Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Ερυθρόλευκο…εξπρές και στη Λιθουανία – Ο Ολυμπιακός ελπίζει σε πρωτιά

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Η βαριά ήττα στο ΣΕΦ από τη Ζαλγκίρις ήταν αυτή που ξύπνησε τους πρωταθλητές Ευρώπης. Από τότε μετράνε μόνο νίκες και μάλιστα κόντρα στους Λιθουανούς λίγο έλειψε να καλύψουν και το -18. Τελικά νίκησαν με το εντυπωσιακό 77-63, έχοντας ως όπλο την άμυνα, αλλά και καθαρό μυαλό σε κρίσιμες φάσεις στην επίθεση.

Οι ερυθρόλευκοι έκαναν μεγάλο ματς στη Λιθουανία και ανάγκασαν την καλύτερη επίθεση της Ευρωλίγκας να μείνει στους 63 πόντους ενώ οι ίδιοι έβαλαν 77 αν και οι γηπεδούχοι έχουν και τη δεύτερη καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης.

Η εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι Λιθουανοί δεν επηρέασε καθόλου τον Ολυμπιακό που με εξαιρετικές επιλογές στην επίθεση προηγήθηκε, γρήγορα, με 13-4.

Η δεύτερη καλύτερη άμυνα της Ευρωλίγκας, έσφιξε και οι “ερυθρόλευκοι” βρήκαν δυσκολίες. Ο Καουκένας προσέφερε πόντους στους γηπεδούχους και η διαφορά μειώθηκε στους 3 πόντους (18-21), στη λήξη του δεκαλέπτου.

Ο Μπαρτζώκας κράτησε στον πάγκο τον Σπανούλη, που ήταν πολύ καλός στην πρώτη περίοδο, αλλά αυτό που ενδιέφερε τον προπονητή του Ολυμπιακού ήταν η άμυνα. Ο Λο “εξολόθρευσε” τον Πόποβιτς, ο Γκετσεβίτσιους που μπήκε στο ματς έδωσε λύσεις από την περιφέρεια και οι πρωταθλητές Ευρώπης ξέφυγαν με 11 πόντους (20-31) αφού σε 8 λεπτά δέχτηκαν μόλις 2 πόντους από τους Λιθουανούς.

Η επιστροφή του Καουκένας και η αφλογιστία του Ολυμπιακού επέτρεψε στη Ζαλγκίρις να τρέξει ένα σερί 7-0 και να κλείσει το ημίχρονο στο -4 (27-31)

Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν με σερί 5-0, αλλά η απάντηση της Ζαλγκίρις ήταν άμεση και το ματς πήρε πήρε ρυθμό. Ο Ολυμπιακός διατηρούσε το προβάδισμα αλλά όσες φορές ξέφευγε, οι Λιθουανοί επέστρεφαν.

Όπως και στο τέλος του δεύτερου δεκαλέπτου, έτσι και στο τέλος του τρίτου οι γηπεδούχοι έτρεξαν σερί 7-0, εκμεταλλευόμενοι και την τεχνική ποινή που πήρε ο Άντιτς και πήραν για πρώτη φορά το προβάδισμα (50-48).

Ο Έισι Λο ξεκίνησε εντυπωσιακά την τελευταία περίοδο, σημείωσε δύο κρίσιμα τρίποντα και ο Ολυμπιακός ξαναπήρε τα ηνία στο σκορ. Ο Παπανικολάου έστειλε τη διαφορά στο +7 (56-63) και λίγο αργότερα στο +10.

Σπανούλης και Μάντζαρης με δύο συνεχόμενα τρίποντα ανέβασαν το δείκτη του σκορ στο 61-75 και με δύο βολές του Άντιτς οι ερυθρόλευκοι έφτασαν μία ανάσα από το +18 που ήθελαν για να καλύψουν το χάντικαπ του πρώτου ματς. Ο Καουκένας με βολές διαμόρφωσε το 63-77.

Ο Ολυμπιακός πήρε μία μεγάλη νίκη και έπιασε την Ζαλγκίρις στην πρώτη θέση της βαθμολογίας (χάνει σε ισοβαθμία λόγω της ήττας στο ΣΕΦ), με τους Λιθουανούς να έχουν δύσκολα παιχνίδια με την Αρμάνι στο Μιλάνο και με την Εφές στη Λιθουανία.

Μεγάλο ματς έκανε ο Λο που πέτυχε δύο κρίσιμα τρίποντα στο μοναδικό σημείο που οι Λιθουανοί πέρασαν μπροστά στο σκορ. Ο Σπανούλης ήταν και πάλι πρώτος σκόρερ των ερυθρόλευκων, ενώ τον ακολούθησε ο Παπανικολάου. Ο Πάουελ έδωσε λύσεις στην αρχή ενώ Μάντζαρης και Άντιτς έκαναν μεγάλη δουλειά στην άμυνα.

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 27-31, 50-48, 63-77

Ζαλγκίρις (Πλάθα):
Ντάρντεν 7 (1), Τζάαμπερ 6 (2/3 τρίποντα), Πόποβιτς 7 (2/9 σουτ), Ντ. Λαβρίνοβιτς 4 (2/7 σουτ), Λιπκεβίτσιους, Γιανκούνας 11 (7 ριμπάουντ), Ντέλας, Κουζμίνσκας, Λαφαγιέτ 2, Καουκένας 17 (6/10 σουτ), Κ. Λαβρίνοβιτς 5 (2/8 σουτ).

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας):
Χάινς 3 (3/4 βολές, 6 ριμπάουντ), Λο 7 (2/2 τρίποντα), Άντιτς 5 (1/3 τρίποντα, 3 κοψίματα), Σπανούλης 16 (2/3 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 6 ασίστ, 4 λάθη, 1 κλέψιμο), Περπέρογλου 6 (3/6 σουτ), Σλούκας, Μαυροειδής (3 ριμπάουντ), Πάουελ 10 (4/6 δίποντα), Γκετσεβίτσιους 6 (2/4 τρίποντα), Πρίντεζης 5 (2/5 σουτ), Παπανικολάου 13 (2/2 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Μάντζαρης 6 (2/3 τρίποντα, 5 ασίστ).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε