Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Έτσι χάνουν οι Ισπανοί – Από τον Μίλος… με αγάπη

ΦΩΤΟ REUTERS.

Ένα απίστευτο ματς, κρίθηκε με ένα εκπληκτικό τρίποντο από τα 9 μέτρα του Τεόντοσιτς. Οι Σέρβοι του ‘Ιβκοβιτς, του Κέσελι και του Τεόντοσιτς προκρίθηκαν στα ημιτελικά επικρατώντας με 92-89 της Ισπανίας, παίρνοντας ρεβάνς και για τους Έλληνες. Δείτε βίντεο.

Τρεις άνθρωποι που “τρώνε” ψωμί στην Ελλάδα, έδειξαν τον τρόπο που μία ομάδα μπορεί να κερδίσει την Ισπανία σε νοκ – άουτ ματς.

Ο Ίβκοβιτς έστησε μαεστρικά την ομάδα του. Ο Κέσελι σήκωσε το βάρος στα κρίσιμα σημεία και ο Τεόντοσιτς έδωσε τη χαριστική βολή με τρίποντο υπό πίεση από τα 9 μέτρα, 3,1 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα.

Eίναι θέμα… είπε ο Τεόντοσιτς


Το ματς ήταν συγκλονιστικό. Η Σερβία ξεκίνησε ιδανικά, βρίσκοντας λύσεις από την περιφέρεια, αλλά η Ισπανία είχε Ναβάρο. Ο “Λα Μπόμπα” κράτησε μόνος του τους Φούριας Ρόχας όταν οι υπόλοιποι αστέρες του Σκαριόλο κρυβόντουσαν.

Δείτε το “διαγωνισμό” τριπόντων στο πρώτο ημίχρονο

Στο ημίχρονο το προβάδισμα των Σέρβων έφτασε στους 8 πόντους, όμως με την αρχή του τρίτου δεκαλέπτου οι Ισπανοί ισοφάρισαν.

Το ματς είχε χαρακτήρα ντέρμπι σε όλη του τη διάρκεια και έτσι φτάσαμε στο συγκλονιστικό φινάλε. Ένα λεπτό πριν το τέλος ο Κέσελι, κάνοντας σπάσιμο της μέσης στον αέρα ευστόχησε σε απίστευτο τρίποντο δίνοντας προβάδισμα 5 πόντων στη Σερβία.

Ο Ναβάρο όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Αρχικά με τρίποντο και στη συνέχεια με ασίστ στον Γκαζόλ έφερε το ματς στα ίσα.

Απέμεναν 25 δευτερόλεπτα, η μπάλα ζύγιζε πολλά κιλά και η Σερβία είχε την κατοχή. Ο Τεόντοσιτς την κράτησε 20 δευτερόλεπτα, βρήκε απέναντι του τον ψηλότερο Γκαρμπαχόσα αλλά δεν “μάσησε”. Με τρίποντο από τα 9 μέτρα διαμόρφωσε το τελικό 92-89 και έστειλε τη Σερβία στα ημιτελικά.

Την Τουρκία που διέλυσε τη Σλοβενία, θα αντιμετωπίσουν οι Σέρβοι

Τα δεκάλεπτα: 27-23, 49-41, 67-64, 92-89

Σερβία: Τεόντοσιτς 12 (8 ασίστ), Τέπιτς 2, Ράσιτς, Πάουνιτς, Μπιέλιτσα 14, Μάρκοβιτς, Σαβάνοβιτς 15, Κέσελι 17, Κρστιτς 13, Πέροβιτς 2 , Βελίτσκοβιτς 17

Ισπανία (Σκαριόλο): Σαν Εμετέριο, Φερνάντεθ 15, Ρούμπιο 3, Ναβάρο 27, Λόπεθ, Ρέγες 2, Βάσκεθ 4, Γιουλ 4, Γκασόλ 13, Μουμπρού 3, Γαρμπαχόθα 18

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε