Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Επίθεση μετόχων στον Κοζώνη

Το σίριαλ μεταξύ ΑΕΚ και Χαράλμπου Κοζώνη φαίνεται πως τελείωσε, ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ανακοίνωση με την οποία δίνει τέλος στα σενάρια για μεταβίβαση των μετοχών της ΑΕΚ στον Κοζώνη εξέδωσε η “κιτρινόμαυρη” ΠΑΕ.

Η ανακοίνωση:

“Με μεγάλη αγανάκτηση παρακολουθήσαμε πάλι εχθές και σήμερα τον κ. Κοζώνη και τους συνεργάτες του να αναστατώνουν την ομάδα με διαρροές νέων προτάσεων και email.

Μετά από 45 και πλέον ημέρες διαπραγματεύσεων με τον κ. Κοζώνη και τους αντιπροσώπους του, αναγκαζόμαστε να δηλώσουμε, όπως αναφέραμε και σε προηγούμενη ανακοίνωση, ότι η προσπάθεια αυτή απέτυχε να ικανοποιήσει τους συμβατικούς και ελάχιστους όρους του προσυμφώνου, το οποίο εκείνος και οι συνεργάτες του πρότειναν και ετοίμασαν και οι μέτοχοι της ΠΑΕ ΑΕΚ δέχτηκαν και το οποίο έκανε λόγο για την υποχρέωση του κ. Κοζώνη να παραδώσει αποδείξεις ότι έχει σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό το ποσό των 19 εκ. ευρώ.

Αντίτυπα και όχι πρωτότυπα συστατικών επιστολών τοπικών τραπεζών μηδαμινού μεγέθους (στην περίπτωση της Bank of Shorewood ο κ. Κοζώνης αρνήθηκε να δώσει ακόμα και το αντίτυπο της επιστολής στον κ. Νοτιά, αλλά μόνο του το έδειξε κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στην Φλόριντα) και επενδυτικών “fund” αμφιβόλου χρηματοδότησης και υπάρξεως χωρίς εταιρικές ηλεκτρονικές διευθύνσεις, χωρίς ιστοσελίδα στο διαδίκτυο και χωρίς επίσημο επιστολόχαρτο, που φαίνεται να διευθύνουν άτομα αμφιβόλου φερεγγυότητας, δεν είναι τα εχέγγυα που θα προέβαλε κάποιος που επιθυμούσε η επενδυτική του πρόταση να θεωρηθεί σοβαρή και αξιόπιστη. Αν είχατε λεφτά κ. Κοζώνη όπως διατυμπάνιζαν οι αντιπρόσωποί σας, οι οποίοι προφορικά μοίραζαν με ιδιαίτερη ευκολία εκατομμύρια από εδώ και από εκεί δημιουργώντας λανθασμένες προσδοκίες στους φίλαθλους της ΑΕΚ, θα δείχνατε έναν προσωπικό σας τραπεζικό λογαριασμό με 19 εκ. ευρώ και θα ξεκινούσατε την διαδικασία απόκτησης της ΑΕΚ. Απλά πράγματα.

Εικασίες για άτοκα δάνεια 5 εκ. ευρώ, με τραπεζικές εγγυήσεις βέβαια φερέγγυων επιχειρηματιών, δεν πιστοποιούν την ευχέρεια αντλήσεως κεφαλαίων ούτε την οικονομική επιφάνεια του εκάστοτε επενδυτή, αλλά απλά αποπροσανατολίζουν τον κόσμο. Παίρνοντας μία εγγυητική επιστολή 5 εκ. ευρώ από τους μετόχους της ΠΑΕ ΑΕΚ, την δίνεις σε μία τράπεζα έως ενέχυρο αφού για την τράπεζα η εγγυητική επιστολή λογίζεται ως μετρητά, δανείζεσαι 5 εκ. ευρώ και εκ των πραγμάτων «δανείζεις» τα χρήματα των μετόχων στην ΠΑΕ ΑΕΚ. Στο τέλος της περιόδου δανεισμού, τραβάς την εγγυητική επιστολή και αποπληρώνεις την τράπεζα ενώ φαίνεσαι σαν καλός Σαμαρείτης στους δανειολήπτες σου χωρίς να σου στοιχίζει σχεδόν τίποτα. Φαίνεται ότι ο κ. Κοζώνης και οι συνεργάτες του δεν έχουν καταλάβει ότι έχουν να κάνουν με νοήμονες ανθρώπους.
Απευθυνόμενοι στον κ. Κοζώνη και τους αντιπροσώπους του στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ, τονίζουμε ότι εφόσον η προσπάθεια τους, μετά από πολλές παρατάσεις και καλοπροαίρετες ανοχές από μέρους των μετόχων της ΠΑΕ ΑΕΚ, αποδείχθηκε άκαρπη, να αποσυρθούν άμεσα από κάθε προσπάθεια επιρροής των διοικητικών θεμάτων της ΠΑΕ ΑΕΚ και να σταματήσουν να συμπεριφέρονται ως παράγοντες της ομάδας. Δεν ανεχόμαστε να συναναστρέφονται με τους παίκτες, το τεχνικό επιτελείο και τα στελέχη της ομάδας μας εν ώρα εργασίας. Είναι απλοί φίλαθλοι. Για το καλό της ομάδας, επιφυλασσόμεθα όλων των νομικών μας δικαιωμάτων τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις ΗΠΑ, ή οπουδήποτε αλλού εμείς κρίνουμε.

Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ να ξέρουν ότι οι συγκεκριμένες νοοτροπίες και τρόποι διαχειρίσεως καταστάσεων που είδαμε τα τελευταία χρόνια, καταστρεπτικές για τη βιωσιμότητα και την ανταγωνιστικότητα της ομάδας, θα τελούν από εδώ και εμπρός «υπό διωγμόν». Με τον κ. Κοζώνη και τους συνεργάτες του δεν ασχολούμαστε άλλο”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε