Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Εθνική γυναικών: Έτοιμη η “γαλανόλευκη” για τον ιστορικό ημιτελικό με Γαλλία!

ΦΩΤΟ ΕΟΚ
ΦΩΤΟ ΕΟΚ

Η Εθνική Γυναικών ετοιμάζεται για ακομά μία φορά να γράψει ιστορία. Η ομάδα του Κώστα Κεραμιδά θα διεκδικήσει την πρόκριση στον τελικό του Ευρωμπάσκετ, αντιμετωπίζοντας στον ημιτελικό (21:30, ΕΡΤ 1) τη Γαλλία.

Τα κορίτσια της “γαλανόλευκης” δεν έχουν το παραμικρό άγχος. Η Γαλλία είναι το μεγάλο φαβορί της αναμέτρησης, ωστόσο η Εθνική Ελλάδας έχει αποδείξει ότι δεν… καταλαβαίνει τίποτα!

Oι διεθνείς έχουν πραγματοποιήσει μια εκπληκτική πορεία ως τώρα στη διοργάνωση, ωστόσο η δίψα για ακόμα μία διάκριση είναι τεράστια. Με νίκη επί της Γαλλίας, η Εθνική Ελλάδας θα σιγουρέψει την κατάκτηση ενός μεταλλίου, το οποίο θα είναι και το πρώτο της ιστορίας της.

Η συνεργάτης του Κώστα Κεραμιδά, Ελένη Καφαντάρη μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ για τον ημιτελικό με τη Γαλλία και πως η Εθνική σκοπεύει να αντιμετωπίσει την μεγάλη της αντίπαλο.

“Η πρόκληση σε κάθε παιχνίδι υπήρχε, αλλά τώρα είναι μεγαλύτερη, καθώς υπάρχει η προοπτική του τελικού. Την Γαλλία την έχουμε συναντήσει στην α’φάση της διοργάνωσης, αλλά πλέον έχουμε κάνει μεγαλύτερη προεργασία και διαθέτουμε περισσότερα βίντεο. Η αντίπαλος μας έχει στο ρόστερ της πολύ αθλητικές και ψηλές παίκτριες, έχει αθλήτριες που μπορούν να σε «χτυπήσουν» ανά πάσα στιγμή είτε με σουτ, είτε με ντράιβ, είτε με ποστ απ παιχνίδι. Θα ακολουθήσουμε περίπου την ίδια τακτική που είχαμε και στο πρώτο παιχνίδι, με κάποιες βέβαια αλλαγές. Επίσης στο επιθετικό τρανζίσιον πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικές. Η Γαλλία διαθέτει ένα πολύ ψηλό κορμί μέσα στο καλάθι όπως και η Τουρκία και νομίζω ότι λειτουργώντας καλά αμυντικά μπορούμε να φέρουμε εις πέρας την αποστολή μας. Είναι πολύ επικίνδυνη ομάδα, αλλά εμείς είμαστε λίγο καλύτεροι στο θέμα της ψυχολογίας και της τακτικής για το πώς θα την αντιμετωπίσουμε. Τα κορίτσια, πάντως, έχουν δείξει ζήλο και προσήλωση σε όλα αυτά που έχουμε κάνει”.

Η Εθνική Γυναικών ολοκλήρωσε την προετοιμασία της με προπόνηση στην Ο2 Αρένα της Πράγας, εκεί που θα διεξαχθεί ο “μεγάλος” ημιτελικός.

Το πρόγραμμα του Ευρωμπάσκετ έχει ως εξής:

Θέσεις 5-8

13.30 Λετονία – Ιταλία

16.00 Τουρκία – Σλοβακία

Ημιτελικοί

19:00 Ισπανία-Βέλγιο

21:30 Ελλάδα-Γαλλία

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε