Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Επίθεση και… Κωστένογλου έδωσαν τη νίκη στην ΑΕΚ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Τα γκολ των Λυμπερόπουλου και Λεονάρντο έδωσαν στην Ένωση μία δύσκολη νίκη, κόντρα σε έναν αξιόμαχο Αστέρα και την επανέφεραν στις επιτυχίες. Σημαντικό ρόλο σε αυτό το “τρίποντο” έπαιξαν οι αλλαγές του τεχνικού της Ένωσης στο ημίχρονο. Επανεμφάνιση μετά από τρία χρόνια του Ρίκκα.
Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα
 
Η Ένωση έδειξε βελτιωμένη επιθετικά (άλλωστε ήταν και αυτό που ήθελε να πετύχει ο Νίκος Κωστένογλου μέσα από τις προπονήσεις όλης της εβδομάδας), αλλά φάνηκε πως χρειάζεται ακόμα… δουλειά στην αμυντική της λειτουργία, ειδικά όταν λείπει και ο… βράχος στο κέντρο της, ο Βάργκας.

Έχοντας καλή κυκλοφορία της μπάλας, η Ένωση είχε αρχικά τον έλεγχο του αγώνα και θέλησε να φανεί απειλητική με τις προσπάθειες των Λεονάρντο, Λυμπερόπουλου και Χοσέ Κάρλος (έπαιξε πολύ καλά σαν κεντρικός χαφ, βγάζοντας πολλές μπαλιές).

 
Η υπεροχή αυτή εντάθηκε ακόμα περισσότερο και… καρποφόρησε στο 13′ μετά από στημένη φάση. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Λεονάρντο και κεφαλιά του Μπέλεκ, ο Λυμπερόπουλος πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και με προβολή, στέλνει την μπάλα στα δίχτυα!
 
Παρά την μέχρι εκείνη στιγμή υπεροχή του, στον “δικέφαλο” είχαμε… καθίζηση στην απόδοση του. Η μπάλα δεν πέρασε σωστά στους επιθετικούς, ενώ είχαμε και αρκετά λάθη στον χώρο του κέντρου.
 
Οι συνεχείς εναλλαγές στις θέσεις των μεσοεπιθετικών του Αστέρα Τρίπολης, προκάλεσαν αναστάτωση στην αμυντική γραμμή των γηπεδούχων, που δέχτηκε πίεση και άφησε να περάσουν αρκετές κάθετες μπαλιές.
 
Οι Αρκάδες… πάτησαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, εκμεταλλεύτηκαν την κατοχή της μπάλας και έφτασαν πολύ κοντά στην ισοφάριση σε τρεις περιπτώσεις (Ράγιος, Χούλι και Μπράσκα έφεραν σε δύσκολη θέση τους αμυντικούς των “κιτρινόμαυρων”, χωρίς όμως να τα καταφέρνουν στην τελική προσπάθεια.
 
Και επειδή οι αριθμοί δεν λένε λάθος, 10 από τις 13 ευκαιρίες που εγιναν στο πρώτο μέρος ήρθαν από παίκτες του Αστέρα. Λίγο πριν το ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο γκολ, το οποίο όμως ακυρώθηκε σωστά, αφού ο Ράγιος χρησιμοποίησε το χέρι του για να “νικήσει” τον Αραμπατζή.
 
Ο Νίκος Κωστένογλου είδε το κενό που υπήρχε στον χώρο του κέντρου (έλειψε και ο Βάργκας) και με την έναρξη του δεύτερου μέρους πέρασε τον Ρίκκα στη θέση του αρνητικού Μπέλεκ (ενίσχυσε το κέντρο). Για να θυμηθούμε το τελευταίο επίσημο παιχνίδι του Έλληνα μέσου με την φανέλα της ΑΕΚ, πρέπει να γυρίσουμε στο Νοέμβριο του 2008! Επίσης πέρασε και τον Γεωργέα στη θέση του Καράμπελα, που τα πήγε καλά.
 
Οι κινήσεις αυτές βοήθησαν πολύ την Ένωση να βάλει ένα “στοπ” στην πίεση των φιλοξενούμενων, να αναλάβει πρωτοβουλίες και να δημιουργήσει καλές ευκαιρίες (μάλιστα, σε μία από αυτές να ζητά δικαιολογημένα και πέναλτι).
 
Η υπεροχή αυτή του “δικέφαλου” έφερε και ένα δεύτερο γκολ στο 65′ με τον καλύτερο του παίκτη το τελευταία διάστημα, τον Λεονάρντο (πολύ όμορφη πάσα του Χοσέ Κάρλος στην φάση).
 
Όπως και στο πρώτο μέρος, έτσι και στο δεύτερο, η ομάδα της Τρίπολης δημιούργησε καλές φάσεις μετά το γκολ που δέχτηκε, ενώ είχε και δοκάρι με τον Μπρέσκα στο 80′.

Οι συνθέσεις:
 
ΑΕΚ (Κωστένουγλου): Αραμπατζής, Κοντοές, Μανωλάς, Δέλλας, Καράμπελας (Γεωργέας 46′) Μπέλεκ (Ρίκκα 46′), Κάρλος (Σιαλμάς 80′), Μάκος, Λεονάρντο, Λυμπερόπουλος, Καφές
 
Αστέρας Τρίπολης (Τσιώλης): Χακόμπο, Φόρμικα, Μάρτινς, Τσαμπούρης, Ουσέρο (Μπακασέτας 76′), Ράγιος, Μπαρτολίνι, Άλβαρεζ, Κωστούλας (Χίμο 63′), Μπρέσκα, Χούλι (Περόνε 56′)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε