Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Έρευνα για την επίθεση στον Ρούντι Φερνάντεθ (VIDEO)

Έρευνα για την επίθεση στον Ρούντι Φερνάντεθ (VIDEO)

Έρευνα για τα όσα συνέβησαν στην αναμέτρηση της Ρεάλ με τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας, σε βάρος του Ρούντι Φερνάντεθ, προανήγγειλε η Ευρωλίγκα. Υπό την απειλή βαριάς τιμωρίας βρίσκεται η Ζαλγκίρις

Όπως ανακοίνωσε η Ευρωλίγκα, κινήθηκαν οι διαδικασίες ώστε να βρεθούν και να αποδοθούν ευθύνες για την επίθεση που δέχθηκε στο πρόσωπο από οπαδό της Ζαλγκίρις, ο Ρούντι Φερνάντεθ.

Η πειθαρχική επιτροπή έχει ζητήσει μεταξύ άλλων και την έκθεση από τη Ζαλγκίρις, ώστε να αναλάβει ο αρμόδιος δικαστής την υπόθεση. Οι Λιθουανοί πάντως εξ αρχής τονίζουν πως πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό.

Να θυμίσουμε πως μετά από το τέλος του αγώνα και ενώ η αποστολή της Ρεάλ αποχωρούσε οπαδός της Ζαλγκίρις, που σύμφωνα με τα ξένα Μέσα είναι ο Λετονός Μάτσιους, γνωστός οπαδός της ομάδας, γρονθοκόπησε τον Φερνάντεθ και στη συνέχεια συνελήφθη.

Εκτός από την επίθεση, υπήρχαν υβριστικά πανό, αλλά και πολλά συνθήματα σε βάρος του Ισπανού. Σίγουρα η θέση της Ζαλγκίρις είναι δύσκολη και το ενδεχόμενο τιμωρίας είναι αρκετά πιθανό.

To επίμαχο πανό, που σήκωσαν οι οπαδοί της Ζαλγκίρις έγραφε: “Ρούντι: Αυτοί που γεννήθηκαν να σέρνονται, ποτέ δεν θα σηκωθούν”.

Η Ευρωλίγκα ενημέρωσε επίσημα πως:

“Η Ευρωλίγκα άρχισε να ερευνά τα γεγονότα που συνέβησαν μετά τη νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Ζαλγκίρις στο Κάουνας το βράδυ της Πέμπτης. Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει καταγγείλει το περιστατικό κι ετοιμάζει όλα τα ντοκουμέντα για την επίθεση που φέρεται να δέχτηκε από οπαδούς ο Ρούντι Φερνάντεθ από οπαδούς. Η επίθεση που καταγγέλθηκε έγινε κατά την επιβίβαση της αποστολής της Ρεάλ Μαδρίτης στο πούλμαν μετά τον αγώνα.

Η Ευρωλίγκα ζήτησε από τη Ζαλγκίρις να παρουσιάσει τη δική της έκθεση για τα γεγονότα, αναφέροντας λεπτομέρειες για τα μέτρα ασφαλείας. Οι εκθέσεις των δύο ομάδων και οι επιπρόσθετες πληροφορίες από άλλες πηγές, όπως η αστυνομία του Κάουνας, θα τεθούν στη διάθεση του πειθαρχικού δικαστή της Ευρωλίγκας για άμεση εξέταση της υπόθεσης.

Η Ευρωλίγκα καταδικάζει κάθε μορφή βίας, εντός κι εκτός γηπέδων, καθώς πλήττει την κόσμια συμπεριφορά που επιδεικνύει η συντριπτική πλειονότητα παικτών και οπαδών”.

Διαβάστε ακόμα…

Τσίκνισε…στο ΣΕΦ η Μπαρτελόνα – “Καθίζηση” στο τέλος για Ολυμπιακό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε