Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Εθνική Νέων: Στην Αθήνα οι πρωταθλητές Ευρώπης [pics]

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Τα μέλη της Εθνικής Νέων, η οποία κατέκτησε το Ευρωπαϊκό U20 της Κρήτης, “προσγειώθηκαν” το απόγευμα της Δευτέρας στο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, έχοντας στα χέρια του το βαρύτιμο τρόπαιο. Το πρωί της Τρίτης (25/07, 10:30) θα επισκεφτούν τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Τα συναισθήματα είναι πολύ όμορφα. Ευχαριστούμε πολύ για την υποδοχή» τόνισε αρχικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ηλίας Παπαθεοδώρου, για να προσθέσει: «Ευχαριστούμε και τον κόσμο στο Ηράκλειο που μας βοήθησε όλες αυτές τις μέρες. Τώρα έχουμε χρόνο να το απολαύσουμε, να το χαρούμε με τους δικούς μας ανθρώπους. Δεν υπάρχει πολύς χρόνος σε ένα τέτοιο τουρνουά, δεν μπορείς να σκεφτείς πολλά πράγματα. Πας κάθε φορά παιχνίδι με το παιχνίδι. Θέλαμε κάθε φορά να κάνουμε και ένα βήμα παραπάνω. Όταν φτάσαμε στον τελικό ξέραμε ότι είμαστε ένα βήμα πριν το Κύπελλο. Μόνο τότε σκέφτεσαι για λίγο. Αλλά κυρίως δεν σκέφτεσαι, παίζεις. Το μέλλον αυτών των παιδιών δεν μπορεί να το ξέρει κανείς. Θα εξαρτηθεί από το τι αποφάσεις θα πάρουν οι ίδιοι για το μέλλον τους. Αυτοί θα οδηγήσουν τον εαυτό τους στο επόμενο βήμα. Ελπίζω να πάρουν σωστές αποφάσεις και όλες αυτές οι επιτυχίες που έχουν φέρει στο ελληνικό μπάσκετ να έχουν ένα αντίκρισμα στις καριέρες τους».

Όσο για τη συγκίνησή του μετά το τέλος του τελικού, δήλωσε: «Ο αθλητισμός έχει πολύ έντονα συναισθήματα. Βιώνεις πάρα πολλά πράγματα, ειδικά στα ομαδικά αθλήματα, όταν έχεις να συναναστραφείς με παιδιά. Ειδικά με παιδιά που είμαστε μαζί 4-5 χρόνια. Όταν φτάνεις στο τέλος, κάποιες φορές αφήνεις τον εαυτό σου λίγο παραπάνω να ξεσπάσει. Είναι μέσα στον αθλητισμό και αυτά».

Από την πλευρά του, ο MVP του Eurobasket U20, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, πρόσθεσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος. Τελειώσαμε με τον καλύτερο τρόπο αυτό που έχουμε χτίσει τόσα χρόνια με αυτή την παρέα. Εύχομαι ό,τι καλύτερο σε όλα τα παιδιά για την καριέρα τους. Μόνο χαρά, τίποτα άλλο. Είμαστε μια γροθιά. Το δείξαμε και στα παιχνίδια, ότι ο ένας βοηθά τον άλλον. Δείξαμε ότι έχουμε πολύ καλή ατμόσφαιρα και ότι είμαστε μία πολύ καλή παρέα. Στόχος είναι πάντα ένα μετάλλιο. Δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα είναι χρυσό. Θέλαμε να τελειώσουμε τον κύκλο αυτής της ομάδας με ένα μετάλλιο».

Όσον αφορά στο μέλλον του, κατέληξε: «Στόχος μου είναι να καθιερωθώ στον Παναθηναϊκό ή σε μία ομάδα. Να παίξω και να δείξω τι μπορώ να κάνω. Πιστεύω ότι είναι η ώρα μου».

Τέλος, ο Αντώνης Κόνιαρης σχολίασε: «Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι. Ήταν ένα δύσκολο κατόρθωμα σίγουρα. Στην αρχή δεν περιμέναμε ότι θα παίζουμε αυτό το μπάσκετ. Ήμασταν δεμένοι. Το δείξαμε και στο παρκέ και έξω από το παρκέ. Είναι όνειρο να φτάσεις στην κορυφή, γι’ αυτό ξεκινάς. Είναι ωραία η παρέα εδώ. Και να μην φτάναμε στην κορυφή, για εμένα θα ήταν το ίδιο».

Σε ερώτηση για το τι σημαίνουν αυτά τα μετάλλια για το ελληνικό μπάσκετ, υποστήριξε: «Δεν θέλω να πω μεγάλα λόγια. Ήμασταν μια παρέα, αυτό ήταν όλο. Γι’ αυτό παίζαμε. Ως μονάδες δεν ξεχωρίζουμε τόσο πολύ, όλοι μαζί είμαστε καλοί».

Για το γεγονός ότι στο χρυσό του Βόλου ο ίδιος απουσίαζε λόγω τραυματισμού, είπε: «Ήταν όνειρο για εμένα αυτό. Έβλεπα τα παιδιά από την τηλεόραση, ενώ θα μπορούσα να παίζω. Ήμουν ευτυχισμένος γι’ αυτούς, αλλά από την άλλη με στεναχωρούσε λίγο. Πανηγυρίσαμε μαζί χθες, ήταν ένα όνειρο».

Καταλήγοντας, επικεντρώθηκε στο συλλογικό επίπεδο, τονίζοντας: «Τώρα κοιτάω μόνο την ομάδα μου, τον ΠΑΟΚ. Τίποτα άλλο».

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ Eurokinissi

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε