Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Εθνικό… limit down – “Σφαλιάρα” από τα Σκόπια στην Ελλάδα

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
– Άστοχη και τραγική, η Εθνική έχασε από τα Σκόπια με 58-72
– Πρώτη ήττα για την Γαλανόλευκη στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας
– “Δήμιος” για την ομάδα του Ηλία Ζούρου ο ΜακΚάλεμπ με 27 πόντους
– Την Κυριακή στις 18:00 το επόμενο παιχνίδι της Εθνικής, κόντρα στο Μαυροβούνιο

 
Οι παίκτες της Εθνικής εμφανίστηκαν αγνώριστοι και χωρίς… τσαμπουκά, ήταν τραγικοί επιθετικά, ενώ και η άμυνα ΄-που είναι το δυνατό όπλο της ομάδας- δεν λειτούργησε σωστά

Η τραγική βραδιά για την Γαλανόλευκη φάνηκε εξ αρχής, αφού βρέθηκε από νωρίς να κυνηγά την ομάδα των Σκοπίων στο σκορ. Η ομάδα του Ηλία Ζούρου δεν μπορούσε να βρει ρυθμό, ενώ και οι επιλογές της στην επίθεση δεν ήταν καλές, με αποτέλεσμα να σκοράρει κυρίως με βολές. Απ’ την άλλη ο Άντιτς ήταν αυτός που εξέθετε συνεχώς την αμυντική λειτουργία της ομάδας.
 
Η Εθνική κατάφερε να πάρει σε κάποιες στιγμές βραχεία κεφαλή, την οποία όμως έχανε άμεσα, αφού οι αντίπαλοι έδειξαν χαρακτηριστικό πάθος στις προσπάθειες τους και έτσι έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι με 29-30.
 
Παρά τις προσπάθειες του Φώτση στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου (κορυφαίος για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα με 16π.), οι Σκοπιανοί μπόρεσαν να “χτυπήσουν” στα αδύνατα σημαία της ομάδας και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον ΜακΚάλεμπ (έβαλε 27π. από τους οποίους οι 23 στο δεύτερο ημίχρονο) και να ανοίξουν την διαφορά στο σκορ.

Η απελπιστική αστοχία της Εθνικής δεν της έδωσε κανένα δικαίωμα στην ελπίδα και έτσι το μόνο που κατάφερε ήταν να μαζέψει στο τέλος την διαφορά στους δώδεκα πόντους.

Την Κυριακή το απόγευμα (18:00) η Ελλάδα θα αγωνιστεί κόντρα στο Μαυροβούνιο.

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 29-30, 47-50, 58-72

Ελλάδα (Ζούρος): Ξανθόπουλος 2, Μπουρούσης 10 (10 ριμπάουντ), Ζήσης 9 (8 ριμπάουντ), Βασιλειάδης 3 (1), Καλάθης 7 (1), Φώτσης 16 (2), Παπανικολάου 1, Μαυροειδής 1, Μπράμος, Κουφός 3, Σλούκας, Καϊμακόγλου 6.

Σκόπια (Ντοκουζόφσκι): Ιλιέφσκι 6, ΜακΚάλεμπ 27 (1), Μιρακόφσκι, Σιμονόφσκι, Σοκόλοφ, Στογιανόφσκι Ν. 3, Άντιτς 12 (8 ριμπάουντ), Γκετσέφσκι 11, Τσεκόφσκι 11 (3), Σαμαρτσίσκι, Νικολόφσκι, Στογιανόφσκι Β. 2.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε