Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Έτοιμος να “ταξιδέψει” στους 16 ο ΑΠΟΕΛ!

Αυτό το ταξίδι στον μαγικό κόσμο του Τσάμπιονς Λιγκ, ευελπιστούμε ότι θα έχει συνέχεια και θα το μάθουμε απόψε. Στον πιο κρίσιμο αγώνα της Κυπριακής Ομάδας που βρίσκεται μια ανάσα από τους 16.
Η αποστολή δύσκολη απέναντι στη Ζενίτ, η οποία θα επιδιώξει να πάρει τη ρεβάνς της ήττας από τον ΑΠΟΕΛ στην πρεμιέρα των ομίλων, που θα της δώσει την ευκαιρία να σφραγίσει την πρόκρισή της στους 16.
 
Όμως η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έδειξε ότι έχει τα κότσια και τις ψυχικές δυνάμεις για ν’ ανταποκριθεί. Ο ΑΠΟΕΛ θέλει και θα το επιδιώξει με πάθος για να φύγει από το στάδιο «Πετρόφσκι» χωρίς να χάσει. Τότε θα γίνει η πρώτη κυπριακή ομάδα που θα δώσει το «παρών» της στους 16 της διοργάνωσης! Αν το πετύχει, θα είναι άθλος και το κυπριακό ποδόσφαιρο, ενώ ο ΑΠΟΕΛ θα ζήσει πρωτόγνωρες ιστορικές στιγμές και θ’ αναγκάσει ξανά όλη την Ευρώπη να μιλά γι’ αυτόν!
 
Τα σενάρια πρόκρισης
 
Το πιο ευνοϊκό σενάριο προϋποθέτει ο ΑΠΟΕΛ να έχει βαθμολογικό κέρδος απόψε. Αν το καταφέρει, τότε δεν θα τον ενδιαφέρει τι θα προκύψει στον άλλο αγώνα, μεταξύ Σαχτάρ-Πόρτο.
Φυσικά υπάρχει και το ενδεχόμενο με ήττα ο ΑΠΟΕΛ να πετύχει το στόχο του αν και εφόσον Πόρτο και Σαχτάρ μείνουν στην ισοπαλία. Όμως ακόμη και να χάσει ο ΑΠΟΕΛ και να κερδίσει η Πόρτο, τίποτα δεν θα τελειώσει και όλα θα κριθούν στον τελευταίο αγώνα με τη Σαχτάρ. Η επιδίωξη είναι να μην μπούμε σε όλα αυτά τα σενάρια και η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα. Να τριτώσει το καλό στα εκτός έδρας παιχνίδια.
 
Το πλάνο του Ιβάν
 
Όλες οι ενδείξεις μαρτυρούν ότι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα πρέπει να αντιμετωπίσει πέρα από την απουσία του Μποαβεντούρα, και την ανετοιμότητα του Αΐλτον Αλμέιδα. Όπως είχε πει ο Σέρβος προπονητής, δεν θα ρίσκαρε τη συμμετοχή του αν δεν ήταν απόλυτα σίγουρος ότι βγάζει ενενηντάλεπτο. Δεν αποκλείει να τον δούμε να αγωνίζεται ως αλλαγή. Τα πάντα θα κριθούν λίγες ώρες πριν από τον αγώνα. Με το σύστημα 4-5-1, ο Πάρντο θα είναι κάτω από τα δοκάρια. Στον κεντρικό άξονα Ζόρζε και Ολιβέιρα. Στα άκρα από δεξιά Σολωμού και από αριστερά Πουρσαϊτίδης. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής Πίντο και Μοράις. Στα χαφ Μαντούκα και Χαραλαμπίδης. Προωθημένος ο Μαρσίνιο και στην κορυφή της επίθεσης ένας εκ των Τρισκόφσκι και Αΐλτον. Αν τελικά ξεκινήσει ο Αΐλτον, τότε ο Τρισκόφσκι πιθανό να διεκδικήσει θέση στα χαφ.
 
Άλλες αλλαγές φαντάζουν απομακρυσμένες. Αν υπάρξουν, τότε θα δούμε τον Χιώτη κάτω από τα δοκάρια και τον Κακά να παίρνει τη θέση τού Ολιβέιρα. Δεν αναμένεται κάτι διαφορετικό, εκτός και αν επιλέξει να αγωνιστεί με τρεις στο κέντρο, με την παρουσία του Γιάχιτς δίπλα από τον Μοράις και τον Πίντο να προωθείται. Αν ισχύσει αυτό, τότε στην ενδεκάδα δεν θα βρίσκεται ο Μαρσίνιο.
Το πλάνο του Σπαλέτι
 
Με τη σειρά του ο Λουτσιάνο Σπαλέτι θα έχει τη σημαντική απουσία του σπουδαίου επιθετικού Κερζάκοφ όπως το ξεκαθάρισε στη χθεσινή διάσκεψη Τύπου. Με το σύστημα 4-5-1 αναμένεται να παρατάξει: Κάτω από τα δοκάρια η θέση θεωρείται σίγουρη στον Mαλαφεέβ, στα άκρα της άμυνας θα βρεθούν οι Κριτσίτο (αριστερά) και Ανιούκοφ (δεξιά), κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Λομπάερτς και Χούποτσαν. Οι Ντενίσοφ, Σιρόκοβ, Ζιριάνοφ στο κέντρο. Φαϊζουλίν ή Λάζοβιτς από δεξιά και Ντάνι από αριστερά στα «φτερά». Στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Μπουκάροφ.
 
Θα έχει τη συμπαράσταση…
 
Ο ΑΠΟΕΛ, απόψε, όπως σε κάθε αγώνα, στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης δεν θα είναι μόνος στην προσπάθειά του. Αναμένεται ότι στο γήπεδο «Πετρόφσκι» θα δώσουν το «παρών» τους 1500 φίλοι των «γαλαζοκιτρίνων». Σχεδόν όλοι ταξίδευσαν από την Κύπρο με ελάχιστες εξαιρέσεις. Οι «πορτοκαλί» αν και θα είναι λίγοι απέναντι στους Ρώσους φιλάθλους, που έκαναν sold out και υπολογίζεται να είναι περίπου 20 χιλιάδες, θα προσπαθήσουν να κερδίσουν και απόψε τις εντυπώσεις με στόχο να σπρώξουν τους ποδοσφαιριστές στην πρόκρισή τους στους 16. Θα χρειαστεί ψυχή και τσαμπουκάς. Ο κόσμος είναι ικανός να το μεταφέρει στους ποδοσφαιριστές και αυτό το απέδειξε ουκ ολίγες φορές. Όπως έκαναν στο Ντόνετσκ και στο Ντραγκάο.
 
Ο αγώνας αρχίζει στις 19:45.
Βαθμολογία Ομίλου (4 αγώνες)
1.    ΑΠΟΕΛ    8
2.    Ζενίτ        7
3.    Πόρτο      4
4.    Σαχτάρ    2 
Πηγή: Sigmalive
 
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε