Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Euro 2016: Όργανα του Πούτιν οι οπαδοί – φονιάδες που προκάλεσαν τα αιματηρά επεισόδια! Καμαρώνει ο Ρώσος πρόεδρος! Στοιχεία σοκ των γαλλικών αρχών

Euro 2016: Όργανα του Πούτιν οι οπαδοί – φονιάδες που προκάλεσαν τα αιματηρά επεισόδια! Καμαρώνει ο Ρώσος πρόεδρος! Στοιχεία σοκ των γαλλικών αρχών

– Έρευνες της γαλλικής αστυνομίας για τα επεισόδια που έγιναν στη Μασσαλία μεταξύ Ρώσων και Άγγλων χούλιγκανς
– Ο ρόλος του αρχηγού των οπαδών της εθνικής ομάδας της Ρωσίας και η σχέση του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν
– Οι Ρώσοι χούλιγκαν έχουν ξεκαθαρίσει πως έχουν μεταβεί στις γαλλικές πόλεις, όχι για να υποστηρίξουν την εθνική τους ομάδα, αλλά για να δείξουν τις μάχιμες δυνάμεις τους

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι γαλλικές αρχές, στο πλαίσιο των ερευνών για τα αιματηρά επεισόδια που έγιναν στη Μασσαλία μεταξύ Ρώσων και Άγγλων οπαδών, κατά τη διάρκεια του Euro 2016. Σύμφωνα με τη Mirror, οι Γάλλοι ισχυρίζονται πως οι Ρώσοι χούλιγκαν έχουν άμεση σχέση με τον Βλάντιμιρ Πούτιν και πως εξυπηρετούν συμφέροντα του. Επιπλέον, οι στενές σχέσεις του Αλεξάντερ Σπρίγκιν με τον πρόεδρο της Ρωσίας ενισχύουν τα στοιχεία της γαλλικής αστυνομίας, επιβεβαιώνοντας πως όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. 

Ο Αλεξάντερ Σπρίγκιν είναι ο αρχηγός των οπαδών της εθνικής ομάδας της Ρωσίας, ο οποίος είναι μεταξύ των 20 χούλιγκαν που θα απελαθούν από τη Γαλλία. Ο Σπρίγκιν είναι το προστατευόμενο παιδί του προέδρου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ρωσίας, Βιτάλι Μούτκο, αλλά και του ίδιου του Βλαντίμιρ Πούτιν, με τον οποίο έχει εμφανιστεί μαζί σε πολλές δημόσιες εκδηλώσεις.

Να σημειωθεί πως ο Σπρίγκιν πήγε στο Euro 2016 με έξοδα της ίδιας της ρωσικής κυβέρνησης: της ομοσπονδίας και του υπουργείου Αθλητισμού, ενώ ήταν αυτός που αποφάσισε σε ποιους θα δοθούν τα 2.000 εισιτήρια που έδωσε στην επίσημη ένωση των οπαδών, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ρωσίας. Οι πολύ στενές σχέσεις του με την πολιτική ηγεσία της χώρας, μάλιστα, του έδωσαν ρόλο ακόμα και στην επιτροπή διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018. Ο Σπρίγκιν δεν έχει κρύψει ποτέ την ακροδεξιά ιδεολογία του, χαιρετώντας, μάλιστα, δημόσια ναζιστικά.

Οι Ρώσοι χούλιγκαν έχουν σκορπίσει τον φόβο στη Γαλλία, βάφοντας με αίμα το Euro 2016 από την πρώτη μέρα της διεξαγωγής του. Με τις αστυνομικές δυνάμεις ωσεί παρούσες στις γαλλικές πόλεις, η ποδοσφαιρική Ευρώπη βρέθηκε αντιμέτωπη με ακραίες καταστάσεις οπαδικής βίας στις πρώτες μέρες της διοργάνωσης.

Το χειρότερο, όμως, όλων είναι ότι η FIFA έχει αναθέσει στη Ρωσία τη διοργάνωση του Μουντιάλ του 2018. Το κορυφαίο ποδοσφαιρικό γεγονός του πλανήτη θα διεξαχθεί, δηλαδή, σε μία χώρα στην οποία θεριεύει ο χουλιγκανισμός.

Οι Ρώσοι χούλιγκαν έχουν ξεκαθαρίσει πως έχουν μεταβεί στις γαλλικές πόλεις, όχι για να υποστηρίξουν την εθνική τους ομάδα, αλλά για να δείξουν τις μάχιμες δυνάμεις τους, για να αποδείξουν την ανωτερότητά τους έναντι των Άγγλων που επαίρονται ότι η χώρα τους είναι η πατρίδα του χουλιγκανισμού.

“Ήρθαμε για να αποδείξουμε στους Άγγλους ότι είναι κοριτσάκια. Οι Ρώσοι έχουμε τιμή. Δεν χρησιμοποιούμε όπλα. Μόνο τις γροθιές μας. Είμαστε σκληροί πολεμιστές, προπονούμαστε στα δάση και είμαστε έτοιμοι για πόλεμο”, έλεγε ένας 30χρονος Ρώσος, στρατολογημένος στους Orel Butchers (σύνδεσμος οπαδών της Λοκομοτίβ Μόσχας) που έκανε, μαζί με περίπου 600 άτομα το ταξίδι Μόσχα-Μασσαλία μέσα σε 48 ώρες.

Μιλώντας την Παρασκευή σε οικονομικό φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη, ο Βλαντίμιρ Πούτιν κλήθηκε να σχολιάσει τα επεισόδια που προκάλεσαν οι Ρώσοι οπαδοί, τόσο στη Μασσαλία, όσο και στις άλλες γαλλικές πόλεις. “Είναι ντροπή να τσακώνονται Άγγλοι και Ρώσοι οπαδοί”, είπε αρχικά ο Ρώσος πρόεδρος και στη συνέχεια έριξε την ατάκα – φωτιά γελώντας. “Αλλά ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πώς 200 οπαδοί μας κατάφεραν να δείρουν χιλιάδες Άγγλους”, είπε… καμαρώνοντας (!) για τους φονιάδες χούλιγκανς!

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο από την “εκπαίδευση” τους

Με πληροφορίες από: Mirror και Έθνος

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε