Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Euro 2016: Το Αλβανία – Σερβία φέρνει “κόκκινο συναγερμό”

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Στο… πόδι βρίσκεται η αστυνομία της Αλβανίας αλλά και η UEFA ενόψει της αναμέτρησης των γειτόνων με τη Σερβία, σχεδόν ένα χρόνο μετά τη διακοπή του μεταξύ τους αγώνα στο Βελιγράδι.

Η ατμόσφαιρα στην “Ελμπασάν Αρένα” αναμένεται να είναι “καυτή”. Οι Αλβανοί βρίσκονται ένα βήμα πριν από την πρώτη πρόκρισή τους σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης, οι Σέρβοι προ του αποκλεισμού, ωστόσο το κλίμα θα είναι τεταμένο για εξωαγωνιστικούς λόγους.

Οι δυο χώρες έχουν ιστορική έχθρα, αλλά τα όσα έγιναν σχεδόν πριν από ένα χρόνο στο Βελιγράδι, με ένα drone να μεταφέρει εντός γηπέδου μια σημαία της “μεγάλης Αλβανίας” και τους παίκτες των δυο ομάδων να πιάνονται στα χέρια

H απόφασης της UEFA αναφορικά με την τύχη του παιχνίδού ήταν να το κατακυρώσει στα χαρτιά στην Αλβανία και τώρα, έναν χρόνο μετά, οι δύο αυτές εθνικές ομάδες ετοιμάζονται για τη ρεβάνς το βράδυ της Πέμπτης (8/10, 21:45)

Παρά το γεγονός πως δεν θα ταξιδέψουν Σέρβοι φίλαθλοι στο Ελμπασάν, η UEFA έχει κατατάξει την αναμέτρηση ως μία από εκείνες με τον μεγαλύτερο βαθμό επικινδυνότητας τα τελευταία χρόνια. Πάνω από 2.500 αστυνομικοί έχουν βγει στους δρόμους στο Ελμπασάν για να διασφαλίσουν την τάξη κοντά στο γήπεδο ενώ πέρα από την αστυνομία “πιάνει δουλειά” τόσο ο στρατός όσο και ειδικές μονάδες για να μην υπάρξει κάποια πτήση πάνω από το γήπεδο που θα βάλει μπουρλότο στο ματς!

Τα εισιτήρια διατέθηκαν ονομαστικά, ενώ για να περιοριστεί το ενδεχόμενο πρόκλησης επεισοδίων αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά όλα τα μπαρ που είναι κοντά στο γήπεδο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε