Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

“Ερυθρόλευκο” ρεκόρ στην Ουέφα

ΦΩΤΟ REUTERS.

Μετά τις δύο νίκες επί της Ρούμπιν Καζάν ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην πρώτη θέση της ιστορίας του στην βαθμολογία της Ουέφα, ενώ είναι και η πρώτη ελληνική ομάδα στην κατάταξη.

Οι Πειραιώτες έχουν ανέβει στην 33η θέση της βαθμολογίας, ισοφαρίζοντας την προηγούμενη επίδοση που είχαν την σεζόν 2009-10. Πρόκειται για τους βαθμούς που έχει συγκεντρώσει την τελευταία πενταετία στην Ευρώπη κάθε ομάδα.

Ο Ολυμπιακός έχει μαζέψει 59.340 πόντους, επίδοση που είναι η καλύτερη που είχε ποτέ η ομάδα του Πειραιά από τότε που άλλαξε το σύστημα βαθμολόγησης την σεζόν 1998-99. Επίσης, με την πρόκριση επί της Ρούμπιν ο Ολυμπιακός ξεπέρασε τον ΠΑΟΚ και με 14 βαθμούς είναι για φέτος η πρώτη ομάδα σε προσφορά βαθμών στην Ελλάδα έναντι 13,5 του «δικέφαλου» του Βορρά. Aυτό συμβαίνει για τρίτη φορά την τελευταία 5ετία με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ να έχουν τις υπόλοιπες πρωτιές.

Παράλληλα θεωρείται βέβαιο με πρόκριση επί της Μέταλιστ ο Ολυμπιακός θα μπει στο τοπ 30 των ευρωπαϊκών συλλόγων.

Όλα αυτά είναι μέσα στα κέρδη των ερυθρόλευκων από την φετινή ευρωπαϊκή πορεία και τα οποία θα απολαμβάνουν τα επόμενα χρόνια έχοντας θεωρητικά καλύτερες κληρώσεις.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε