Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

“Ερυθρόλευκο” κάζο – Ο ΟΦΗ τον “δάγκωσε” στο σπίτι του

ΦΩΤΟ ΝEWSPORTS.
Σε ένα ματς… θρίλερ, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε του ΟΦΗ με 2-0, αλλά με ένα “μαγικό” τρίλεπτο οι Κρητικοί πήραν την ισοπαλία (2-2) και ανάγκασαν τους Πειραιώτες να υποπέσουν στην πρώτη τους εντός έδρας γκέλα.
Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Βαλβέρδε: Ήταν… ατύχημα!

 
Μετά την ΑΕΚ, την οποία νίκησε στην έδρα του, ο ΟΦΗ έφερε ένα ακόμα σημαντικό αποτέλεσμα κόντρα σε ένα από τους “μεγάλους” του πρωταθλήματος.
 
Οι Κρητικοί, πετυχαίνοντας τεράστια ανατροπή, πήραν τον βαθμό της ισοπαλίας στην έδρα του Ολυμπιακού με σκορ, 2-2, δείχνοντας πως μόνο τυχαία δεν βρίσκονται στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας.
 
Μεγάλη εμφάνιση στο δεύτερο μέρος από τους παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου, οι οποίοι δεν πανικοβλήθηκαν από το ότι βρέθηκαν να χάνουν με 2-0. Απ’ την άλλη, οι “ερυθρόλευκοι”, που μάλλον είχαν το νου τους στο ματς με τη Ντόρτμουντ, αφού μέσα σε ένα τρίλεπτο δέχθηκαν δυο γκολ.
 
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τον αγώνα ασκώντας μεγάλη πίεση στην άμυνα του ΟΦΗ, αλλά οι φιλοξενούμενοι -έχοντας καλή κυκλοφορία και χωρίς να τα χάσουν- μπόρεσαν να αντεπεξέλθουν.
 
Συμπληρώνοντας το εικοσάλεπτο, η αμυντική λειτουργία των κρητικών ήταν εξαιρετική καθώς είχαν κλείσει όλους τους διαδρόμους για τους “ερυθρόλευκους” που δεν μπορούν να βρουν χώρους για να αναπτυχθούν. Ο τρόπος με τον οποίο είχε παρατάξει ο Νίκος Αναστόπουλος την ομάδα του φάνταζε ιδανικός, ενώ την ίδια στιγμή οι όποιες προσπάθειες έκαναν οι γηπεδούχοι από τα άκρα δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα.
 
Μάλιστα, ο ΟΦΗ ήταν αυτός που… τρόμαξε τους πάντες στο “Καραϊσκάκη”, όταν στο 21′ ο Χόρχε Λόπεθ πλάσαρε τον Κοστάνσο, αλλά ο Αργεντινός πορτιέρο βγήκε νικητής. Οι Πειραιώτες πάντως συνέχισαν την πίεση, αλλά είχαν για καλύτερη στιγμή το σουτ του Φετφατζίδη στο 32′, το οποίο έδιωξε ο Κάρολ.
 
Και ενώ ο Βαλβέρδε σκεφτόταν να περάσει στο δεύτερο μέρος τον Ιμπαγάσα, για να συμμορφώσει την επιθετική λειτουργία της ομάδας του, ήρθε ο Ραφίκ Τζεμπούρ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους για να διώξει το άγχος από τον Ισπανό τεχνικό.
 
Παρόλο που ο Ολυμπιακός πέτυχε το γκολ, ο Βαλβέρδε πέρασε με την έναρξη του δευτέρου μέρους τον Ιμπαγάσα, βλέποντας το ότι η ομάδα του είναι… δυσκοίλια στην τελική πάσα.
 
Ο ΟΦΗ δεν άλλαξε τρόπο παιχνιδιού, την ίδια ώρα που οι εμπνεύσεις του Τζεμπούρ έφερναν τους Πειραιώτες στα καρέ του Κάρολ. Οι Κρητικοί έδειξαν ανίκανοι να απειλήσουν, αφού ο Μάντζιος είναι αποκομμένος από τους υπόλοιπους συμπαίκτες του
 
Οι “ερυθρόλευκοι” συνέχισαν να κάνουν φάσεις, μιας και η αμυντικοί του ΟΦΗ δεν είχαν την ψυχραιμία του πρώτου ημιχρόνου και στο 62′ ήρθε το 2-0 με τον Μιραλάς.
 
Κόντρα στην ροή του αγώνα και σε ένα… εκπληκτικό τρίλεπτο, ο ΟΦΗ κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα με τα τέρματα των Μάντζιου (77′ -άστοχη έξοδος του Κοστάντσο) και Γεωργίου (79′).
 
Μετά απ’ αυτή την εξέλιξη, ο Βαλβέρδε πέρασε στον αγωνιστικό χώρο και τον Πάντελιτς, φορτώνοντας την επίθεση του. Η απογοήτευση όμως από την εξέλιξη του αγώνα, επηρέασε αισθητά την εικόνα των “ερυθρόλευκων”, που δεν κατάφεραν να πετύχουν το νικητήριο γκολ.

Να τονίσουμε πως πριν την έναρξη της αναμέτρησης, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Λεωνίδα Ανδριανόπουλου, ενώ από τα μεγάφωνα ακούστηκε ο πρώτος ύμνος του Ολυμπιακού. Επίσης, να σημειωθεί πως για μια ακόμα φορά είχαμε συνθήματα κατά πολιτικών, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει λίγα λεπτά η σέντρα στο δεύτερο 45λεπτο.

Οι συνθέσεις:
 
Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κοστάνσο, Μανιάτης, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Χολέμπας, Ορμπάιθ (70′ Μοδέστο), Μακούν (80′ Πάντελιτς), Αμπντούν (46′ Ιμπαγάσα), Μιραλάς, Φετφατζίδης, Τζιμπούρ.
 
ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Κάρολ, Γαλανόπουλος, Ταυλαρίδης, Μπόντορ (76′ Ρόβας), Γεωργίου, Μπουλούτ, Κάλαϊτζιτς, Χόρντι Λόπεθ (71′ Βερόν), Χόρχε Λόπεθ, Σίσιτς (68′ Καμπάνταης), Μάντζιος.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε