Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Επίθεση Μαρινάκη στον Μπιτσαξή – “Παρουσιάστε στοιχεία ή ανασκευάστε”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας παρουσίασε το έργο του συναιτερισμού την τελευταία πενταετία και κάλεσε τον Παναγιώτη Μπιτσαξή να προχωρήσει σε έργα κατά της βίας και όχι να ζητάει την αυστηροποίηση των ποινών. Ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι και του χρόνου στην προεδρεία άφησε ο Μαρινάκης που δεν επέτρεψε καν να ακουστεί ερώτηση για τις κασέτες.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έριξε ευθύνες στην Πολιτεία για το πρόβλημα της βίας, κάλεσε τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού να παραθέσει στοιχεία για να δικαιολογήσει τα όσα έλεγε για “ανικανότητα” της Σούπερ Λίγκας, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι ο Πειθαρχικός κώδικας είναι από τους αυστηρότερους στην Ευρώπη.

Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας τόνισε:

“Σύντομα ολοκληρώνεται μια πενταετία λειτουργίας της Σούπερ Λιγκ. Πέντε χρόνια πετυχημένης πορείας, χωρίς αυτό να σημαίνει πως όλα ήταν καλά. Η Σούπερ Λίγκα δεν είναι ένα καρτέλ ισχυρών όπου αναδύεται σήψη, όπως πιστεύει ο κ. Μπιτσαξής. Η Σούπερ Λίγκα δεν φιλοδοξεί να γίνει κάτι σαν την ενορία του κυρίου Μπιτσαξή. Ένα πρωτάθλημα που θα διοργάνωνε η ενορία του κ. Μπιτσαξή δεν θα ενδιέφερε κανέναν. Οφείλουμε όχι μόνο να απαντήσουμε, αλλά και να αποδείξουμε όσα λέμε, σε αντίθεση με τον κ. Γενικό που κάνει αόριστες τοποθετήσεις και τα βάζει με φανταστικούς εχθρούς. Θα παρουσιάσουμε αληθινά στοιχεία και το ίδιο θα περιμένουμε να κάνει και ο κ. Γενικός, διαφορετικά θα πρέπει να ανασκευάσει ή να επιληφθούν οι αρμόδιοι.

Είμαστε μαζί του για την πάταξη της βίας, αλλά δεν θα πρέπει να μασάμε την ίδια καραμέλα. Η αστυνομία πρέπει να κάνει τη δουλειά της. Είμαστε η χώρα με τις λιγότερες συλλήψεις παραβατών φιλάθλων. Γιατί δεν συλλαμβάνονται αυτοί που κάνουν επεισόδια; Δαπανήθηκαν χιλιάδες ευρώ για την τοποθέτηση ηλεκτρονικών συστημάτων, αλλά πότε χρησιμοποιήθηκαν; Τι ακριβώς προτείνει ο κ. Μπιτσαξής για να παταχθεί η βία, εκτός από το να γίνει αυστηρότερος ο πειθαρχικός κώδικας για τις ομάδες.

Κάθε χρόνο αυξάνονται τα όργανα, κάθε χρόνο πληρώνουμε περισσότερα στην αστυνομία και σε φόρους. Η αστυνομία να κάνει τη δουλειά της. Είμαστε η χώρα με τις λιγότερες συλλήψεις στα γήπεδα. Βάλαμε κάμερες δεκάδων εκατομμυρίων τις οποίες χειρίζεται η ΕΛ.ΑΣ. Πότε έκανε σύλληψη; Κι ο γενικός είχε να πει μόνο να γίνει αυστηρότερος ο κώδικας για τις ομάδες. Κάθε χρόνο πληρώνουμε περισσότερα χρήματα και φόρους. Κανένας αστυνομικός διευθυντής δεν ενημερώνει για τους τρόπους πρόληψης. Γιατί δεν συλλαμβάνει η αστυνομία; Οι ΠΑΕ καταδικάζονται. Γιατί η αθλητική δικαιοσύνη καταδικάζει τις ΠΑΕ και δεν πιάνει αυτούς που τα σπάνε;

Το πρωτάθλημα που διοργανώνει η Λίγκα είναι το μεγαλύτερο θέαμα στη χώρα μας και αυτό αποτυπώνεται στον αριθμό εφημερίδων, ιστοσελίδων, τα εισιτήρια και τα ποσοστά τηλεθέασης. Ξέρουμε πως υπάρχουν προβλήματα, μικρά ή μεγάλα, που λόγω του ενδιαφέροντος διογκώνονται.

Ξέρουμε πως υπάρχουν προβλήματα με τη διαιτησία, αλλά πιστεύω πως έχουμε και αξιόλογους διαιτητές και πρώην διαιτητές για τη διαχείριση της ΚΕΔ, αλλά πρέπει όλοι να τους στηρίξουμε για να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς φόβο.

Βλέπουμε φέτος τρεις αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος δεν ξέρουμε ποιες ομάδες θα παίξουν στα play-offs και ποιες θα υποβιβαστούν. Τα έσοδα έχουν τριπλασιαστεί και το κράτος δεν πληρώνει ούτε ένα ευρώ. Δείτε τι συμβαίνει σε όσα καταπληκτικά στάδια χτίστηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και δεν παίζει εκεί κάποια ομάδα.

Ο ΟΠΑΠ είναι μια ανώνυμη εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο με συμβάσεις που προβλέπουν υποχρεώσεις και από τις δύο πλευρές και δεν κρέμεται η συνεργασία αυτή από αποφάσεις της Πολιτείας.

Δεν προσπαθήσαμε ποτέ να κρύψουμε τα προβλήματα. Πήγαμε στην Πολιτεία, αλλά η στάση της είναι πάντα η ίδια: να αυξήσουμε τις ποινές για τις ομάδες. Λυπάμαι, αλλά έτσι δεν θέλουμε ποδόσφαιρο, αλλά αποδιοπομπαίους τράγους. Κανένας δεν θέλει να παίξει αυτό το ρόλο, ειδικά όταν στηρίζουμε τις ομάδες με δικά μας χρήματα. Είναι σειρά της Πολιτείας να κάνει σοβαρές προτάσεις με σχεδιασμό. Πρέπει κάποιος να συντονίσει το έργο των υπηρεσιών και των ποδοσφαιρικών αρχών για την αντιμετώπιση της βίας.

Να μην πριονίζουν όλοι αυτοί που ζουν από το ποδόσφαιρο το κλαδί που κάθονται. Το ποδόσφαιρο πρέπει να στηριχτεί. Προσφέρει χαρά και αποτελεί καταφύγιο, αποτελεί ιδέα για τα νέα παιδιά και προβάλει την πατρίδα μας στο εξωτερικό. Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί με εποικοδομητικό διάλογο και δημιουργική κριτική να βρούμε λύσεις.”

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αρνήθηκε να ακούσει καν την ερώτηση δημοσιογράφου για το θέμα των κασετών, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι και του χρόνου στην προεδρεία της Σούπερ Λίγκας.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο αναπληρωτής πρόεδρος, Γιώργος Μποροβήλος:

“Ερχόμαστε σαν Σούπερ Λίγκα να αποδείξουμε το αυτονόητο. Βλέπουμε όλους να κόπτονται και να παρουσιάζονται βασιλικότεροι του βασιλέως για το καλό του ποδοσφαίρου και να μην ενδιαφερόμαστε εμείς. Αυτό είναι ένα οξύμωρο σχήμα. Ο πρώτος που πρέπει να ενδιαφέρεται και ενδιαφέρεται είναι η Σούπερ Λίγκα. Λάθη γίνονται, είναι ένας νέος συνεταιρισμός, μόλις τεσσάρων ετών, αλλά έχει πετύχει πάρα πολλά. Όποιος κι αν λέει πως κόπτεται για το ποδόσφαιρο ξεκινά από ίδιον όφελος. Υπάρχει περίπτωση η Σούπερ Λίγκα να μη θέλει ένα καθαρό ποδόσφαιρο;

Εμείς θα πρέπει να είμαστε αντίπαλοι στα 90 λεπτά και σε όλα τα άλλα ενωμένοι, γιατί βαλλόμεθα πανταχόθεν. Γίνονται κάποιες καταγγελίες για τα κακώς κείμενα στο ποδόσφαιρο. Μπορεί να είναι κι έτσι. Το ζήτημα είναι αυτός που καταγγέλλει να μπορεί και να το αποδείξει, γιατί η ζημιά που γίνεται στη Λίγκα και το ποδόσφαιρο είναι ανυπολόγιστη. Είμαστε έτοιμοι και θα προτείνουμε αυστηροποίηση σε αυτές τις διαδικασίες. Δεν θέλουμε να κρύψουμε τίποτα. Οι καταγγέλλοντες πρέπει να παρέχουν αποδείξεις, ώστε οι αρμόδιες αρχές να εξαφανίσουν τον καταγγελλόμενο. Διαφορετικά να εξαφανίσουν τον καταγγέλλοντα. Δεν θέλουμε να κρύψουμε τίποτα. Αλλά δεν μπορεί να γίνει δουλειά με το άκουσα, είδα, μου είπανε. Αυτός που ακούει όλα αυτά δεν θα κάνει το δικαστή, ούτε τον κριτή και λέει ‘πού να πάω όπως τα μαγειρεύουν και τα κασετοποιούν;’. Αυτό που μένει στον θεατή είναι πως όλα είναι σάπια. Πώς να φέρεις μετά κόσμο, οικογένειες στα γήπεδα, χορηγούς, να διώξουν τη βία; Τα πρόστιμα έφτασαν στο Θεό! Όλες οι ομάδες πληρώνουν, αλλά δεν έγινε τίποτα. Η βία είναι και εισαγόμενη. Λέγαμε κάποτε ότι φταίει το ποδόσφαιρο, αλλά γεμίσανε και τα άλλα αθλήματα με σπασμένα καθίσματα και χίλια προβλήματα. “

Στο τέλος ο Πατρίκ Κομνηνός, εκτελεστικός διευθυντής της Σούπερ Λίγκας παρουσίασε οικονομικά και όχι μόνο στοιχεία για τη δουλειά που έχει κάνει μέχρι τώρα ο συναιτερισμός.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε