Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Επιστρέφει ο Καραγκούνης στην Εθνική – Κλήθηκε ο Φυτανίδης

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο Φερνάντο Σάντος ανακοίνωσε τους παίκτες που θα αγωνιστούν στο φιλικό της Εθνικής ομάδας με την Ελβετία στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Στην αποστολή επιστρέφει ο Γιώργος Καραγκούνης ενώ νέο πρόσωπο είναι ο Σωκράτης Φυτανίδης του Ατρομήτου ο οποίος κλήθηκε για να καλύψει τα κενά που έχουν δημιουργηθεί στην άμυνα λόγω των τραυματισμών.

Οι επιλογές του Φερνάντο Σάντος είναι:

Καρνέζης (Παναθηναϊκός), Σηφάκης (Σαρλερουά), Τοροσίδης (Ρόμας), Βύντρα (Λεβάντε), Παπασταθόπουλος (Βέρντερ), Μανωλάς (Ολυμπιακός), Φυτανίδης (Ατρόμητος), Σπυρόπουλος (Κίεβο), Τζαβέλλας (Μονακό), Τζιόλης (ΑΠΟΕΛ), Μανιάτης (Ολυμπιακός), Κατσουράνης (ΠΑΟΚ), Καραγκούνης (Φούλαμ), Κονέ (Μπολόνια), Ταχτσίδης (Ρόμα), Μαυρίας (Παναθηναϊκός), Φορτούνης (Κάιζερσλάουτερν), Μήτρογλου (Ολυμπιακός), Αθανασιάδης (ΠΑΟΚ), Σαλπιγγίδης (ΠΑΟΚ).

Ο ομοσπονδιακός αναφέρθηκε στο ματς με την Ελβετία αλλά και στους Έλληνες παίκτες που φεύγουν για ομάδες του εξωτερικού.
 
Για το γεγονός ότι πολλοί Έλληνες παίκτες φεύγουν στο εξωτερικό: Είναι φυσιολογικό σημάδι. Σε πάρα πολλά πρωταθλήματα που δεν υπάρχουν οικονομικές δυνατότητες από τις ομάδες να κρατούν τους καλούς ποδοσφαιριστές, είναι λογικό η αφρόκρεμα να πηγαίνει σε ομάδες του εξωτερικού. Οι παίκτες πηγαίνουν σε ομάδες μικρότερων κατηγοριών, όμως προτιμούν τις συνθήκες από αυτές που υπάρχουν εδώ. Από την άλλη πλευρά, το γεγονός αυτό ανοίγει πόρτες σε νέους ποδοσφαιριστές. Αν έμεναν οι καλοί ποδοσφαιριστές, θα σήμαινε πως η Ελλάδα έφυγε από την κρίση. Για μένα είναι το ίδιο, είτε παίζουν εδώ, είτε στο εξωτερικό.
 
Για τους Βύντρα, Σπυρόπουλο που είναι στην αποστολή αλλά δεν είναι ο Χριστοδουλόπουλος: Έχω μια αρχή που δεν την έχω παραβεί ποτέ. Πάντα παίρνω παίκτες που έχουν αγωνιστικό ρυθμό και όχι αγωνιστική απραξία όπως ο Λάζαρος και ο Νίνης. Είναι ένα κριτήριο που δεν έχει αλλάξει και δεν βλέπω το λόγο για να αλλάξει. Το έχω εφαρμόσει και με τους Κατσουράνη-Καραγκούνη.
 
Για την κλήση του Σωκράτη Φυτανίδη: Αξίζει την κλήση γιατί αυτά τα 2 χρόνια έχει καλή παρουσία στην ομάδα του. Από την στιγμή που δεν έχουμε τον Κυριάκο και τον Αβραάμ πρέπει να κοιτάμε τις εναλλακτικές και να δω σε ποιους να υπολογίζω ενόψει του κρίσιμου ματς με την Βοσνία. Θέλω να τον δω επί προσωπικού, να δω τον χαρακτήρα, πως φέρεται και φυσικά να τον δω στις προπονήσεις. Δεν κάλεσα τον Μαλεζά λόγω αγωνιστικής απραξίας, όμως πάντα τον υπολογίζουμε και πάντα μπορεί να κριθεί.
 
Για την κλήση του Σηφάκη παρά το γεγονός πως δεν έχει ματς στα πόδια του: Είναι ένας παίκτης που δεν τον καλούσαμε όταν δεν έπαιζε. Από τότε που τελείωσε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα έχει κληθεί μονάχα μια φορά. Πλέον όμως από τη στιγμή που έχει ξεκινήσει να αγωνίζεται και έπαιξε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τόσο καλά, δεν υπάρχει λόγος να μην τον καλέσω.

Για το αν έχει σκεφτεί να επιστρέψει στο σύστημα ρόμβος επειδή δεν έχει ακραίους παίκτες: 
Δεν θα γίνει, γιατί το 4-4-2 με ρόμβο απαιτεί πολλή δουλειά και χρόνια και δεν είναι κάτι που το κάνεις στο άψε σβήσε. Μιλάμε για μια αποστολή 3 ημερών, που η προπόνηση που θα κάνουμε δεν θα είναι σχεδόν τίποτα. Πράγματι υπάρχει πρόβλημα με τα εξτρέμ. Από τα εξτρέμ που αγωνίζονται είναι μόνο ο Μαυρίας, αλλά και ο Σαλπιγγίδης που παίζει και σ’ αυτή τη θέση. Αυτό είναι ένα γνωστό πρόβλημα που πρέπει να λύσω.

Για το αν θα είναι εδώ μετά από 3-4 χρόνια: 
Η Εθνική πάντα θα μείνει στην καρδιά μου κι ό,τι κι αν χρειαστεί θα είμαι εκεί. Νιώθω πραγματικά Έλληνας και ισχύει για την Εθνική ομάδα. Πάντα θα είμαι κοντά και θα βοηθώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε