Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Εθνική γυναικών πόλο: Ελλαδάρα με Αυστραλία! Απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά

Εθνική γυναικών πόλο: Ελλαδάρα με Αυστραλία! Απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά

Έπαιξε με πάθος και πήρε τεράστια νίκη. Η Εθνική γυναικών στο πόλο νίκησε με +3 γκολ την ισχυρή Αυστραλία (11-8), κατέκτησε την πρώτη θέση στον όμιλο της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου της Βουδαπέστης και προκρίθηκε απευθείας στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Το πανηγύρισαν έξαλλα. Η Εθνική Γυναικών στο πόλο πήρε τεράστια νίκη επί της Αυστραλίας με 11-8, αποτέλεσμα που της έδωσε την πρωτιά στον όμιλο της και την απευθείας πρόκριση στην οκτάδα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου.

Η ομάδα του Γιώργου Μορφέση ήθελε νίκη με διαφορά 3 γκολ, προκειμένου να μην μπλέξει σε δύσκολα χιαστί παιχνίδια και τα κατάφερε (υπερτερεί στην ισοβαθμία με τις “στίνγκερς” και τη Ρωσία), κόντρα σε μια αντίπαλο που αποτελεί μία από τις παραδοσιακότερες δυνάμεις της γυναικείας υδατοσφαίρισης, με έναν Ολυμπιακό και έναν παγκόσμιο τίτλο.

Το γκολ της Χυδηριώτη, 2.03 πριν το τέλος του αγώνα, ήταν εκείνο που διαμόρφωσε το τελικό +3 της Ελλάδας από την Αυστραλία και της έδωσε το “εισιτήριο” για την οκτάδα, εκεί όπου θα περιμένει να μάθει τον αντίπαλο της.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Αυστραλία): 2-2, 3-3, 2-3, 1-3

Αυστραλία: Μπάκλινγκ 2, Γκόφερς 3, Χάλιγκαν 1, Γουέμπστερ 1, Μπίσοπ 1

Ελλάδα: Ελ. Πλευρίτου 3, Ασημάκη 2, Μανωλιουδάκη 2, Ξενάκη 1, Αβραμίδου 1, Χυδηριώτη 1

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε