Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 35 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Έρχονται αλλαγές στο μπάσκετ

Έρχονται αλλαγές στο μπάσκετ
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 25.10.2012 | 10:45
Πρώτη δημοσίευση: 25.10.2012 | 10:45

Σημαντικές μεταρρυθμίσεις σε επίπεδο εθνικών ομάδων, οι οποίες θα επηρεάσουν και τους συλλόγους, θα ισχύσουν μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

Η FIBA έκανε δεκτές τις εισηγήσεις του Γιώργου Βασιλακόπουλου, έτσι ώστε να τονωθεί το ενδιαφέρον το κόσμου για τις μεγάλες διοργανώσεις του αθλήματος και να μειωθούν οι αγώνες που δίνουν οι παίκτες.

Πιθανότατα μετά τα Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας το 2013 και της Ουκρανίας το 2015, η διοργάνωση θα διεξάγεται κάθε τέσσερα κι όχι κάθε δύο χρόνια. Στο μεσοδιάστημα δεν θα υπάρχει απραξία, αλλά προκριματικά..

Οι Λίγκες θα αναγκαστούν να αναπροσαρμόσουν τα προγράμματα τους, αφού οι συγκεκριμένοι αγώνας θα γίνονται μεσούσης της περιόδου, όπως γίνεται δηλαδή και στο ποδόσφαιρο.

Στα σχέδια της FIBA είναι και η καθιέρωση ενός Κυπέλλου Εθνών, που θα διεξάγεται κάθε δύο χρόνια με τη συμμετοχή οκτώ εθνικών ομάδων. Αυτές πιθανότατα θα είναι και οι πιο ισχυρές, εμπορικά και οικονομικά, της Ευρώπης, ανάμεσά τους και η Ελλάδα (μαζί με Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Σερβία, Τουρκία και Ρωσία)


   Διαδώστε αυτό το άρθρο