Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Λιακάδα 9 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Έρευνα - “σοκ” για τους στημένους αγώνες στην Ελλάδα!

Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 07.02.2012 | 12:59
Πρώτη δημοσίευση: 07.02.2012 | 12:54

Το λιγότερο προβληματισμό και ανησυχία θα πρέπει να προκαλέσουν στους αρμόδιους φορείς τα στοιχεία της έρευνας που έκανε η παγκόσμια ένωση επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, σύμφωνα με την οποία οι Έλληνες έχουν δεχθεί κρούση για χαλιναγώγηση αποτελέσματος σε ποσοστό 30,3%, ποσοστό μεγαλύτερο από κάθε άλλη χώρα.

Στην έρευνα της FIFpro συμμετείχαν χιλιάδες ποδοσφαιριστές στην ανατολική και Νότια Ευρώπη, ενώ εκτός από τα στοιχεία για τους στημένους αγώνες, ανησυχητικά είναι και τα όσα προκύπτουν για τον ρατσισμό και την βία στον χώρο του ποδοσφαίρου.
Ποσοστό 23,6% παραδέχεται πως έχει λάβει γνώση για στημένο παιχνίδι στο πρωτάθλημα που αγωνίζεται, ενώ η Ρωσία έχει τα πρωτεία με το ποσοστό να ανέρχεται στο 43,5%. Το 11,6% των ποδοσφαιριστών που συμμετείχαν στην έρευνα παραδέχεται ευθαρσώς πως έχει δεχτεί κρούση για να συμμετέχει στη χαλιναγώγηση αποτελέσματος ενός αγώνα, με την Ελλάδα να είναι πρωταθλήτρια με ποσοστό 30,3%.

«Τα στοιχεία είναι πολύ ανησυχητικά και αποτελούν καμπανάκι για ολόκληρο το ποδόσφαιρο, ακόμη και στη Δυτική Ευρώπη», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της FIFPro, Άντονι Χίγκινς. «Στην ανατολική Ευρώπη οι παίκτες ανακαλύπτουν συχνά πως δεν πληρώνονται από τις ομάδες τους και γίνονται στόχοι της διαφθοράς όταν είναι ευάλωτοι».

Η έρευνα αποκαλύπτει πως το 9,6% των ποδοσφαιριστών καταγγέλλουν πως έχουν γίνει μάρτυρες ρατσιστικών επιθέσεων ή άλλης μορφής διακρίσεων, κυρίως από οπαδούς (κατά 65,3%). Επίσης ένας στους εννέα παίκτες έχει πέσει θύμα βίαιας συμπεριφοράς (11,7%), σε μεγαλύτερο ποσοστό από οπαδούς (55,8%), αλλά σε κάποιες περιπτώσεις από τη διοίκηση του συλλόγου (13,3%) ή και τον προπονητή της ομάδας (8,3%).

Η έρευνα θα δοθεί αναλυτικά στη δημοσιότητα τις επόμενες μέρες.
   Διαδώστε αυτό το άρθρο