Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Εθνική γυναικών: Επίσκεψη σε Βασιλειάδη – “Φτάσατε το γυναικείο μπάσκετ ψηλά” [pics, vid]

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης δέχθηκε την επίσκεψη της εθνικής ομάδας μπάσκετ γυναικών, που διέπρεψε στα γήπεδα της Τσεχίας, εξασφαλίζοντας μάλιστα και το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018.

Η ελληνική ομάδα συνοδευόταν από τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο, τον γενικό γραμματέα, Παναγιώτη Τσαγκρώνη, και το μέλος του ΔΣ της ομοσπονδίας και του κεντρικού συμβουλίου της FIBA, Άρη Ζώη

Εκτός από πολλά χαμόγελα, οι παίκτριες της εθνικής γυναικών χάρισαν στον υφυπουργό μία μπάλα με τις υπογραφές, μια μπλούζα κι ένα κάδρο με τις αθλήτριες στην ανάκρουση του εθνικού ύμνου (ο κ. Βασιλειάδης κρέμασε αμέσως το κάδρο σε περίοπτη θέση στο γραφείο του).

“Θα ήθελα να σας καλωσορίσω και να σας συγχαρώ για την επιτυχία σας. Κατορθώσατε κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες να φτάσετε το γυναικείο μπάσκετ ψηλά. Η εθνική γυναικών έδειξε ότι είναι αντάξια και ενδεχομένως στο μέλλον καλύτερη της εθνικής ανδρών. Η παρουσία σας σηματοδοτεί την αρχή μιας εξαιρετικής πορείας, καθώς είναι σημαντικό ότι προκριθήκατε στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Μέσα από τις μεγάλες διοργανώσεις έρχεται η καθιέρωση” τόνισε αρχικά ο Γιώργος Βασιλειάδης και πρόσθεσε: “Θα προσπαθήσουμε να είμαστε δίπλα σας. Οι δυνατότητες είναι περιορισμένες οικονομικά, αλλά θα προσπαθήσουμε να είμαστε δίπλα σας θεσμικά. Όχι μόνο στα χρόνια των επιτυχιών, αλλά κυρίως μετά τις επιτυχίες. Στους σπουδαίους αθλητές και αθλήτριες η Πολιτεία πρέπει να είναι δίπλα στην επόμενη ημέρα. Όταν θα σταματήσουν τον αθλητισμό. Να διασφαλίζουμε το μέλλον τους”.

Αίσθηση δημιούργησε η τοποθέτηση του προέδρου της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλου, που κατά την είσοδο στο γραφείο, δήλωσε: “Το μπάσκετ δεν είμαστε ευπρόσδεκτο εδώ κι αυτά που θα γίνουν σε λίγες ημέρες θα μας εκθέσουν παγκοσμίως”. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ είχε κατ` ιδίαν συνάντηση με τον Γιώργο Βασιλειάδη κι αμέσως μετά, με διαφορετική πλέον διάθεση, αποκρυπτογράφησε την αινιγματική δήλωση που έκανε κι αφορούσε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ U20 που θα γίνει στα Χανιά.

“Οι συναντήσεις με τον θεσμικό εκπρόσωπο του αθλητισμού είναι ευχάριστες και οι ανταλλαγές απόψεων είναι πάντα ανοιχτές και ελεύθερες. Με τον Βασιλειάδη έχουμε μια καλή σχέση, παρότι διαφέρουμε σε κάποια ζητήματα” τόνισε αρχικά και πρόσθεσε: “Τα Χανιά μας παρακαλάνε εδώ και ένα χρόνο να τους αναθέσουμε τη διοργάνωση. Έχω έγγραφα του Δημάρχου που αναλαμβάνει τα έξοδα φιλοξενίας του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Δέκα ημέρες πριν τη διοργάνωση, μια υπάλληλος μας στέλνει έγγραφα και να απολογηθούμε που θα πάνε τα λεφτά. Μα είναι πράγματα αυτά. Δέκα μέρες πριν τους αγώνες; Αν είχα παραπάνω χρόνο θα το μετέθετα σε άλλη πόλη. Είναι φοβερά πράγματα. Ελπίζω ότι θα έχουμε αίσιο τέλος”.

Από την μεριά του ο Βασιλειάδης αναφερόμενος στο παράπονο του προέδρου της ΕΟΚ σχολίασε: “Είμαστε εδώ για να βρίσκουμε λύσεις. Παρά τις διαφωνίες, τις διαφορές και τις εντάσεις ορισμένες φορές. Το σημαντικότερο είναι ότι όλοι κινούμαστε προς την σωστή κατεύθυνση”.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε