Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Επιστρέφει στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός (;)

Επιστρέφει στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός (;)

Το οικονομικό κόστος του Ολυμπιακού Σταδίου, τα άδεια ταμεία της ΠΑΕ και ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός που είναι προ των πυλών, οδηγούν τους “πράσινους” στο να χρησιμοποιήσουν ως έδρας την επόμενη σεζόν το “Απόστολος Νικολαϊδης”.

Αν δεν βρεθεί λύση στα διοικητικά και δεν μπουν άμεσα χρήματα στα ταμεία, ο Παναθηναϊκός κινδινεύει να παρουσιαστεί τη σεζόν 2012-2013 με ένα φτωχό ρόστερ, αποτελούμενο από τους λίγους ποδοσφαιριστές που θα μείνουν και θα στηρίξουν την ομάδα και κυρίως από νεαρούς Έλληνες κάτω των 22 ετών.

Παράλληλα, είναι δεδομένο ότι εφόσον έχει συμβεί αυτό, δεν θα υπάρχει ισχυρή και εύρωστη διοίκηση, αλλά άνθρωποι οι οποίοι απλώς θα “τρέχουν” την ομάδα.

Η εφημερίδα Goal News καταγράφει ότι σε αυτή την περίπτωση, η επιστροφή στο “Απόστολος Νικολαϊδης” αποτελεί μονόδρομο και αναλύει γιατί:

1) Η Λεωφόρος χρειάζεται ορισμένες βελτιώσεις προκειμένου να επανέλθει σε αξιοπρεπή κατάσταση, αλλά το κόστος δεν θεωρείται μεγάλο και δεν έχει καμία σχέση με το ποσό που δίνει η ΠΑΕ ως ετήσιο μίσθωμα στο ΟΑΚΑ. Το κόστος στο «Σπύρος Λούης» είναι 1 εκατ. ευρώ το χρόνο, συν 30.000 ευρώ για κάθε παιχνίδι που διεξάγεται. Ποσό που με τις υπάρχουσες συνθήκες κρίνεται απαγορευτικό. Οι πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι οι «πράσινοι» δεν έχουν υπογράψει τη σύμβαση με το ΟΑΚΑ για το 2013, γεγονός που διευκολύνει το ενδεχόμενο οριστικής απόφασης για επιστροφή στη Λεωφόρο.

2) Εάν υπάρξει τιμωρία αποκλεισμού ενός έτους από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τότε αυξάνονται οι πιθανότητες επιστροφής. Εάν δεν υπάρξει τιμωρία, τότε εξαρτάται από τη διοργάνωση που θα αγωνιστεί ο Παναθηναϊκός.

Η Λεωφόρος πληροί τις προδιαγραφές (Κατηγορία 2) για το Γιουρόπα Λιγκ και για τα προκριματικά του, αρκεί να γίνουν ορισμένες βασικές καλλωπιστικές εργασίες στα επίσημα, στα δημοσιογραφικά, στα αποδυτήρια και σε 3-4 ακόμη σημεία του γηπέδου. Αν ωστόσο ο Παναθηναϊκός περάσει στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, τότε είναι υποχρεωμένος (με βάση τον κανονισμό) να δηλώσει το ΟΑΚΑ. Βέβαια, έτσι όπως είναι τώρα τα πράγματα μόνο αν έρθουν τα πάνω κάτω μπορεί να αποφευχθεί η τιμωρία από την UEFA.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε