Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Επιφυλάσσεται η ΕΟΚ για Μαυροκεφαλίδη – Κίνδυνος για ποινή δυο αγωνιστικών!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης περιμένει από τον διεθνή σέντερ εξηγήσεις, μετά την απόφαση του να μην ενσωματωθεί στην Εθνική Ανδρών, ενόψει του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας, επικαλούμενος οικογενειακούς λόγους. Ο κανονισμός κάνει λόγο για ποινή δυο αγωνιστικών
Η ΕΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία γνωστοποιεί ότι: “Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης μετά την άρνηση του επιλεγέντος και προσκληθέντος διεθνούς αθλητή Λουκά Μαυροκεφαλίδη, να ενσωματωθεί με την εθνική Ομάδα μπάσκετ ανδρών, προχωρεί στην εφαρμογή του κανονισμού εξετάζοντας παράλληλα, την περίπτωση του”.
 
Ο κανονισμός της ΕΟΚ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: “… η πρόσκληση αθλητών στην Εθνική ομάδα αποτελεί τιμητική διάκριση. Το κύρος της διάκρισης αυτής καθιστά αδιανόητη την, χωρίς εύλογη αιτία, άρνηση της αποδοχής της. Σε περίπτωση κωλύµατος, λόγω ανωτέρας βίας, συµµετοχής αθλητή σε εκδήλωση (προπόνηση η αγώνα) εθνικού συγκροτήµατος που έχει προσκληθεί σύµφωνα µε τα παραπάνω… αυτός υποχρεούται να γνωστοποιήσει στην Οµοσπονδία τους λόγους που δηµιούργησαν το κώλυµα συµµετοχής στην εκδήλωση. Το Δ.Σ. της Οµοσπονδίας είναι αρµόδιο να κρίνει την βασιµότητα των επικαλούµενων λόγων και να αποφασίσει για την απαλλαγή του αθλητή από την υποχρέωση συµµετοχής του στην εκδήλωση”.
 
Οσο για την ποινή που ελλοχεύει; Ο κανονισμός αναφέρει: “Σε καλαθοσφαιριστή που δεν συµµορφώνεται µε τα όσα ορίζονται στο προηγούµενο άρθρο και δεν έχει απαλλαγεί από την υποχρέωση συµµετοχής του στα εθνικά συγκροτήµατα, µε απόφαση του Δ.Σ. της Οµοσπονδίας, επιβάλλεται, αυτοδίκαια και αυτεπάγγελτα, η ποινή αποκλεισµού δύο (2) αγωνιστικών ηµερών από τους αγώνες πρωταθλήµατος και Κυπέλλου της οµάδας του”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε