιοι σοβαροί τραυματισμοί όμως τον ανάγκασαν να σταματήσει την καριέρα του, κι από πολύ μικρός (22 ετών) αποφάσισε να ασχοληθεί με την προπονητική σε ομάδες της ΕΣΚΑ (Πεύκη, Κηφισιά, Βριλήσσια).

Το 2003 εντάχθηκε στο προπονητικό τιμ του Αμαρουσίου υπό τις οδηγίες του Παναγιώτη Γιαννάκη και σ’ αυτή τη θέση παρέμεινε ως το 2006 έχοντας συμμετάσχει στους τελικό του πρωταθλήματος και του κυπέλλου το 2006 και στον τελικό της FIBA Euroleague το 2004.

Από το 2006 έως το 2009 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Ολύμπιας Λάρισας οδηγώντας την ομάδα για δυο συνεχόμενες σεζόν στα πλέι οφ της Α1.

Η επιστροφή του στο Μαρούσι έγινε ως πρώτος τεχνικός και συνδυάστηκε με μια σπουδαία επιτυχία για την ομάδα. Η πρόκριση του Αμαρουσίου στο Τοπ-16 της Ευρωλίγκα και η εξαιρετική πορεία στο πρωτάθλημα του έδωσαν τον τίτλο του καλύτερου προπονητή της Α1.

Η τελευταία του ομάδα πριν τον Ολυμπιακό ήταν ο Πανιώνιος τον οποίο οδήγησε στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος της σεζόν 2011-12.

Στον Ολυμπιακό και του χρόνου ο Έισι Λο

Βουγιούκας κατά Ζούρου! – “Προκλητικές και λανθασμένες δηλώσεις”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε